Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Redmi Note 12 Pro+ 5G: Cameră cu senzor de 200 MP potent, 85% din Xiaomi 12T Pro, poate mai mult


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>Redmi Note 12 Pro+ 5G: Cameră cu senzor de 200 MP potent, 85% din Xiaomi 12T Pro, poate mai mult</b>Ajunşi la cameră, începem cu cea selfie, de 16 MP, una cu senzor Sony cu focalizare fixă. În spate se afla vedetă, senzorul Samsung HPX de 200 de megapixeli, cu stabilizare optică şi deschidere F/1.6, generoasă pentru un midrange. Combină 16 pixeli

 

Ajunşi la cameră, începem cu cea selfie, de 16 MP, una cu senzor Sony cu focalizare fixă. În spate se afla vedetă, senzorul Samsung HPX de 200 de megapixeli, cu stabilizare optică şi deschidere F/1.6, generoasă pentru un midrange. Combină 16 pixeli în 1 şi scoate poze de 12 MP.

 

Camera ultrawide e una de 8 MP cu senzor Samsung ISOCELL Slim şi focalizare fixă, deci avem nevoie de camera Macro de 2 MP pentru close-up-uri cu focalizare fix ăla 4 cm. Bokeh... doar din software. Ca de obicei avem o sumedenie de opţiuni în camera foto, dar mă opresc doar la ProCut, cu care spargi pozele de 200 MP în 5 cadre diferite cu aspect ratio diferit, inclusiv vertical pentru cei obsedaţi de story-uri.

 

Poţi face zoom din crop la camerei principale şi ai şi mod Pro, cu reglaje de shutter, ISO, expunere, balans. Night Mode e disponibil şi pe camera principală şi pe cea ultrawide. 

 

Redmi Note 12 Pro+  - Mostre Foto (ziua): IMG_20230320_173247.jpg

 

Trecem acum la pozele făcute ziua, în Parcul IOR din Bucureşti, într-o zi cu soare destul de cuminte. Culorile camerei principale sunt mai degrabă în ton cu realitatea, decât "umflate" sau "vibrante". Mă miră să văd că avem o cameră ultrawide fără deformări excesive ale capturii pe lateral. E o discrepanţă clară între cantitatea de lumină prinsă între camera principală şi cea ultrawide, în favoarea primei, evident.

 

IMG_20230320_172642_450x600.jpg

 

Bokeh e perfect aplicat la acea statuie şi mă refer aici la camera din spate şi la faptul că e luat în calcul până şi spaţiul dintre braţ şi corp pentru blurare. Closeup-uri foarte bune cu părţi din statuie, apropo. Şi jucăriile sunt cât se poate de crisp, lucios, detaliat redate. Nu o fi aici camera de pe Xiaomi 12T Pro, dar suntem la vreo 85% din capacitate sa.  În special abilitatea sa de focalizarea de aproape merita admirată. 

 

IMG_20230320_173003_592x444.jpg

 

Pe de altă parte zoom-ul pe tichia lui Donald m-a lăsat rece. Atenţie la tenta movulie pe care o capăta uneori cerul în spatele arborilor fructiferi, ceea ce mi s-a părut bizar. Pe de altă parte verdele gazonului e cuminte, nu e ars sau supraexpus. 
 

Redmi Note 12 Pro+  - Mostre Foto (selfie): IMG_20230320_174104.jpg

 

Şi selfie-urile m-au convins, în special prin modul în care redau irişii ochilor. Am văzut şi pori şi cutele de pe buze, de la deshidratare. Bokeh m-a decupat corect faţă de monumente şi arbori, iar lumina pica corect pe chip, fără a îl face prea alb şi subliniind cutele din jurul nasului şi dintre sprâncene.

 

Avem şi nişte Macro-uri cu flori galbene, dar sunt prea întunecate pentru a fi relevante şi greu de focalizat.
 

Redmi Note 12 Pro+ 5G - Mostre foto (200 MP): IMG_20230320_172953.jpg

 

Daţi cu încredere zoom pe fotografiile de 200 MP şi o să aveţi detalii din plin, mai ales la cadrele cu magazine cu multe frigidere colorate cu băuturi.

 

Îmi susţin iar părerea: suntem la 85% din Xiaomi 12T Pro, poate mai mult.
 

Redmi Note 12 Pro+  - Mostre Foto (seara): IMG_20230401_235253.jpg

 

La captura low light nu prea îmi place ultrawide-ul, care amplifică mult halourile de lumină. Camera principală face o treabă bună, e undeva între Xiaomi 11T Pro şi 12T Pro. Galbenul e corect redat, dalele sunt super detaliate, halourile generează ele nişte extra efecte ca nişte buchete de flori, dar nimic exagerat. Văd şi LED-urile de la Catenă, dar Auto Night Mode-ul exagerează cu expunerea şi uneori avem prea multă lumină în cadru. 

 

IMG_20230401_235117_592x444.jpg

 

Fără Night Mode e parcă mai OK cadrul cu Catena. Dispar problemele cu halourile mari când treci de 3-5 metri distanţă de stâlpii de iluminat. Recomand pentru poze turistice

 

 

Să vorbim despre captura video. Filmarea selfie nu ar fi rea deloc, dacă ar fi mai bine stabilizată. Tenul e cam alb, îmi amintesc de Galaxy A52 aşa. Filmarea 4K cu camera principal are acel "joc" dreapta stânga pe măsură ce încearcă stabilizarea mai eficientă la panoramare. Culori cât se poate de corecte, la vegetaţie, jucării în parc.

 

Zoom-ul e cam sacadat şi e OK până la 3X. Văd tente de culoare, dynamic range larg, variante de roşu, albastru, verde. 

 

 

Am făcut şi test de stabilizare 4K fără mod Steady şi am resimţit fiecare pas pus în faţa celuilalt, dar niciodată nu a tremurat imaginea, nici măcar odată. Mâini mai fixe decât ale mele cred că pot scoate ceva mai bun. E potenţial aici. Nu avem mod Steady apropo. În mod bizar filmarea Full HD e mai tremurată, deci 4K-ul are ceva "stabilizare integrată".

 

 

Arată bine şi filmarea de test cu focalizare între ghinda şi fundal, cu un păianjen mic ca bonus. Premiul pentru cea mai tremurata filmare merge la FHD la 60 FPS cu maşinile pe pod. 

 

 

Filmarea low light vine cu provocările inerente ale unui midrange: tremură serios, zoom-ul e slăbuţ, detaliile aşa şi aşa, dar sursele de lumină arată OK. Culorile duc înspre galben-verzui parcă şi apreciez că nu se ştirbeşte claritatea indiferent cât de mult tremură imaginea. 
 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/redmi-note-12-pro-plus-5g-camera

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.