Jump to content

Pizza Margherita


qwallx
 Share

Recommended Posts

Ingrediente – Aluat Pizza Margherita (2 pizza/30 cm ø)
  • 500 g faina
  • 250 ml apa plata usor calduta (preferabil apa plata de la sticla pentru ca cea de la robinet are clor)
  • 20 g drojdie proaspata/6 g drojdie uscata
  • 1 lingurita mica miere
  • 10 g sare fina
  • 5 linguri ulei de masline
Ingrediente – Sos de rosii pentru pizza
  • 5 linguri sos dens de rosii
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • oregano
  • 250 g mozzarella
  • busuioc proaspat
Mod de preparare – Aluat pizza
  • Punem faina intr-un vas si facem la mijloc o gropita. Frecam drojdia cu o lingurita de miere si o amestecam apoi cu toata cantitatea de apa. Adaugam apa si drojdia in centrul fainii.
  • Le amestecam un pic cat sa se combine, apoi adaugam uleiul si sarea. Framantam pana rezulta un aluat moale, elastic care nu se lipeste de maini (daca aluatul este prea tare, mai adaugam 1-2 linguri de apa calduta si framantam pana cand devine perfect elastic). Punem aluatul la dospit, intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, pana cand isi dubleaza volumul (1-2 ore).

Mod de preparare – Sos de rosii

  • Amestecam sosul de rosii cu uleiul, zaharul si putin oregano.
  • Taiem si mozzarella cubulete sau sau o sfaramam cu mana.
  • Impartim aluatul in doua bucati egale.
  • Intindem cu mana fiecare bucata de aluat, intr-o foaie de cca 3 mm grosime. NU folosim facaletul pentru intins.
  • Asezam aluatul de pizza in doua forme antiaderente si le acoperim cu un servet de bumbac usor umed.
  • Preincalzim cuptorul la 220°C. Cand cuptorul s-a incins, ungem ambele pizze cu sosul de rosii, adaugam mozzarella si busuiocul rupt in bucatele mici.

Coacem pizza italiana Margherita in cuptorul preincalzit la 220°C, pe al doilea etaj de sus in jos, pentru cca 10-15 minute.

O servim calda si cu multa pofta!

http://www.lauraadamache.ro/2010/02/pizza-margherita.html#_

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.