Jump to content

Naomi Osaka a transmis primul mesaj după controversele și retragerea de la Roland Garros


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Naomi Osaka a surprins pe toată lumea pe 31 mai, când și-a anunțat retragerea de la Roland Garros, înaintea partidei din turul secund, când urma să o întâlnească pe Ana Bogdan.

image.thumb.png.4cc0b1bb768137a2db8a1109504f7aeb.png

Sportiva niponă, locul doi WTA, a ajuns la concluzia că retragerea e decizia optimă în urma controverselor apărute din cauza neprezentării sale la conferințele de presă de la Paris, hotărâre pentru care a fost amendată și amenințată cu excluderea din turneu de organizatorii Roland Garros.

Naomi Osaka, primul mesaj după retragerea de la Roland Garros

La o săptămână de la retragerea din turneu, care a stârnit atât reacții negative, cât și pozitive, Naomi Osaka a oferit un prim mesaj, pe contul personal de Instagram, prin care le-a mulțumit celor care și-au arătat suportul pentru niponă.

 

Vreau doar să vă mulțumesc pentru toată susținerea arătată. Nu prea am mai stat pe telefon în ultimele zile, însă am vrut să intru acum pentru a vă spune cât apreciez ce ați făcut”, a scris Naomi Osaka.

 

Naomi Osaka anunțase înainte de startul Roland Garros că nu va participa la conferințele de presă, motivul invocat fiind faptul că întâlnirea cu reprezentanții mass-media o afectează din punct de vedere psihic. A doua jucătoare a lumii și-a respectat hotărârea după jocul din primul tur, câștigat în fața Patriciei Țig, și a fost amendată cu 15.000 de dolari și amenințată de organizatori că va fi exclusă din turneu, dacă va continua să boicoteze conferințele de presă. Nu s-a ajuns, însă, la o excludere, pentru că Naomi Osaka a anunțat la scurt timp după comunicat că se retragere de bună voie.

Semnalul de alarmă al lui Naomi Osaka, evidențiat de Organizația Mondială a Sănătății

Naomi Osaka a fost felicitată de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății pentru semnalul de alarmă tras privind sănătatea mintală a sportivilor.

 

"O felicit pe Naomi Osaka pentru că a avut curajul să vorbească despre sănătatea ei mintală şi într-un moment în care toată lumea o urmărea.

 

Sănătatea mintală este esenţială pentru starea noastră generală de bine şi cu toţii avem responsabilitatea de a proteja acest lucru în orice mod funcţionează pentru noi", a scris Ghebreyesus, pe Twitter.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.