Jump to content

Recrutăm designeri audio și video. Aplicați aici

Sign in to follow this  
.Aku

Mercedes-Benz, BMW sau Audi. Care a vândut cele mai multe mașini în 2020?

Recommended Posts

Masina-rulata-2-1-1.jpg

 

Mercedes-Benz, BMW și Audi și-au continuat războiul în segmentul premium și în 2020. Care dintre cei trei granzi a câștigat anul trecut?

 

 

Mercedes-Benz a terminat anul 2020 din poziția de lider. A vândut în total 2,16 milioane de mașini. Compania BMW a trecut a doua linia de sosire în cursa vânzărilor, comercializând cu aproximativ 135.000 de unități mai puțin. Pe treapta a treia a podiumului a venit Audi, cu 1,69 milioane de unități. Toți producătorii au fost afectați de situația economică incertă, survenită în contextul pandemiei de coronavirus.

 

 

Mercedes-Benz, din nou în frunte

 

Mercedes-Benz își păstrează poziția de lider, pe care și-o adjudecă an de an încă din 2016, după ce 2.164.187 de clienți au comandat un model cu logo-ul stelei în trei colțuri. Constructorul premium din Stuttgart a înregistrat o scădere de 7,5% față de anul 2019. Dar, în mod surprinzător, cea mai importantă piață pentru Mercedes, China, a raportat o creștere de 11,7%.

 

Pentru Mercedes, asul din mânecă este reprezentat de SUV-uri. 885.000 de unități cu gardă mare la sol au fost livrate în perioada ianuarie-decembrie 2020, ceea ce reprezintă o creștere de 12,9%.

BMW a înregistrat o scădere de 7,2% față de anul precedent cu 2.028.659 mașini vândute anul trecut.  Au contribuit decisiv la cifrele impresionante chiar și în condiții speciale modelele Seria 7, X7 și Seria 8. Cele trei, aflate în vârful gamei BMW, au cucerit 115.420 clienți. Bavarezii mizează pe modelele electrificate pentru cifre și mai bune în anul care tocmai a început.

 

Audi a încheiat pe locul 3 cu 1,69 milioane de mașini vândute. Tot China a fost pe plus în anul pandemic, dar constructorul de la Inglostadt, ca și Mercedes și BMW, a raportat scăderi semnificative în Europa și în Statele Unite, dar și acasă, în Germania. Audi bifează și cel mai bun trimestru din istoria companiei. jumătate de milion de mașini vândute în perioada octombrie-decembrie 2020.

 

Sursa: promotor.ro

Data: 14 ianuarie, anul 2021

Ora: 10:41

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:topic_closed:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.