Jump to content

Trainspotting (1996)


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

  • O descriere a filmului:

Trainspotting este un film britanic din 1996, genul dramă în regia lui Danny Boyle bazat pe romanul cu același nume de Irvine Welsh (care l-a interpretat pe nefericitul traficant de droguri Mikey Forrester). Filmul urmărește un grup de dependenți de heroină la sfârșitul anilor 1980 într-o zonă afectată de criză economică Edinburgh Scoția și trecerea acestor tineri prin viață. În film joacă Ewan McGregor ca Renton, Ewen Bremner ca Spud, Jonny Lee Miller ca Sick Boy, Kevin McKidd ca Tommy, Robert Carlyle ca Begbie, și Kelly Macdonald ca Diane.

Academia a nominalizat scenariul lui John Hodge, adaptat după romanul lui Welsh. Titlul filmului se referă la un hobby: trainspotting care constă în a sta și a te uita la trenurile trecând și este folosit ca o metaforă pentru pierderea de timp. Dincolo de dependența de droguri în film sunt prezente și alte teme cum ar fi sărăcia și mizeria urbană în "centrul cultural bogat" Edinburgh.

Filmul a fost clasat pe locul 10 de Institutul Filmului Britanic în lista sa din Top 100 filme britanice din toate timpurile. În 2004, filmul a fost votat cel mai bun film al tuturor timpurilor scoțian într-un vot al publicului larg.

  • Trailer:

 

  • Poze:

Imagini pentru trainspotting

Imagini pentru trainspotting

  • Părere personală: După cum bănuiam, un film foarte prost. Unul dintre cele mai proaste şi mai plictisitoare filme pe care le-am văzut în viaţa mea. E un fel de Pulp Fiction: un plot fără sens, doar că, faţă de Pulp Fiction, aici şi actingul e prost. Nu vă pierdeţi timpul cu porcăria asta.
  • Sursa: Recenzie personală + Wikipedia
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.