Jump to content

Half-Life primeste suport ray-tracing din partea unui modder

Daniel Negoi
 Share

Recommended Posts

xoK0Bst.jpg

Half-Life este unul dintre cele mai populare jocuri din istorie, iar o parte din acest succes l-a capatat in urma comunitatii de modding care s-a strans in jurul sau. Tot un membru al acestei comunitati este si cel care vrea sa aduca jocul in era moderna prin includerea suportului pentru ray tracing. Acesta este cunoscut online sub aliasul de sultim_t si a publicat de curand un trailer, urmand ca lansarea sa fie programata pentru 2022.

Efectele ray tracing se ocupa de iluminarea globala, permit folosirea de reflexii detaliate, refractie, umbre mult mai bine definite si efecte vizuale mai realiste. Munca lui sultim_t se bazeaza pe Xash3D, o unealta care le permite utilizatorilor sa modifice aspecte ale motorului grafic din spatele lui Half-Life.

Tehnologia ray tracing este foarte interesanta, iar includerea ei in jocuri vechi, fie si prin intermediul modurilor de acest fel mi se pare extrem de benefica. Le ofera unor clasice o noua sansa la viata si unor gameri mai tineri, ocazia de a se bucura de jocurile care ne-au facut noua copilaria mai frumoasa acum cativa ani. Inca de la Quake 2 am putut vedea treaba asta si nu cred ca m-as supara daca ar deveni un trend.

sursa: zonait.ro

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.