Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Ce faci în cazul unei urgențe medicale?


PokerTHK
 Share

Recommended Posts

media-164735998677073100.jpg

 

O urgență medicală apare, de obicei, atunci când te gândești mai puțin și de aceea este bine să știi cu exactitate ce afecțiuni ce necesită prezentare imediată la urgențe și la ce să te așteptăm atunci când ajungi la compartimentul de primiri urgențe. Specialiștii urgentiști tratează atât situațiile medicale care pun în pericol viața pacientului, cât și bolile care necesită supraveghere și tratament medical de specialitate în faza acută.

Este recomandată prezentarea de urgență la camera de gardă în situațiile în care pacientul a suferit un accident, un traumatism sever sau o lovitură puternică la nivelul capului. Dacă persoana în cauză și-a pierdut starea de conștiență, este confuză, dezorientată, dacă prezintă durere în piept, dificultate la respirație sau sângerare severă, este foarte importantă apelarea serviciului național de urgență și prezentarea cât mai rapidă la Compartimentul de Primiri Urgențe. În astfel de situații, viteza de reacție poate face diferența dintre viață și moarte.

 

Unele afecțiuni cu potențial de evoluție nefavorabilă precum infarctul miocardic, fractura unui membru sau accidentul vascular cerebral acut necesită o examinare minuțioasă clinică și imagistică, cu internare și tratament imediat. Este esențial de știut că pacienții pot apela la servicii medicale de urgență și în cazul apariției unor evenimente precum traumatismele craniene ușoare, entorsele, arsurile solare sau termice, starea de rău cu greață, vărsături sau diaree.

 

Pe parcursul primelor minute petrecute la camera de gardă, pacientul este evaluat de medicul urgentist pentru a stabili gradul de severitate al afecțiunii și al simptomatologiei asociate. Pe baza examenului clinic, medicul decide rapid necesitatea unor investigații amănunțite și, dacă este cazul, stabilește planul de tratament optim pentru situația dată. Tratamentul medical sau chirurgical se stabilește de cele mai multe ori în cardul unor consulturi multidisciplinare.

 

Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din București care pune la dispoziția pacienților un Compartiment de Primiri Urgențe disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Cu o flotă proprie de ambulanțe, Serviciul de Ambulanță SANADOR (dispecerat: 021.9699), de asemenea disponibil non-stop, asigură prompt transportul specializat al pacienților, dar și cele mai bune îngrijiri medicale prespitalicești de urgență.

Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR oferă îngrijiri de specialitate, în urgență, pentru pacienții cu traumatisme severe, cu boli acute sau cu boli cronice agravate și care necesită îngrijiri medicale imediate. Pacienții pot beneficia de consulturi interdisciplinare sau, atunci când este nevoie, de internare în spital, datorită celor 21 de linii de gardă care funcționează nonstop în cadrul Spitalului Clinic SANADOR. CPU funcționează cu o echipă de medici urgentiști cu experiență vastă în managementul pacientului în stare critică.

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, pune la dispoziția pacienților un Compartiment de Primiri Urgențe modern, conform standardelor internaționale. Pacienții au acces 24h/24 la o gamă largă de investigații imagistice: RMN 3 Tesla, CT 128 slice, radiologie digitală, ecografii. Analizele medicale și investigațiile paraclinice necesare se efectuează în urgență, la patul bolnavului, datorită laboratorului point-of-care localizat în CPU.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.