Jump to content

Adrian Mantoiu: ROLII oferă încredere în justiție

Claude.
 Share

Recommended Posts

Adrian Mantoiu, Managing Director Wolters Kluwer România, în cadrul dezbaterii ROLII încotro?, ediția 513, organizată de Societatea de Științe Juridice, a declarat: „ROLII oferă încredere în justiție. Transparența justiției nu se obține prin sintagma crede-mă pe cuvânt, din contră, se realizează conform cercetării prin intermediul datelor pe care ROLII le pune la dispoziție. 

Astfel, am informația și știu că dacă s-a întâmplat într-un anumit fel, rezultatele tind să meargă într-o anumită direcție. Se realizează o anumită unitate a jurisprudenței pe care cu toții încercăm să o atingem. Toate deciziile trebuie să fie predictibile, astfel, ca cetățean, voi ști că dacă am greșit voi plăti. Este esențial accesul liber la acest tip de date. Rolul acestor surse de informație, care nu sunt unice – ROLII, site-ul ICCJ, publicările jurisprudențiale ale instanțelor – trebuie sa fie surse complementare, oferind informații care te pot ajuta să înțelegi ceea ce se întâmplă.

În momentul în care vrei să oprești o astfel de sursă și să ne întoarcem în timp, acum 8 ani de zile, trebuie să ne gândim dacă direcția este bună sau dacă este cazul să ne mai gândim încă o dată încotro mergem.

Cu toate acestea, este esențială posibilitatea de alegere. Dacă tot ce oferea ROLII, sau orice alt portal, era suficient pentru utilizatori, niciunul dintre celelalte programele existente acum pe piață nu ar fi avut succes. Însă, prin faptul că unii oameni plătesc pentru a avea acces într-un anumit fel la această informație înseamnă că noi chiar aducem o valoare adăugată și asta este esența, de fapt, a transparenței, a democrației – faptul că există mai multe soluții. Avem posibilitatea să alegem. Astfel, discuția este dacă vrem să avem posibilitatea să alegem sau ne vom mulțumi cu un singur tip de „pâine” să zicem.”

Sursa

Edited by AIM C l a u D i U.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.