Jump to content

Pandispan cu visine!


zL XannyS
 Share

Recommended Posts

656x440_pandispan-cu-visine-447594.jpg

 

 

e fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri ,puse la păstrare din anii anteriori ,iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase.

 

Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.

 

 

 

Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml.Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.

 

 

INGREDIENTE
  • 6 oua
  • O cana cu zahar
  • 2 căni cu faina
  • ¾ cană cu lapte,completată cu ulei
  • vanilie
  • Sare
  • 1 borcan si jumatate de vişine scurse din sirop (borcan de 400 ml)
  • Optional zahar pentru pudrat
 
Portii: 20
 
Timp de preparare: sub 60 minute
 

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu vişine:

 

 

Am separat galbenusurile de albusurile oualor.

 

 

Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul,pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste.

 

Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina.

 

Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.

 

Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri,apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta.

 

Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.

 

Am pus tava la cuptor la 200 de grade.Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

 

Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.

 

L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.

 

 

 

 

 

Poftă bună !!!

 

 

 

Sursa

 

 
Link to comment
Share on other sites

  • Elena locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.