Jump to content

Verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de gaze vor rămâne valabile cât e stare de urgență, dacă urmează să expire


F4L John
 Share

Recommended Posts

În cazul în care verificările sau reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale expiră în perioada următoare, ele vor rămâne totuși valabile până la ieșirea din starea de urgență, urmând să se efectueze ulterior încheierii acesteia, se arată într-un ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

 

Potrivit Ordinului ANRE nr. 71/2020, care urmează să apară în Monitorul Oficial, reviziile și verificările tehnice care expiră în următoarea perioadă vor rămâne valabile, urmând să se reînnoiască în termen de 30 de zile de la încheierea stării de urgență. Este vorba, practic, despre procedura de verificare a instalațiilor de gaze aflate pe proprietatea fiecărui client.

 

De regulă, potrivit Ordinului ANRE nr. 179/2015, aceste tipuri de proceduri se efectuează periodic sau la cererea clientului. Prin urmare, verificarea tehnică se realizează la intervale de cel mult doi ani, iar revizia trebuie să aibă loc la cel mult zece ani, sau după ce instalația de gaze nu a mai fost folosită mai multe de șase luni, ori după evenimente care ar fi putut afecta instalația de utilizare.

 

Important! Verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de gaze nu includ și verificarea aparatelor consumatoare de combustibili, cum ar fi centralele termice.

 

După cum se arată în Ordinul ANRE nr. 179/2015, în momentul în care se realizează verificarea sau revizia tehnică a instalațiilor de gaze, clientul are două obligații:

  • să facă dovada că au fost curățate și verificate coșurile și canalele de evacuare a gazelor cu maximum sașe luni înainte;
  • să prezinte documentele potrivit cărora aparatele consumatoare de combustibili gazoși (de exemplu, centralele) au fost verificate la termen.

 

Procedurile de verificare și revizie a instalațiilor de gaze sunt obligatorii, iar refuzul de a permite efectuarea acțiunilor de control dispuse de ANRE se amendează cu sume între 2.000 de lei și 4.000 de lei (pentru persoane fizice) sau între 8.000 și 40.000 de lei (pentru persoane juridice).

 

Sursă: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.