Jump to content

Tort de clatite cu ciocolata si fructe!


Marius
 Share

Recommended Posts

656x440_14558195868c583c1b.jpg

Tort de clatite cu ciocolata si fructe!

 

- INGREDIENTE -
Pt. aluat:
2 oua
un praf de sare
2 lg zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml lapte
50 ml ulei
200 g faina
coaja rasa de portocala
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
Pt.umplutura:
100 g ciocolata amaruie
300 ml frisca lichida
esenta de rom
bucati de fructe din gem
sirop pentru ornat
- MOD DE PREPARARE -
Umplutura: Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele la foc mic si se lasa pana se incalzeste bine si se topeste ciocolata. Se omogenizeaza compozitita si se lasa la racit cel putin o ora. Se adauga esenta de rom in compozitie si se mixeaza pana se obtine o crema densa si pufoasa.
Aluatul: Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele si uleiul alternativ, apoi coaja de portocala si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se omogenizeaza compozitia, trebuie sa obtinem o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite. Se coc clatitele cu ajutorul aparatului Panini Maker Breville (este minunat aparatul, cu siguranta va veti indragosti de el). Am obtinut 5 clatite.
Pe o tava se aseaza o clatita, se unge cu crema de ciocolata si se aseaza din loc in loc bucati de fructe din gem (eu am pus zmeura si cirese amare din gemul facut de Cleme ;;) - sunt minunate gemurile). Se aseaza cea de-a doua foaie si se procedeaza la fel pana la ultima clatita. Deasupra se intinde crema de ciocolata pe care cu ajutorul unei linguri formam niste tepi. Se stropeste cu putin sirop de pe gem apoi se serveste cu mare pofta.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.