Jump to content

Băsescu: "Voi depune un proiect în care să denunţăm pactul Ribbentrop-Molotov"

BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

YXNoPWQwMTY4MjliNGM5ZmZiZDYyMjk5YWM3ZDEwYWQyMzBi.thumb.jpg

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că va depune alături de parlamentarii partidului său un proiect de declaraţie prin care să denunţe pactul Ribbentrop - Molotov şi efectele lui, prin care Basarabia a intrat în sfera de influenţă a Uniunii Sovietice.

„Suntem în anul Centenarului. Eu, ca preşedinte, am denunţat Pactul Ribbentrop - Molotov, dar voi depune săptămâna viitoare, cu semnătura mea şi a celorlalţi parlamentari PMP, un proiect de declaraţie în care să denunţăm pactul Ribbentrop - Molotov şi efectele lui. Avem obligaţia să facem acest lucru. Uitaţi-vă că de pactul Ribbentrop - Molotov au fost afectate cele trei ţări baltice, Polonia şi România. Cele trei ţări baltice au ieşit de sub efectele pactului Ribbentrop - Molotov, fuseseră înglobate în Uniunea Sovietică, sunt independente şi membre şi UE şi NATO, Polonia este stat integru şi membru UE şi NATO, România a pierdut Basarabia şi noi stăm...”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Senatorul PMP susţine că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi declarat că Unirea cu România ar însemna un „război civil” pentru că ar fi fost speriat deoarece există un „curent unionist puternic”.

„Igor Dodon s-a speriat pentru că în Republica Moldova a început un curent unionist puternic. Mai mult decât atât, au apărut localităţi, de la comune la oraşe, care în consiliile locale, sub semnătura tuturor consilierilor, a primarului, a secretarului primăriei şi, uneori, şi a preotului din comunitate, au făcut declaraţii scrise, că doresc unirea cu România, (...). Ceea ce o să mă facă să îmi închiriez un apartament la Chişinău, să bat toată Republica Moldova, comună cu comună”, a mai spus fostul şef al statului.

Totodată, liderul PMP consideră că restabilirea frontierei României pe malul Nistrului este obiectiv de ţară care ar fi „momentul renaşterii demnităţii acestui popor”.

„Cetăţenia mi-au luat-o, poate să mă declare şi persona non grata, dar ce am în cap ca fiind al treilea obiectiv de ţară, după ce am intrat în NATO, ne-am garantat securitatea, am intrat în Uniunea Europeană, avem la orizont o oarecare prosperitate, al treilea obiectiv de ţară trebuie să fie reîntregirea ţării prin unirea cu Republica Moldova, nu vorbesc de teritoriile din Ucraina. Vorbesc de Republica Moldova şi de restabilirea frontierei României pe Nistru”, a mai afirmat Băsescu.

SURSE: Digi24CapitalRomanian Global NewsZiarul de IaşiPS NewsRadio Europa LiberăEvenimentul Zilei.

chiar daca a fost ce a fost Băse, eu îl apreciez pentru chestia asta, e ceva de bine, mai ales că nimeni nu mai vine cu nimic referitor la unionism, toata lumea se gandeste la salariile alea, de parca ii doare pe bugetarii astia smenari ca le scad salariile de la 70 mil la 65 si le cresc la aia cu minimu' cu 1-2 mil.

Traian a fost un presedinte bun, dar totusi parerea mea e ca unirea cu republica Moldova ar fi si un mare dezavantaj pentru noi. Sunt o tara unde PIB-ul pe cap de locuitor este mult mai mic ca al nostru, au pierdut in cativa ani o parte imensa a fortei de munca (de la estimarea care candva arata cifra de 3,5 milioane locuitori recensamantul din 2017 a aratat ca acolo se mai afla doar 2,5 milioane) si ne-ar produce imense pagube economice. Pierderea asta a populatiei inseamna ca acolo au ramas, in mare parte, batrani si copii deoarece muncitorii au plecat unde se plateste mai bine. Nu inteleg de ce unii bat din picior ca sa se realizeze unirea, oricum fiecare e pentru propria sa prosperitate, fericire iar pentru multi dintre noi viata e aceasi si cu si fara Romania Mare. Interesant ca ai postat, mai astept dezbateri.

Edited by MaRiuS16

2 hours ago, MaRiuS16 said:

Traian a fost un presedinte bun, dar totusi parerea mea e ca unirea cu republica Moldova ar fi si un mare dezavantaj pentru noi. Sunt o tara unde PIB-ul pe cap de locuitor este mult mai mic ca al nostru, au pierdut in cativa ani o parte imensa a fortei de munca (de la estimarea care candva arata cifra de 3,5 milioane locuitori recensamantul din 2017 a aratat ca acolo se mai afla doar 2,5 milioane) si ne-ar produce imense pagube economice. Pierderea asta a populatiei inseamna ca acolo au ramas, in mare parte, batrani si copii deoarece muncitorii au plecat unde se plateste mai bine. Nu inteleg de ce unii bat din picior ca sa se realizeze unirea, oricum fiecare e pentru propria sa prosperitate, fericire iar pentru multi dintre noi viata e aceasi si cu si fara Romania Mare. Interesant ca ai postat, mai astept dezbateri.

Romania e un UE. Va vor ajuta sa realizati unirea. Nu uita ca Basarabia a fost a Romaniei pana au venit porcii de comunisti.

@MaRiuS16 îmi pare sincer rău şi, mai mult, mă enervez la culme când aud români cu păreri ca ale tale. Pe lângă faptul că dacă faci Unirea te va ajuta UE să îi aduci la acelaşi nivel economic, e grav că vă gândiţi numai la aspectul ăsta al lucrurilor. Nu vă gândiţi că sunt şi ei tot români şi ar vrea să trăiască în România. Nu vă gândiţi că şi ei sunt tot români şi dacă noi ne plângem că e greu în România, gândeşte-te cât de greu le e lor, cu salariu mediu de 2 ori mai mic. Nu vă gândiţi la strămoşii noştri care au murit pe front pentru ca Basarabia să fie a României, inclusiv străbunicul meu, care nu a apucat să-şi vadă fiul (adică pe bunică-miu), pentru că a murit înainte de a se naşte, în operaţiunea München. Tu dacă ai un frate căruia îi merge mai rău, nu îl ajuţi? Îl laşi să se chinuie?

Te invit să vezi clipul ăsta.

8 hours ago, BIS aka OldNab said:

@MaRiuS16 îmi pare sincer rău şi, mai mult, mă enervez la culme când aud români cu păreri ca ale tale. Pe lângă faptul că dacă faci Unirea te va ajuta UE să îi aduci la acelaşi nivel economic, e grav că vă gândiţi numai la aspectul ăsta al lucrurilor. Nu vă gândiţi că sunt şi ei tot români şi ar vrea să trăiască în România. Nu vă gândiţi că şi ei sunt tot români şi dacă noi ne plângem că e greu în România, gândeşte-te cât de greu le e lor, cu salariu mediu de 2 ori mai mic. Nu vă gândiţi la strămoşii noştri care au murit pe front pentru ca Basarabia să fie a României, inclusiv străbunicul meu, care nu a apucat să-şi vadă fiul (adică pe bunică-miu), pentru că a murit înainte de a se naşte, în operaţiunea München. Tu dacă ai un frate căruia îi merge mai rău, nu îl ajuţi? Îl laşi să se chinuie?

Te invit să vezi clipul ăsta.

Aici ai dreptate, PRO PENTRU ROMANIA MARE. Dar inainte de toate sa il vedem pe Dodon suspendat.

9 hours ago, AnxietyTBH said:

Romania e un UE. Va vor ajuta sa realizati unirea. Nu uita ca Basarabia a fost a Romaniei pana au venit porcii de comunisti.

Basarabia a fost pierduta din cauza ruşilor. Nu prea vad vreo diferenta intre ei si nazisti in ceea ce priveste crimele de razboi.

Edited by MaRiuS16

1 hour ago, MaRiuS16 said:

Nu prea vad vreo diferenta intre ei si nazisti in ceea ce priveste crimele de razboi.

Sper că glumeşti. Întreabă-i pe bătrâni ce le-au zis părinţii/bunicii lor despre cum tratau soldaţii ruşi oamenii, iar apoi întreabă-i despre cum tratau nemţii.

Dacă te referi la "holocaust", avem un topic special în secţiunea "Debates", unde discutăm despre credibilitatea acestui pseudoeveniment. Chiar şi de-ar fi adevărată minciuna asta cu holocaustul, tot este un nimic comparativ cu cifrele lăsate în urmă de sovietici, nu mai zic de chinezi.

Dap, la Holocaust si crimele din inchisorile sovietice m-am referit. Fostul profesor de istorie ne-a povestit despre cum tratau nazistii dar si rusii cetatenii din tarile ocupate. O sa citesc topicul respectiv.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.