Jump to content

vivo X90 Pro unboxing: doi paşi în faţă, legaţi de design, CPU, dar fără gimbal şi cu zoom mai modest


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>vivo X90 Pro unboxing: doi paşi în faţă, legaţi de design, CPU, dar fără gimbal şi cu zoom mai modest</b>vivo X80 Pro a primit o lansare tare interesantă anul trecut prin vară: am avut ocazia să merg la institutul Zeiss din Berlin şi să vorbesc cu oamenii de acolo despre elementele de optică incluse pe acel flagship. Şi să dau zoom din belşug

 

vivo X80 Pro a primit o lansare tare interesantă anul trecut prin vară: am avut ocazia să merg la institutul Zeiss din Berlin şi să vorbesc cu oamenii de acolo despre elementele de optică incluse pe acel flagship. Şi să dau zoom din belşug pe turnul TV/radio al oraşului. Iar apoi să tot folosesc telefonul la concerte, în mod satisfăcător.

 

 

Acum, mai devreme ca anul trecut vine succesorul său, vivo X90 Pro, la timp pentru pictoriale primăvăratice. Face 2 paşi în spate şi 2 în faţă: cei în faţă sunt la CPU şi design, cei în spate sunt la gimbal şi zoom. Aflaţi impresii mai jos.

 

vivo X90 Pro - unboxing: vivo-X90-Pro_014.JPG

 

Se pare că vivo a renunţat să mai pună căşti cu conector USB-C în cutie de această dată, cel puţin pe versiunea testată de noi. Găsim o cheiţă metalică ce oferă acces la sloturi nano SIM, o husă transparentă şi flexibilă, manual, garanţie, încărcător de 120W şi cablu de la USB-C la USB-C. 

 

Dacă pui telefoanele vivo X80 Pro şi vivo X90 Pro unul lângă altul îţi va fi lesne de realizat că sunt din acelaşi aluat. Totuşi, îl găsesc mai uşor de manevrat pe cel nou, în ideea că e mai îngust şi are spatele din imitaţie de piele, care ajută la aderență. Apropo aceeaşi textură o are şi capacul cutiei sale. Măsoară 9.3 mm în talie, cântăreşte 215 grame şi pe hârtie ar fi masiv. În realitate lungimea şi îngustimea îl fac ergonomic.

 

vivo X90 Pro

 

Îi pot reproşa că nu are totuşi butoanele destul de ieşite în relief pentru mine cel puţin. Spatele e acoperit cu "piele vegană", iar rama este fabricată din aluminiu. Are certificare IP68 şi vine cu muchii foarte curbate ale ecranului, aducând cu Motorola Edge Pro. Are şi protecţie de ecran aplicaţia din fabrică. Modulul foto e foarte protuberant, e şocant cum propteşte şi ridică telefonul pe o suprafaţă plată. Îl avem pe negru, dar sunt tare curios cum e pe roşu.

 

vivo X90 Pro

 

Ecranul este un AMOLED lung şi curbat pe margini, un panou de 6.78 inch, cu rezoluţie de 2800 x 1260 pixeli. Are refresh rate de 120 Hz, suport HDR10+ şi afişează 1 miliard de culori. Oferă luminozitate de 1300 de nits şi are chiar o setare specială de culoare Zeiss Natural Color. 

 

Procesorul este atipic: vivo putea foarte lesne să aleagă un Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, dar a mers pe mâna unui MediaTek Dimensity 9200, care se presupune că e echivalentul lui Snapdragon 8 Gen 2. E un CPU de 4 nm produs de TSMC, cu 8 nuclee şi un GPU cu nume foarte cool: Immortalis. Mă aştept la ray tracing, dar degeaba, că nu avem jocuri cu aşa ceva pe mobil încă. Avem parte şi de 12 GB RAM LPDDR5X şi 256 GB stocare UFS 4.0.

 

Bateria de 4870 mAh se încarcă la 120Wpe fir (50% în 8 minute aparent), 50W wireless şi are şi încărcare inversă pe fir. Alte dotări includ difuzoare stereo, cititor de amprente optic şi avem acoperită bine şi partea de conectivitate: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, GPS dual bând, infraroşu, NFC, port USB-C 3.2 cu OTG. 

 

Aici se complică lucrurile. Camera selfie de 32 MP cu focalizare fixă sună a ceva ce am primi pe Xiaomi 13 Pro. În spate găsim noul senzor Sony IMX 989 de "1 inch", văzut şi pe Xiaomi 12S Ultra şi Xiaomi 13 Pro. Are 50.3 MP, deschidere F/1.8, Dual Pixel PDAF, telemetru laser şi stabilizare optică. Vine apoi o cameră de 50 MP telephoto, care pare mai mult gândită pentru Portrait. Nu de alta, dar are doar zoom optic 2X. Oferă deschidere F/1.6, autofocalizare, stabilizare optică.

 

vivo X90 Pro

 

A treia cameră este una de 12 megapixel, una ultrawide, cu autofocalizare şi unghi de captură de 108 grade. Mai puţin generos decât cel de 120+ grade de la Samsung. Avem parte şi de blitz dual LED dual tone, dar şi de optică Zeiss, manifestată prin lentile, filtre/software, calibrare de culori şi peliculă Zeiss T Star, care scapă lentilele de ghosting şi efecte nedorite.

 

Stabilizarea e disponibilă şi la nivel electronic, asistata de giroscop, dar nu mai avem gimbal spre deosebire de predecesor. Nu apare nici pe varianta Pro+, dacă vă întrebaţi. Filmarea se face până la 8K în 24 FPS, avem parte şi de foarte multe moduri foto/video speciale:

  • Ultra HD Document
  • Long Exposure
  • Zeiss Landscape/Architecture 
  • Double Exposure
  • AI Group Portrait
  • Panorama
  • Time Lapse
  • Astro 
  • AR Stickers
  • Live Photo
  • High Resolution
  • Slow Mo
  • Super Moon
  • Food
  • Dual View
  • Pro, cu captura RAW şi Super RAW

 

La video avem 4 opţiuni de stabilizare: OFF, Horizontal Line, Ultra şi Standard. Apare şi HDR10+ pentru filmare şi un mod Cinematic. Zeiss se manifestă prin look-urile clasice ale lentilelor sale, acum ca filtre: Biotar, Distagon, Planar etc. Mai avem şi Super Macro şi Portrait, dar şi mod Night cu surprinzător de multe sub-moduri: Astro, Super Moon, Long Exposure, Panorama Night, Tripod. Nu uităm de modul Sports pentru subiecţii în mişcare rapidă.

 

vivo X90 Pro rulează Android 13 cu Funtouch OS 13 aplicat peste, cu opţiuni de personalizare, cu widgeturi în stil Monument Valley şi iconografie învechită pentru Quick Settings şi Settings. Nici widgeturile nu s-au schimbat de la Android 12 la 13. Avem surprinzător de multe animaţii personalizabile, un iManager care scanează de viruşi şi are funcţie de criptare şi răcire a telefonului, dar şi iarăşi surprinzător, multe opţiuni de tuning pentru gaming. E un Ultra Game Mode care şi mod eSports, Sidebar cu setări de performanţă, DND şi optimizarea a experienței tactile.

 

vivo X90 Pro încearcă un alt design faţă de X80 Pro, încearcă alt tip de CPU, lasă în urma gimbal-ul şi zoom-ul generos. Sunt decizii curajoase şi compania pare chitită să ne ofere un rival pe măsura lui Xiaomi 13 Pro, doar că având Zeiss de partea sa în loc de Leica. Zeiss contribuie cu mai multe elemente optice şi filtre decât Leica, ce e drept.

 

Telefonul are şi extra funcţii de gaming, de captură nocturnă, stabilizare avansată chiar şi fără gimbal. Predecesorul a fost excelent pentru viaţa de noapte şi concerte şi sunt tare curios ce poate X90 Pro. Ce e clar e că mai confortabil de manevrat şi se încarcă mult mai rapid, iar procesorul e străin de throttling. Camerele le vom testa și revenim cu review. 

 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/unboxing-telefoane/vivo-x90-pro-unboxing

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.