Jump to content

Jocuri PS5 120fps: Fortnite, Apex Legends, Call of Duty și altele


Mike Oxlong
 Share

Recommended Posts

PS5 120fps games

 

Căutați o listă definitivă a tuturor jocurilor PS5 cu 120 de cadre pe secundă? Ați ajuns în locul potrivit. Atât modelele PS5 Disc, cât și cele digitale vă permit să jucați jocuri PlayStation 5 la rate de cadre mai ridicate decât anterior pe o consolă, iar multe dintre cele mai bune jocuri PS5 susțin această caracteristică care în trecut era rezervată exclusiv PC-urilor de gaming high-end.

Dar care sunt beneficiile jucării la 120 de cadre pe secundă? Practic, gameplay-ul mai fluid și mai receptiv. Jocul la o rată de cadre mai ridicată poate fi decisiv pentru cei care nu au experimentat niciodată acest lucru anterior, și este ușor de înțeles de ce gamerii de pe PC jură să obțină cele mai mari rate posibile de cadre. Chiar și cele mai recente smartphone-uri au început să prezinte ecrane cu rată de reîmprospătare ridicată pentru derulare fluidă.

Gamerii competitivi vor beneficia cel mai mult de jocurile cu 120fps pe PS5 deoarece există mai puțină întârziere la input. Când joci la 120 de cadre pe secundă, timpul de actualizare pentru fiecare cadru este de 8 milisecunde (ms), comparativ cu 16ms când joci la 60fps și 32ms când joci la 30fps. Când viteza cu care se înregistrează apăsarea unui buton poate decide între câștig și pierdere, este înțeles că gamerii profesioniști optează întotdeauna pentru joc la cele mai mari rate de cadre.

Jocul la 120fps ajută, de asemenea, cu claritatea mișcării și poate reduce răul de mișcare, ceea ce îl face o opțiune atractivă, chiar și pentru jocurile single-player. Deoarece fiecare cadru este actualizat mai repede, există mai puține șanse de ghosting, smearing sau alte artefacte vizuale care pot fi dezagreabile atunci când joci un joc la o rată de cadre mai mică, cum ar fi 30fps.

Dezvoltatorii pot folosi, de asemenea, ieșirea de 120Hz și rata de reîmprospătare variabilă (VRR) pentru a debloca rata de cadre a jocurilor de 60fps, oferindu-vă mai multe cadre și stoarcerea unei reacții suplimentare în proces. Consultați toate jocurile PS5 cu suport de 120fps mai jos și verificați regulat, deoarece se adaugă noi titluri. 👇

Lista jocurilor PS5 cu 120fps 💨

🍒 Cherry Tower

👔 The Company Man

CrossCode

️ Cursed to Golf

🛸 Curved Space

🤖 Cyber Shadow

👹 Dawn of the Monsters

💀 Deathloop

🌑 Destiny 2 (Crucible mode)

💣 Devastator

😭 Devil May Cry 5: Special Edition

🚘 Dirt 5

🥊 DKO Divine Knockout

👽 Doom Eternal

🧟 Dying Light 2: Stay Human

💥 Dysmantle

📜 Enlisted

🤖 Exo One

🏎️ F1 2021

🏎️ F1 22

🏎️ F1 23

🦅 The Falconeer

🦔 Fall of Porcupine

🗡️ Fate/Samurai Remnant

👊 Fight ‘N Rage

🥇 The First Descendant

Forspoken

🛡️ For Honor

Fortnite

🗡️ Furi

😈 Gal Guardians: Demon Purge

🏃‍♂️ Ghostrunner

🏃‍♂️ Ghostrunner 2

👻 Ghostwire: Tokyo

🪓 God of War Ragnarok

🚗 Gran Turismo 7

🔋 Gravitar: Recharged

Vedem mai multe titluri obținând suport de 120fps pe PS5, inclusiv unele dintre jocurile first-party Sony cum ar fi Horizon Forbidden West, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, God of War Ragnarok, Gran Turismo 7 și Ratchet & Clank: Rift Apart. Asigurați-vă că intrați în setările fiecărui joc pentru a vedea dacă are un mod de cadre ridicate, deoarece acesta poate să nu fie activat implicit. Va trebui, de asemenea, să activați 120Hz în setările de sistem ale PS5, pe care vă vom explica cum să o faceți mai jos.

Nu toate jocurile din această listă vor atinge 120fps blocate, dar toate suportă 120Hz, ceea ce înseamnă că puteți obține rate de cadre mai ridicate decât 60fps sau 30fps. Suportul recent al PS5 pentru VRR a permis mai multor dezvoltatori să folosească ieșirea de 120Hz a PS5 pentru a oferi un mod deblocat de 60fps în jocuri precum The Last of Us Part 1 și Horizon Forbidden West, astfel încât să vă puteți bucura de un gameplay mai receptiv și mai neted. Asigurați-vă că aveți un ecran compatibil cu HDMI 2.1 pentru a profita de modul VRR al PS5.

Cei cu afișaje de 120Hz pot juca, de asemenea, unele jocuri din această listă la 40fps, ceea ce este o creștere semnificativă față de 30fps. Chiar dacă nu obțineți răspunsul neted al celor 120fps, unii dezvoltatori încă folosesc această creștere suplimentară pentru a oferi o experiență mai plăcută și mai receptivă. Consultați toate jocurile PS5 cu 120fps mai jos care profită de ieșirea de 120Hz a PlayStation 5:

 

Cum pot juca jocuri PS5 la 120fps?

Pentru a experimenta jocuri PS5 la 120fps, veți avea nevoie de un televizor sau monitor cu un port HDMI 2.1. Cea mai simplă modalitate de a verifica dacă afișajul dvs. suportă rate mari de cadre este să mergeți la setările PS5 și să faceți clic pe „Ecran și video”. Din submenu-ul „Ieșire video”, derulați în jos până la „Activare ieșire 120Hz”. Dacă nu puteți activa această funcție, atunci afișajul dvs. nu poate reda jocuri la 120fps pe PS5. De asemenea, va trebui să activați VRR pentru jocurile care suportă moduri de 40fps sau rate de cadre deblocată.

Diferența dintre 120fps și 120Hz?

Cele două termeni sunt utilizați interschimbabil, dar există câteva aspecte importante de menționat. Hertz (Hz) se referă la numărul de ori în care un afișaj se reîmprospătează pe secundă, în timp ce cadre pe secundă (fps) este numărul de imagini individuale generate de o consolă sau un PC. Un joc poate suporta 120fps, dar dacă nu aveți un afișaj compatibil cu 120Hz, nu veți putea experimenta acest lucru. Similar, dacă jucați un joc de 60fps pe un afișaj de 120Hz, nu veți putea atinge 120fps decât dacă jocul suportă această rată.

Există dezavantaje în a juca jocuri PS5 la 120fps?

Pentru a asigura că un joc poate atinge rate de cadre de până la 120fps, dezvoltatorii vor adesea reduce rezoluția jocurilor PS5. Acest lucru înseamnă că unele titluri vor viza o rezoluție de 1440p sau 1080p, rezultând o scădere a clarității imaginii. Unele caracteristici grafice pot fi, de asemenea, reduse, cum ar fi calitatea umbrelor, densitatea vegetației și distanța de vizualizare.

Cu toate acestea, netezimea pe care o oferă 120fps poate compensa adesea scăderea în rezoluție, iar în jocurile multiplayer online, o rată de cadre mai rapidă poate face diferența în raportul tău de ucidere/moarte. De asemenea, este mai puțin probabil să fiți concentrați pe detalii grafice minore pentru a vă pasă de scăderea fidelității atunci când jucați un shooter sau un joc de curse rapid.

Ar putea să vedem mai puține jocuri PS5 la 120fps în viitor?

A existat o tendință recentă în care jocuri doar pentru PS5, precum A Plague Tale: Requiem și Gotham Knights, nu au reușit să ofere un mod de 60fps la lansare, cu atât mai puțin o opțiune de 120fps. Cu toate acestea, A Plague Tale: Requiem a primit ulterior un patch care îi permite să depășească 60fps la costul rezoluției.

Am văzut multe jocuri cross-gen în cei trei ani de când PS5 este disponibil, iar unii comentatori au sugerat că jocurile current-gen vor opta pentru caracteristici grafice mai solicitante în viitor, cum ar fi urmărirea razelor, în loc să vizeze rate de cadre mai mari. (Iată fiecare joc PS5 cu suport pentru urmărirea razelor în 2024.)

Prefer mereu o rată de cadre mai netedă decât o fidelitate grafică mai mare, și, din fericire, titlurile doar la 30fps sunt o raritate. Dacă Sony lansează un PS5 Pro mai puternic, această problemă ar putea fi circumscrisă. Majoritatea jocurilor first-party Sony oferă, de asemenea, un mod deblocat de 60fps sau 40Hz în loc să vizeze cu adevărat culmile de 120fps, dar sperăm că lista jocurilor PS5 la 120fps va continua să crească în viitor.

 

SURSA

Edited by Mike Oxlong
🤔
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.