Jump to content

Ubisoft lansează o platformă NFT pentru obiecte in-game unice


RW DDonny
 Share

Recommended Posts

Ubisoft Quartz Beta Feature

 

 

NFT-urile și-au făcut încet dar sigur loc în piața jocurilor video. Ubisoft este primul mare producător care intră pe această piață, lansând o platformă dedicată. Primul joc în care vor fi introduse obiecte unice este Ghost Recon Breakpoint și trebuie să recunosc că sistemul este destul de interesant.

 

Noua platformă se numește Ubisoft Quartz și produsele vândute se numesc Digits. Acestea sunt NFT-uri deghizate în elemente cosmetice pe care jucătorii le pot cumpăra cu bani reali. Fiecare element sau obiect de acest fel este identificat prin intermediul unei serii unice. Aceasta din urmă este stocată în blockchain și servește că dovadă a achiziției.

 

Sistemul este interesant pentru că le permite jucătorilor să facă schimburi sau să-și vândă elementele unice. Chiar dacă aceste NFT-uri sunt unice, nu sunt legate în mod direct de joc, astfel pot fi vândute. Ubisoft Quartz este în stadiu open-beta momentan, dar reușește deja să stârnească o grămadă de controverse. Și chiar dacă ne place sau nu, producătorii urmăresc profiturile, iar studioul francez nu este singurul care se aruncă în această horă. Alături de el mai joacă și EA și Take-Two, însă aceste două companii nu au început încă să facă progres vizibil, ca de exemplu o platformă dedicată.

 

Ubisoft Quartz va fi disponibil începând cu data de 9 Decembrie în Statele Unite, Canada, Franța, Germania, Italia, Belgia, Australia și Brazilia. Pe măsură ce platforma se va apropia de stadiul final și vor fi adăugate din ce în ce mai multe NFT-uri, acoperirea va crește și ea până va ajunge la nivel global. Asta desigur, dacă gamerii vor primi cu brațele deschise această inițiativă, lucru care mi se pare aproape imposibil.

 

 

 

Sursa: Zona IT

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.