Jump to content

Editura acuzată de Liviu Pop reacţionează: „Vă solicităm să ne cereţi scuze public“ Citeste mai mult: adev.ro/p02oaz


Demsky DeV
 Share

Recommended Posts

„Ministerul Educaţiei Naţionale nu a avizat acest auxiliar pe care îl regăsim în unele unităţi şcolare. Apare pe coperta Avizat Ministerul Educaţiei Naţionale 2017. Am dispus departamentului juridic al ministerului să sesizeze organele abilitate. Le reamintesc tuturor cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor: Art. 69 alin (1) din Legea Educaţiei Naţionale: "În unităţile de învăţământ de stat sau particulare se utilizează manuale şcolare si alte auxiliare didactice APROBATE de Ministerul Educatiei Nationale", a scris ministrul Educaţiei pe pagina sa de Facebook în data de 20 noiembrie.
 
Auxiliarul la care face referire ministrul este de la de Editura Diana este adresat copiilor de cinci, şase ani şi se numeşte "Domeniul Limbă şi Comunicare".
 
Redăm mai jos un fragment din mesajul editurii Diana către ministrul Educaţiei, în urma acestor afirmaţii, preluat de la portalînvăţământ.ro :
 
 
Domnului ministru al Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop
 
Editura Diana a observat cu surprindere postarea pe pagina dumnneavoastră oficială de Facebook, fără o consultare prealabilă a conducerii  societăţii noastre, a unei coperte a caietului educaţional „Domeniul Limbă şi Comunicare, 5-6 ani", postare însoţită de un comentariu nedocumentat.
 
Faţă de cele menţionate de dummneavoastră, va învederăm că Editura Diana a primit avizul  MEN cu nr. 2232/iunie 2017 pentru editarea caietului educaţional "Domeniul  Limbă şi Comunicare, 5-6  ani"  (document  pe  care  l-am  anexat  acestui  răspuns), care se regăseşte în procesul verbal cu nr. 2232 din iunie 2017, la poziţia 6 (din 9 produse educaţionale  aprobate), semnat şi ştampilat de către Secretarul de Stat,  membrii Comisiei de Evaluare, Directorul General DGEMiP, Directorul DM, Inspectorul General DGEMiP şi consilierul  DM.
 
Vă  solicităm, de asemenea, să cereţi scuze public Editurii Diana pentru postarea dumneavoastră incriminatoare şi să vă reamintiţi faptul că Editura Diana a fost menţionată ca un exemplu  de bune practici (editori de bună-credinţă) alături de puţinele edituri din România, în documentul din februarie 2017 (Lista auxiliarelor didactice avizate de MEN), la care dumneavoastră aţi făcut referire în repetate rânduri în conferinţele de presă.
 
Cele 97 de avize de aprobare MEN, însumând peste 300 de titluri publicate la Editura Diana, dovedesc buna noastră credinţă şi corectitudinea în relaţiile instituţionale cu MEN.
 
Cu tot respectul datorat demnităţii publice pe care cu onoare o îndepliniţi, vă reamintim că acest caiet educaţional a fost editat şi tipărit până la data de 09.08.2017, când s-a emis ordinul OM cu nr. 4576 (nepublicat în Monitorul Oficial).
 
Menţionăm că dupa data de 09.08.2017 nu am mai editat şi tipărit produse educaţionale noi care, din punctul dumneavoastră de vedere, ar intra sub incidenţa Ordinului nr. 4576.
 
Pentru rezolvarea pe cale amiabilă  a acestei situaţii, vă solicităm în scris şi ferm să retrageţi imediat această postare şi să nu mai difuzaţi informaţii false şi nereale.
 
Spre deosebire de zona învăţământului primar, gimnazial şi liceal, unde aveţi obligaţia constituţională de a fumiza manuale gratuite, acest  material are adresabilitate către zona învăţământului preşcolar, care nu este în categoria învătământului  obligatoriu şi  pentru care nu există manuale gratuite furnizate de Minister. În virtutea acestui fapt incontestabil, Editura Diana nu poate fi asociată niciodata cu sintagma "baronii manualelor".
 
Sursa:Adevarul.ro
Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.