Jump to content

Cum au ajuns o grădiniță și o școală din România să fie premiate de Comisia Europeană


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

524799561_NDAxMzNlYmRjZDEzNTU3MDkwOWQ2N2NlOTdiNjdjZg.thumb.jpg.e6e502939132732bbc68a67b60de5d42.jpg

 

Comisia Europeană a recunoscut metodele inovatoare de predare a două unități de învățământ din România, în cadrul European Innovative Teaching Award, anunță Ministerul Educaţiei într-o postare în pagina sa de Facebook. Cele două unități de învățământ au fost premiate de Comisie.

 

Grădiniţa „Ciupercuţa” din Sectorul 4 al Capitalei a câştigat premiul la categoria „Educaţia şi îngrijirea copiilor preşcolari” pentru proiectul „Amazing Children, Amazing Nature„ (ACAN), iar Şcoala Gimnazială Specială din Paşcani a fost laureată la categoria „Învăţământ secundar” pentru proiectul „Art therapy for Autism”.

 

„O recunoaștere a excelenței în pedagogie”

 

Introdus în 2021, premiul pentru predare inovatoare este acordat pe baza a patru criterii: metodologii utilizate, medii de inovare, rolul profesorilor, impact și rezultate.

 

Premiul recunoaşte contribuţia Programului Erasmus+ la Spaţiul European al Educaţiei, precum şi importanţa cooperării şi creării de reţele între şcolile din Europa, explică Ministerul Educaţiei.

 

În 2024, tema centrală a fost „Bunăstarea în şcoală”, ce reflectă eforturile educaţionale care contribuie la crearea unui mediu şcolar sănătos şi incluziv.

 

Sursa

Edited by Alucard ToV
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.