Jump to content

[Pawno] Comanda /hotdog

Mentosan
 Share

Recommended Posts

Salut. Eu sunt Mentosan şi astăzi o să vă învăţ ceva foarte simplu, mai exact comanda [/hotdog].

O poţi folosi când eşti la un stand de cârnaciori, vei tasta comanda şi îţi va lua

o sumă de bani, mai exact $3 şi îţi va reîncărca viaţa.

Video:

Să începem cu începutul, vom adăuga două include-uri, mai exact <a_samp> şi <zcmd>

#include <a_samp>
#include <zcmd>

La " public OnGameModeInit() "" vom adăuga obiectul(adică standul de cârnăciori) şi pick-upul(în cazul nostru "stamina"):

CreateObject(1340, 2102.9592,2765.3408,10.8203, 0.0, 0.0, 96.0); // 1340=IDul obiectului x,y,z=Pozitia unde va fi plasata 0.0, 0.0, 96.0=randarea normala a obiectului
CreatePickup(1241, 1, 2102.9922,2767.2952,10.8203, -1); // 1241=IDu 1=va putea fi luat mereu, fara sa dispara x,y,z=Pozitia unde va fi plasata -1=va aparea in toate virtualworld-urile

După aceea vom face comanda [/hotdog], detalii mai jos:

CMD:hotdog(playerid, params[]){  
  if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3.0, 2102.9922,2767.2952,10.8203)) 
  {
	SetPlayerHealth(playerid, 100);
	GivePlayerMoney(playerid, -3);
	SendClientMessage(playerid, 0x00CCFF, "Ai mancat un hotdog si ai primit viata full.");
	return 1; // Verifica daca playerul este langa standul de hotdog, daca este, va merge comanda [/hotdog].
  }
  else {
	SendClientMessage(playerid, 0xCC0033, "Eroare: Nu esti la un stand de carnaciori!");
	return 1; // Daca nu este acolo, ii va trimite un mesaj de eroare.
  } 
}

Am să revin şi cu alte tutoriale mai complexe, vă salut.

Îmi place ideea cu acea "pastiluță", ca să îi zicem așa.

Comanda în sine nu este așa de grea, însă mă așteptam ca din partea unui Programmer să fie mult mai explicit, să facă un tutorial mult mai avansat, nu doar o comandă, câteva funcții și atât.

Eu unul aș sugera (în cazul în care ai de gând să faci ceva cu acest gamemode pe viitor) ca la un stand de hotdog să fie un "I", dacă înțelegi la ce mă refer.

Acea pastiluță își avea rostul la HQ Paramedics, după părerea mea, însă na, a fost o idee destul de drăguță, doar că nu își avea locul la standul de hotdog :)).

EDIT:

În loc de acel IsPlayerInRangeOfPoint puteai face ceva de genul:

public IsPlayerNearHotDog(playerid)
{
    if(IsPlayerConnected(playerid))
{
if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid,2, 1542.2937,-1697.7441,13.5469) || PlayerToPoint(3.0, playerid, 2578.5076,-956.0276,81.3737))
{
   return 1;
}
}
return 0;
}
CMD:hotdog(playerid, params[])
{
if(IsPlayerNearHotDog)
{
SetPlayerHealthEx(playerid, +25);
ApplyAnimation(playerid,"FOOD","EAT_Burger", 3.0, 0, 0, 0, 0, 0);
        GivePlayerCash(playerid, -5);
}
}

Mai sus ți-am dat un exemplu doar, dar sistemul îl puteai face mult mai avansat dacă îți dădeai foarte puțin silința, puteai face și un biz, "HOTDOG Company", care era foarte ușor de făcut. Oricum, ai făcut ceva ce ar fii făcut și un începător, repet, aveam pretenții din partea unui Programmer.

Edited by ALexu

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.