Jump to content

Alternativă Audacity abandonată după ce dezvoltatorul ar fi fost supus urmăririi și hărțuirii

Recommended Posts

vZLMcEg5JqfGeXydVkkxhk-970-80.jpg

Forța Audacity va trebui să se găsească pe sine un nou întreținător șef.

Programatorul din spatele unei furci de editor audio Audacity a abandonat proiectul după ce a primit un torrent de abuz.

Cunoscut sub pseudonimul „cookieengineer”, dezvoltatorul și-a publicat alternativa Audacity la GitHub la începutul acestei săptămâni, pe fondul unei reacții împotriva modificărilor aduse politicii de confidențialitate Audacity. Noul editor audio, numit Tenacity, este construit deasupra codului sursă Audacity și readuce în mod eficient software-ul la o versiune care a precedat modificările controversate.

Cu toate acestea, un rând asupra numelui proiectului separatist pare să fi scăpat de sub control, membrii unui buletin anonim 4chan s-au prezentat la casa dezvoltatorului pentru a-și exprima dezaprobarea.

• Am construit o listă cu cele mai bune laptopuri de editare video din jur
  • Consultați lista noastră cu cele mai bune stații de lucru mobile disponibile
  • Iată lista noastră cu cele mai bune computere de editare video de acolo

„Chiar m-am gândit mult la asta și nu am dormit de două zile din cauza hărțuirilor în curs de desfășurare a 4chan”, a scris cookieengineer într-o postare GitHub .

„Întrucât primii oameni soseau literalmente la locul meu de locuit, unde mi-au bătut ușile și ferestrele pentru a ne speria, am renunțat oficial în calitate de întreținător al acestui proiect. Siguranța familiei mele merită mai mult decât un proiect open source.”

Dezvoltatorul continuă să susțină că intrușii au fost violenți din punct de vedere fizic, precum și agresivi verbal, chiar și-au tăiat brațul cu un cuțit de fluture ilegal. Membrii comunității 4chan sugerează că aceste afirmații nu sunt adevărate și totuși nu există dovezi pe forum care să arate că adresa dezvoltatorului a fost transmisă.

Controversă îndrăzneață

Cea mai recentă saga Audacity a fost declanșată de modificările aduse politicii de confidențialitate făcute de Muse Group, noul proprietar. Membrii comunității s-au îngrijorat de faptul că modificările ar oferi companiei carte albă pentru a aduna cât de multe date despre utilizatori le-ar plăcea; unii au ajuns chiar să numească Audacity „spyware”.

De când Muse Group a achiziționat Audacity la începutul acestui an, relațiile dintre companie și comunitatea open source au fost tensionate.

În primul rând, firma de software a trebuit să dea înapoi planurile de a introduce o opțiune de colectare a datelor de telemetrie după o reacție de la contribuabili. Compania a pus incidentul la o eroare de comunicare.

Mai târziu, Muse Group a dezamăgit pene cu un nou Contract de licență pentru colaboratori (CLA) pentru Audacity , pe care contribuitorii au fost obligați să-l semneze dacă doresc să continue să lucreze la proiect. Acest nou acord stipula, de asemenea, că Muse Group trebuie să aibă drepturi nerestricționate la toate contribuțiile.

Actualizarea politicii de confidențialitate s-a dovedit a fi ultima pagină pentru mulți utilizatori frustrați, ducând în cele din urmă la crearea Tenacity.

Cu toate acestea, problemele au apărut după ce cookiengineer a ignorat rezultatele unui sondaj care ar fi trebuit să determine numele proiectului, dar a fost influențat de un aflux de voturi din partea membrilor comunității 4chan.

Reacția inițială a fost crearea unei a doua furci Audacity numită Sneedacity, despre care utilizatorii 4chan au considerat că este numele de drept, pe baza sondajului. Cu toate acestea, o parte a comunității pare să fi luat măsuri mai extreme.

Dezvoltatorul Tenacity spune că o anchetă asupra hărțuirii este în curs de desfășurare, implicând atât Github, cât și poliția federală germană. Între timp, va trebui ales un nou mentinător de proiect.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.