Jump to content

Cum arata GTA V pe GameBoy?

Daniel Negoi
 Share

Recommended Posts

2xfEW9s.jpg

Un ecran de patru pe patru centimetri, un monstru de procesor cu o frecvența de 4.19MHz și patru baterii AA; cam astea erau specificațiile lui Game Boy, o consolă portabilă lansată de Ninendo în 1989. Cine s-ar fi gândit că peste trei decenii mai târziu, cineva o să joace Grand Theft Auto V pe un astfel de dispozitiv?

Această reușită impresionantă îi aparține lui Sebastian Staacks, un programator care și-a făcut din vechiul Game Boy un cobai de teste. Acesta a reușit să ruleze Grand Theft Auto V cu ajutorul unui modul Wi-Fi, dar o să-l las chiar pe el să va explice: „Acum câteva săptămâni am creat un cartridge pentru Game Boy cu Wi-Fi integrat. Acum l-am învățat să ruleze stream-uri video și jocuri la rezoluție completă, la 20 de cadre pe secundă. Pe un Game Boy original, fără nici un fel de modificare.”

Ecranul STN LCD al consolei portabile nu este potrivit pentru așa ceva, mai ales din cauza constrastului foarte prost și a rezoluției de 160×144 pixeli. Chiar și așa, este impresionant că a reușit să ruleze un joc modern, fie el și stream-uit către chip-ul Wi-Fi integrat în cartridge. Și ca să mulțumească pe toată lumea, Sebastian a rulat și Crysis. Tot ce v-am povestit în acest articol, puteți vedea și videoul original pe care l-am atașat mai jos.

sursa: zonait.ro

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.