Jump to content

Microsoft vrea să își creeze propriul „metaverse” pentru gaming

Recommended Posts

Microsoft Metaverse

Dacă eram în căutarea unui motiv să termin de jucat toate jocurile Halo care mi-au mai rămas pe listă, se pare că nu enciclopedia Halo de lăngâ laptop este acel motiv, ci faptul că Microsoft a menționat ceva de crearea unui metaverse pentru celebra franciză și pentru divizia sa de gaming.

Deja nu mai suntem străini de toate nebuniile astea cu metaverse-ul. Am văzut recent la Facebook, gigantul care a renăscut din propria cenușă cu numele de Meda… Pardon, Meta. Dacă Mark Zuckerberg vrea să ne conecteze pe toți și să ne ajute să comunicăm, să ne jucăm și să interacționăm mai ușor, Microsoft vrea să facă asta atât pentru serviciile și aplicațiile comerciale, cât și pentru lumea jocurilor video.

CEO-ul companiei, Satya Nadella, este de părere că efortul de a crea metaverse-ul înseamnă aducerea elementelor reale („oameni, locații și lucruri”) în lumea digitală. Un fel de Matrix mai fashionable, dacă mă întrebați pe mine. În cadrul prezentării Ignite, Microsoft și-a detaliat planurile legate de această mișcare.

În primă fază, evenimentul s-a axat pe introducerea unor soluții care să pregătească terenul pentru nașterea acestui metaverse: de exemplu, Mesh pentru Teams și Dynamics Connected Spaces, tehnologie destinată ariei de cumpărături și furnizare.

Nadella recunoaște că, în contextul actual, astfel de idei sună mai degrabă a ceva science-fiction, în special dacă ne raportăm la consumatori. Dar chiar și așa, compania se va concentra inclusiv pe segmentul de gaming, explicând că unele francize deja reprezintă (în teorie) un metaverse.

Vă puteți aștepta cu certitudine că vom avea planuri și pe partea de gaming. Dacă vă gândiți, Halo ca joc este deja un fel de metaverse. Minecraft este un fel de metaverse. La fel și Flight Sim. Deci, într-un fel, azi ele sunt bidimensionale, iar întrebarea este dacă poți să transpui asta în întregime într-o lume 3D. Ne vom ocupa cu siguranță de asta.

Satya Nadella, CEO Microsoft

Un scop nobil, născocit de Microsoft. Și pe bună dreptate, întrucât compania și-a dat seama de multă vreme că piața jocurilor video aduce profituri imense. În această lume în care tehnologia progresează atât de repede, oare voi putea ieși pe stradă să dau cu pumnii în copaci ca să îmi pot face un topor. Stai, s-a mai încercat asta cu Minecraft Earth, dar poate de data asta va ieși ceva mai de amploare.

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.