Jump to content

Instagram readuce feed-ul redat cronologic

Share

Recommended Posts

instagram-780x470.png

Instagram este una din cele mai populare platforme social media, însă mai trântește câte un update sau vreo idee creață care strică nițel drăcovenia și o fac să scârțâie din toate încheieturile. Mie îmi pare că dezvoltatorii au aglomerat-o mult prea mult cu oceanul de opțiuni furate împrumutate de la TikTok și cu bazaconii ca NFT-uri fără să acorde atenție trăsăturilor sale de bază cu care ne-am obișnuit cu toții.

De exemplu, acum vreo cinci ani, Instagram a decis că ar fi o idee bună să schimbe redarea feed-ului, făcând trecerea de la modelul cronologic la cel algoritmic. Astfel, erai pierdut prin cele mai populare postări și pierdeai acel prețios like pe care voiai să-l acorzi prietenului tău influeker, tocmai pentru că ai dat scroll și nu ai dat de poza recent postată de acesta.

Instagram a plecat urechea la plângerile utilizatorilor și a decis într-un final să îndrepte lucrurile. Compania va readuce opțiunea de a vedea postările din feed in ordinea apariției acestora, de la cea mai recentă la cea mai veche. Spun opțiune pentru că este într-adevăr vorba despre una din opțiunile care vor fi puse la dispoziția utilizatorilor. Opțiunea pentru feed-ul redat cronologic nu este activă by default, și, din păcate, tot nu poți anula în întregime influența algoritmului.

Instagram devine ceva mai… „maleabil”

Acum, vei avea la dispoziție trei setări de ordonare a feed-ului: acel mod default în care algoritmul preia conducerea, urmat de clasicul following, unde îți sunt listate cronologic postările din feed, și favorites, care îți ordonează până la 50 de profiluri pe care le-ai adăugat la favorite. Pentru a accesa aceste setări, Instagram va introduce un nou meniu dropdown în colțul din stânga sus al aplicației. Well, măcar acum cineva poate se va gândi la mine și-și va seta feed-ul astfel încât să nu fiu uitat și să primesc și eu inimioare la ce postez…

Sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.