Jump to content

Al treilea stadion luat în calcul pentru finala UCL, după ce s-a spus că Londra va lua locul Istanbulului


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Oraşul portughez Porto a devenit noua opţiune pentru găzduirea finalei Ligii Campionilor la fotbal, programată pe 29 mai între echipele engleze Manchester City şi Chelsea. 

image.thumb.png.f68a60d4752528ded05c93dec0ca698c.png

Noua variantă este luată în calcul din cauza complicaţiilor apărute în mutarea jocului respectiv de la Istanbul la Londra, informează Reuters.

Istanbului poate pierde pentru al doilea an la rând găzduirea finalei UCL

UEFA, organizatoarea competiţiei, a purtat negocieri cu guvernul britanic şi Federaţia engleză de fotbal (FA), cu intenţia de a muta finala pe stadionul Wembley, după ce Turcia a fost plasată de Marea Britanie pe "lista roşie" a ţărilor cu nivel ridicat de infectare cu coronavirus, făcând astfel imposibilă prezenţa la meciul de la Istanbul a fanilor englezi, anunţă Agerpres.

 

Pentru Istanbul ar fi al doilea an la rând în care din cauza problemelor cauzate de COVID-19 ar pierde dreptul de găzduire al finalei UCL. Anul trecut, finala s-a disputat la Lisabona, tot în Portugalia, şi a fost câştigată de Bayern, 1-0 cu PSG.

 

Londra reprezintă o variantă cu probleme pentru găzduirea finalei UCL 2020-2021

O sursă bine informată a precizat că, deşi discuţiile vor continua marţi, au apărut obstacole legate de necesitatea acordării de excepţii pentru difuzorii internaţionali, sponsori, personalul tehnic şi de susţinere.

 

Având în vedere că multe dintre aceste persoane, din diferite ţări, ar trebui să fie plasate în prezent în carantină la sosirea în Marea Britanie, ar fi nevoie de o gamă largă de scutiri, ceea ce a făcut dificilă găsirea rapidă a unui acord.

 

Federaţia engleză de fotbal nu a comentat deocamdată această informaţie, însă posibilitatea ca Istanbulul să rămână gazda finalei este foarte puţin probabilă.

Stadionul din Porto devine o variantă accesibilă pentru britanici după ce Portugalia va fi trecută pe lista verde 

Mutarea partidei dintre Manchester City şi Chelsea la Porto ar reprezenta o soluţie pentru ca suporterii englezi să poată asista la finală, chiar şi în condiţiilor unor costuri şi eforturi mai mari decât în cazul desfăşurării acesteia pe Wembley.

 

Săptămâna trecută, guvernul britanic a plasat Portugalia pe "lista verde" începând din 17 mai, ceea ce înseamnă că fanii englezi ar fi liberi să călătorească la Porto, dacă finala ar fi mutată pe stadionul Dragao.

 

Portugalia se află în prezent în ultima fază a relaxării măsurilor anti-Covid şi se aşteaptă să ridice restricţiile de călătorie începând cu data de 17 mai.

 

Istanbulul trebuia să găzduiască anul trecut finala Ligii Campionilor, care a fost mutată însă la Lisabona din cauza pandemiei, însă surse citate de Reuters au indicat că autorităţile lusitane ar prefera ca Porto să găzduiască finala din acest an, în cazul în care Portugaliei i se va oferi această opţiune.

 

Sursa: digisport.ro

Edited by LorenaRx
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.