Jump to content

Obiective turistice Brașov: 11 locuri pe care le poți vizita în Brașov


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Obiective turistice Brașov: 11 locuri pe care le poți vizita în Brașov

 

birds-eye-view-992819_960_720.jpg

 

 

Așezat în inima țării, între județele Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Prahova și Dâmbovița, județul Brașov este unul dintre cele mai frumoase pe care le are România.

 

Cu un relief foarte încărcat de munți, care în unele locuri ajung la altitudini de peste 2.000 de metri, județul transilvănean atrage ca un magnet pasionați de călătorii din toate colțurile lumii. Poate datorită legendelor cu Dracula, poate mulțumită castelelor medievale care străjuiesc orizonturile, ori serviabilității ardelenilor de aici, cert este că turiștii iubesc această zonă încărcată de istorie și îmbrățișată de natură.

 

Dacă ți-ai propus să ajungi pentru câteva zile pe meleaguri brașovene, ar fi bine să te inspiri din lista obiectivelor turistice pe care ți le-am pregătit mai jos, ca să nu ratezi niciun loc important. Iată ce ai putea vizita și cunoaște îndeaproape în Brașov.

 

Obiective turistice din județul Brașov

 

Cetatea Râșnov

viewing-window-2131143_960_720.jpg

Una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania este Cetatea din orașul Râșnov, care datează din secolul al XIII-lea. Cavalerii teutoni au construit-o în acea perioadă în totalitate din lemn, ca mai apoi, în secolul XIV, clădirile pe care le poți admira în toată splendoarea lor și astăzi să fie ridicate din piatră. Cetatea Râșnov stătea de veghe la granița Transilvaniei spre Valea Râșnoavei, pentru că vizibilitatea este maximă de pe vârful dealului unde a fost construită. Amplasarea ei strategică le oferă turiștilor care vin să o viziteze o priveliște cu adevărat impresionantă.

 

Programul de vizitare al cetății este de luni până duminică, între orele 9:00-18:00, iar prețul unui bilet de intrare este de 12 lei pentru adulți și de 6 lei pentru elevi sau studenți, dar numai pe baza legitimației de studiu. Pentru persoanele cu dizabilități, intrarea este liberă.

 

Cetatea Rupea

europe-2252012_960_720.jpg

 

Asemeni Cetății Râșnov, și Cetatea Rupea veghează din vârful unui deal. Scopul inițial al construirii acesteia, în secolul XIV, era cel de refugiu. Pe vremea dacilor care au locuit în zona,  așezarea se numea Rumidava, ca mai apoi, după cucerirea de către Imperiul Roman, aceasta să își schimbe denumirea în Rupes, care în latină înseamnă stâncă.

 

Recent, Cetatea Rupea a fost reabilitată, iar astăzi poate fi vizitată pentru suma de 10 lei pentru un adult sau 5 lei pentru un copil. E bine să știi că programul de vizitare al cetății diferă, în funcție de sezon. Astfel, în perioada 1 noiembrie – 31 martie, poți merge acolo între 9:00-17:00, în perioada 1 aprilie – 31 august între orele 9:00-20:00, iar între 1 septembrie – 31 octombrie între orele 9:00-17.00.

 

Castelul Bran

romania-2036691_960_720.jpg

 

Celebru la nivel mondial grație personajului Dracula, Castelul Bran se află la 30 de kilometri de orașul Brașov și trebuie neapărat să îl vizitezi, mai ales dacă ești pasionat de istorie și de legende. Se spune că aici a trăit celebrul vampir care își trăgea în țeapă victimele. Asta dacă e să pleci urechea la povestirile urbane. În fapt, castelul a aparținut inițial Regelui Ludovic I al Ungariei, sub conducerea căruia a fost ridicată construcția impunătoare. De-a lungul timpului, Branul a trecut prin patrimoniul mai multor familii importante din istorie, ca în anul 1948 să fie naționalizat de statul român. În 2006, după un proces care a durat ani în șir, castelul a revenit moștenitorilor familiei de Habsburg.

 

Astăzi poți vizita castelul în fiecare zi a anului, alături de alți turiști de pe tot mapamondul care vin să afle mai multe despre fascinantul personaj al lui Bram Stocker, Dracula. Orarul muzeului îl poți afla accesând site-ul oficialal castelului, iar biletul de intrare costă 40 de lei pentru adulți, 25 lei pentru studenți, 10 lei pentru elevi și 30 de lei pentru seniori.

 

Obiective turistice din orașul Brașov

 

Biserica Neagră

Ar fi păcat să treci pe lângă cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din sud-estul Europei și să nu îi rezervi câteva minute pentru vizitarea acestuia la interior. Cu o capacitate de 5.000 de locuri, o înălțime de 37 de metri, o lungime de 90 de metri și trei clopote imense, cel mai mare dintre acestea cântărind peste șase tone, Biserica Neagră din Brașov este o adevărată operă de artă. Construcția sa a început în 1377, când localnicii au denumit-o Biserica Sfânta Maria. Un incendiu devastator a distrus, în 1689, o parte din clădire, fapt care i-a adus numele pe care îl poartă și astăzi.

Ce este și mai interesant despre acest lăcaș de cult este că în interiorul acestuia vei găsi cea mai mare orgă încă funcțională din cele 140 construite de maeștrii familiei Buchholz, dar și cea mai mare colecție orientală de covoare din eud-estul Europei.

Biletul de intrare în biserică este de 6 lei pentru un adult, 3 lei pentru studenți și 2 lei pentru copii. În afară de ziua de luni, când biserica este închisă, o poți vizita în orice zi a anului, între 10:00-19:00 de marți până sâmbătă și între 12:00-19:00 duminica.

Casa Sfatului

birds-eye-view-992819_960_720.jpg

 

Inima Brașovului ascunde un alt obiectiv care nu poate trece neobservat. Casa Sfatului a fost ridicată începând cu anul 1420, dar a cunoscut îmbunătățiri numeroase de-a lungul anilor. Inițial a servit ca spațiu de judecată pentru breslele blănarilor, apoi ca primărie, iar în anul 1950 a devenit Muzeul de Istorie a județului Brașov.

 

Aici te așteaptă peste 3.000 de piese expuse în 123 de vitrine și 17 săli, structurate pe departamente de arheologie, istorie medie și istorie modernă, care alcătuiesc expoziția permanentă Brașov – istorie, cultură și civilizație. O poți vizita în fiecare zi a săptămânii, cu excepția zilei de luni, între orele 10:00-18:00.

 

Turnul Alb și Turnul Negru

Tot din dorința de a apăra orașul de invazia dușmanilor au fost ridicate aceste două turnuri, între anii 1460 și 1494, care astăzi adăpostesc colecții de arme albe și de foc. Turnul Alb are o înălțime de 20 de metri spre oraș și 18 metri spre deal, fiind construit pe plan semicircular deschis. Diametrul acestui turn este de 19 metri. Cetatea comunică direct cu acesta printr-un pod mobil.

 

Turnul Negru a fost construit ca o fortificație independentă și are o înălțime de peste 11 metri. Are șase goluri de tragere pe fiecare dintre fațade și trei galerii etajate. Turnul Negru ținea legătura cu cetatea Brașovului tot printr-un pod până la Bastionul Fierarilor. Programul de vizitare este în fiecare zi, în afară de cea de luni, între 10:00 și 18:00.

 

Aleea Tâmpa

Ar trebui să ajungi să mergi pe această stradă dacă ești în căutarea celor mai bune locuri cu panoramă.

 

Aleea Tâmpa se află pe latura de sud a cetății, chiar pe coasta dealului Tâmpa, iar perspectiva pe care ți-o va oferi va fi una cel puțin interesantă. Tot aici poți vizita și alte obiective turistice care se vor afla în drumul tău, precum Bastionul Cojocarilor, Bastionul Postăvarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Funarilor, Turnul Funarilor, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Fierarilor sau Bastionul Graft.

 

Prima Școală Românească

Nu-i așa că ar fi o experiență cu totul interesantă dacă ai avea ocazia să vizitezi prima școală românească din Brașov? Aici, pentru prima dată, în anul 1530 dascălii au predat lecții copiilor în limba română. Poți găsi acest obiectiv turistic în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul Scheii Brașovului.

Poți admira aici colecții de carte veche, documente originale ale domnitorului Constantin Brâncoveanu și chiar cataloage care au aparținut claselor de elevi din secolul XVI. Programul de vizitare este în fiecare zi, între orele 9:00-17.00, perioadă în care vei trece prin sala Anton Pann, Sala Diaconul Coresi sau Sala Cu vatra.

 

Bastionul Graft

Vei găsi acest obiectiv turistic pe Aleea După Ziduri, care se intersectează cu Livada Poștei și zona maternității și ar trebui să îl treci pe lista de locuri importante pe care să le vezi în Brașov. Mai este cunoscut și sub denumirea de Bastionul Poarta și avea rolul de legătură între cetate și Turnul Alb.

 

Ridicat între anii 1515 și 1521, Bastionul a avut parte de mai multe modificări, devenind chiar punte peste canalul unde erau captate apele care veneau din Schei. În 2005 s-au finalizat lucrările de modernizare, devenind astfel un muzeu deschis vizitatorilor de pretutindeni. Îl poți străbate în fiecare zi, cu excepția celei de luni, în intervalul orar 10:00-18:00.

 

Paradisul Acvatic

Dacă preferi tipul de vacanță care presupune odihnă și ești îndrăgostit de zona Brașovului, ar trebui să treci măcar o dată pe la Paradisul Acvatic, un complex cu piscine acoperite și în aer liber, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, sală de fitness, grotă de relaxare, terenuri de sport și restaurante cu terasă.

 

A fost deschis în iulie 2007 și are o capacitate de 2.000 de persoane. Poți ajunge acolo în orice zi îți dorești, dar e bine să știi că te poți relaxa până la ora 24.00.

 

Parc Aventura

Dacă ești un pasionat al sportului și nu îți imaginezi o ieșire care să nu aibă inclusă o variantă de mișcare, mai avem o veste bună pentru tine. Ce ai zice dacă ți-ai petrece o zi întreagă făcând cățărări sau distrându-te într-o tiroliană? Pe toate le găsești în Parc Aventura din Brașov, care își deschide porțile de luni până duminică între orele 10:00-18:30.

 

Parcul se întinde pe o suprafață de 2,5 hectare de pădure și conține 120 de platforme, 130 de jocuri și este potrivit pentru toate categoriile de vârste. Poți petrece trei ore în interiorul acestuia, iar un bilet de intrare costă 50 de lei pentru un adult și 40 de lei pentru copiii de la 4 la 11 ani.

 

Acestea sunt cele mai importante 11 locuri din orașul și județul Brașov pe care le poți vizita cu lejeritate într-un city break în această parte a Transilvaniei. Dacă nu ai ajuns încă pe aceste meleaguri, merită să îți rezervi un weekend pentru a merge pe urmele lui Dracula. Distracție plăcută!

 

 

Sursa: blog-tui-travelcenter.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.