Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cursul de limbă română predat în zona pariziană atrage sute de elevi


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

dreamstime_m_197063192-820x547.jpg

 

Comunitatea românilor din zona pariziană are la dispoziție un curs de Limbă, Cultură și Civilizație românească. Franța este a şaptea ţară din Europa în care este predat acest curs. El este susținut prin intermediul Institutului Limbii Române și Ministerului Educaţiei, iar în plan local beneficiază de sprijinul Ambasadei României din Franţa, precum și al Primăriei localităţii Le Blanc-Mesnil.

 

În acest oraș de lângă Paris, se află o importantă comunitate de români, iar cursul este predat, în acest an, în cadrul a două școli. Cursul nu face parte din programa de învățământ franceză, ci este opțional, pentru copiii care doresc să studieze limba română. Cursul este gratuit pentru elevi, transmite RFI.

 

La fiecare din cele două școli sunt mai multe grupuri de elevi, concepute pe grupe de vârstă. În total, studiază aproximativ 200 de copii ce provin din familii de români ori mixte – de români și de francezi. Astfel de cursuri sunt organizate de mai mulţi ani și în Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie. Este practic o rețea de mai bine de 100 de profesori, 450 de unităţi şcolare şi aproximativ 13.000 de cursanţi.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.