Jump to content

140.000 dezvoltatori de jocuri pentru mobil, in faliment dupa ce China le-a blocat accesul in magazinele oficiale de aplicatii


Daniel Negoi
 Share

Recommended Posts

kVrpUcH.jpeg

 

Pana de curand, business extrem de profitabil, dezvoltarea de jocuri pentru mobil si apoi vanzarea acestora prin intermediul magazinelor de aplicatii cu deschidere internationala, precum App Store și Play Store, nu mai este permisa pentru companiile din China.

Instituit cu mai mult timp in urma, controlul strict exercitat de China asupra dezvoltatorilor de jocuri pentru mobil care-si desfasurau activitatea prin intermediul App store, sau alte magazine de aplicatii cu deschidere la pietele occidentale, s-a transformat intr-o veritabila „cortina de fier”. Potrivit regulilor impuse de Beijing, toti dezvoltatorii care produc jocuri de mobil cu intentia de a le distribui prin intermediul marilor magazine de aplicatii pot face asta doar cu licenta, ce trebuie obtinuta si reinnoita produs in parte, atat la momentul lansarii, dar si pentru orice modificare adusa ulterior. Confruntati cu birocratia insurmontabila a sistemului de licente, dezvoltatorii software au renuntat in prima faza la actualizarile periodice pentru titlurile de jocuri deja publicate în catalogul AppStore sau Play Store. Insa de acolo, lucrurile au degenerat catre blocaj total, autoritatile de la Beijing incetand pur si simplu sa mai elibereze licente pentru dezvoltatorii de jocuri.

 

Potrivit explicatiilor aparute in presa aservita puterii de la Beijing, legiuitorii au decis sa suspende aprobarile de licente pentru jocuri inca din luna iulie 2021, pe motiv ca solicitarile primite din partea dezvoltatorilor ar fi „putin prea agresive”. Drept consecinta, jocurile de iOS nu au mai fost actualizate si chiar au inceput sa dispara din versiunea pentru China a magazinului App Store, masurile luate chiar de Apple fiind justificate prin obligatia de a respecta legile locale.

 

Desi pare o evolutie noua, in realitate China restrictioneaza activitatea acestei industrii din anul 2020, nu mai putin de 180.000 firme tragand obloanele inca de la primul val de reglementari. Insa de data aceasta, efectele sunt resimtite chiar si de jucatorii mari ca ByteDance (proprietarul TikTok), Baidu si Tanwan Games, prin valuri succesive de concedieri ale angajatilor implicati in dezvoltarea de jocuri.

 

Desi, pare amuzant, Partidul Comunist Chinez a decis inca din anul 2020 sa interzica cetatenilor din China sa joace jocuri online impreuna cu gamerii din alte tari, dar si sa discute online cu acestia. Decizia ar fi fost luata dupa ce mai multi locuitori ai Taiwan-ului, tara invecinata cu Republica Populara Chineza, au folosit optiunile de comunicare din jocuri pentru a-si exprima nemultumirea fata de partidul comunist chinez si inabilitatea acestuia de a lua masuri pentru a preveni criza cauzata de noul coronavirus.

 

sursa: go4it.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.