Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ce spune mieunatul pisicii? Interpretarea celor cinci sunete distincte pe care le scoate pisica


Andrada
 Share

Recommended Posts

image.png

 

Dacă unul dintre membrii familiei  tale este un pisoi drăgălaş, înseamnă că tu cunoşti deja sunetele ciudăţele pe care le scoate, de-a lungul zilei. Şi, deşi sensul unora îţi este destul de uşor de descifrat, există şi momente în care rămâi blocat în faţa zgomotelor care ies din guriţa pisicii, întrebându-te „ce vrea să spună, oare?”.  Cu aceasta ocazie, ne-am gandit sa va prezint o interpretare a celor mai frecvente cinci sunete distincte pe care le scot majoritatea pisicilor, în speranţa că va exista o mai bună comunicare între voi şi mâţele voastre.

 

Miaună – Clasicul miau – suntem cu toţii obişnuiţi cu acest sunet, iar dacă aveţi de ceva timp o mâţă, cu siguranţă aţi observat că pisicile nu miaună una la cealaltă, ci doar la oameni. Dar oare de ce? În majoritatea dintre cazuri, pisicile miaună atunci când le este foame, când vor să le umpleţi bolul cu apă, în semn de bucurie că v-aţi întors acasă sau drept rugăminte să fie un pic alintate şi mângâiate pe burtică. Dacă, în schimb, pisica miaună îndelung atunci când mănâncă, când foloseşte litiera sau în alte momente în care are o altă activitate, este probabil ca mâţa să vă transmită că nu se simte prea bine. În astfel de momente, este bine să îi acordaţi atenţie maximă.

 

Toarce – Poate unele dintre cele mai frumoase momente trăite alături de pisică sunt acelea în care micuţa se ghemuieşte în braţele voastre şi începe să toarcă, după o zi lungă. Acesta este semnul evident că mâţa este fericită şi mulţumită de viaţa ei J . Torsul este şi modalitatea prin care pisicuţele care se nasc surde sau oarbe obişnuiesc să comunice cu mămicile lor. De asemenea, trebuie să ştiţi că pisicile torc şi atunci când sunt speriate, cu scopul de a încerca să se liniştească. Aşa că, atunci când auziţi că pisica voastră toarce, mângâia-ţi-o şi asiguraţi-vă că simte că îi oferiţi toată protecţia şi dragostea din lume.

 

 

image.thumb.png.fbaf0eeb8ef9271b408171ce60e56d1d.png

 

 

Urlă – Dacă aveţi impresia că numai câinii urlă, vă înşelaţi. Unele rase de pisici, în special siamezele, sunt predispune la ţipete şi la urlete. În plus, orice pisică activă din punct de vedere sexual va urla pentru a-şi atrage masculul. Dacă pisica voastră urlă şi nu se află în niciuna dintre aceste situaţii, este posibil ca ea să se afle într-o stare de urgenţă, poate chiar prinsă undeva sau rănită.

 

„Ciripeşte” – Acesta este unul dintre cele mai ciudate sunete pe care le scoate pisica, fiind rezervat unor ocazii speciale. Când pisica „ciripeşte” sau chiar face triluri înseamnă că a văzut un papagal, un iepure, o veveriţă sau cine ştie ce alt animal. În general, pisicile învaţă sunetul acesta de la mămicile lor care îl folosesc pentru a le linişti, atunci când sunt mici. Dacă aveţi mai mult de o pisică, este posibil să le auziţi mai des „ciripind”, fiind modul lor de comunicare folosit doar între ele. De asemenea, este posibil ca mâţa să mai „ciripească” şi dacă vrea să fie servită ca o regină, cu mâncărica şi apa la pat.

 

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.