Jump to content

Supraviețuitorii unui infract miocardic pot fi complet recuperați medical.


PokerTHK
 Share

Recommended Posts

content-image

 

La fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct, iar unul din zece pacienţi nu supravieţuieşte. Statistica aparține Societăţii Române de Cardiologie, care avertizează că afecțiunile inimii și cele circulatorii reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Dintr-un sfert de milion de decese înregistrate, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare.

Din fericire, cei care supraviețuiesc unui atac de cord pot fi recuperați medical, chiar și când înregistrează sechele majore.

 

Recuperarea cardiacă constă în programe care includ evaluarea medicală, prescrierea activității fizice, efectuarea de kinetoterapii și fizioterapii. Aceste programe de recuperare ajută la limitarea efectelor fiziologice și psihologice ale bolii, gestionarea simptomatologiei, reducerea riscului unor noi evenimente cardiovasculare, care includ și moartea subită, stabilizarea sau regresia aterosclerozei, ameliorarea statusului psihosocial și vocațional și creșterea calității vieții.

 

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi avizate pentru recuperare medicală și îngrijiri paliative, deservite de o echipă de peste 180 de medici, asistenți, fizioterapeuți, kinetoterapeuți, infirmieri. Fiind atât de numeroși raportat la numărul de paturi, specialiștii acordă atenție specială fiecărui pacient. De aceea și rezultatele Spitalului Sfântul Sava sunt superlative în recuperarea medicală pentru cele mai complexe afecțiuni.

Centrul medical a fost construit de la zero în urmă cu trei ani. Se află în imediata vecinătate a pădurii Pustnicul, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.