Jump to content

Sfântul Iulian din Tars cinstit la Iaşi


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

2-47.jpg?fit=819%2C580


Biserica Sfântul Iulian din Tars aflată în Campusul studenţesec „Tudor Vladimirescu” din Iaşi şi-a serbat ocrotitorul marţi, 21 iunie 2016. În ajunul sărbătorii, Vecernia unită cu Litia a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, informează site-ul doxologia.ro.


Ierarhul a fost întâmpinat în faţa locaşului de închinăciune de soborul slujitorilor, format din părinţii consilieri, inspectori şi protopopi din cadrul Centrului eparhial Iaşi, dar şi din părinţii din mai multe parohii ale Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.


La finalul slujbei, în cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, PS Părinte Corneliu a vorbit despre sfinţii martiri care sunt cinstiţi în mod deosebit de Biserică datorită vieţii şi credinţei lor.


Sfântul Iulian din Tars să ne întărească în credinţă, să ne dea puterea biruinţei şi să ne facă şi pe noi sfinţi, casnici şi nemuritori în împărăţia lui Dumnezeu, a precizat Episcopul Huşilor.


Părintele paroh Florin Chirilă, inspector bisericesc al Eparhiei Iaşilor, a mulţumit Preasfinţitului Părinte Corneliu pentru că a slujit Vecernia unită cu Litia, ierarhul de la Huşi fiind prezent mai mulţi ani la rând la hramului locaşului de închinăciune ale cărui lucrări se apropie de final.


În acelaşi timp, părintele paroh a oferit o diplomă de ctitor primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica, pentru sprijinul acordat Bisericii „Sfântul Iulian din Tars”.


Credincioşii au fost miruiţi şi au sărutat racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Iulian din Tars.


Marţi, 21 iunie 2016, programul liturgic a început cu Utrenia şi a continuat cu Acatistul Sfântului Iulian, Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru cei adormiţi în Domnul.







Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.