Jump to content

iPhone 16e anunțat oficial, cu procesor A18, suport Apple Intelligence și primul modem dezvoltat in-house C1

Kristi72
 Share

Recommended Posts

<b>iPhone 16e anunțat oficial, cu procesor A18, suport Apple Intelligence și primul modem dezvoltat in-house C1</b>Deși am avut un teaser misterios Apple ce anunța lansarea unui nou produs pe data de 19 februarie și ne așteptam și la un eveniment dedicat, în final ne-am ales cu un comunicat de presă. Nou venitul se numește iPhone 16e și putem spune

FacebookTwitterPinterestGoogle+

Deși am avut un teaser misterios Apple ce anunța lansarea unui nou produs pe data de 19 februarie și ne așteptam și la un eveniment dedicat, în final ne-am ales cu un comunicat de presă. Nou venitul se numește iPhone 16e și putem spune că epoca SE a apus oficial odată cu apariția sa. Compania scoate în evidență prețul mai atractiv, performanța și suportul AI, iar toate detaliile le aflăm mai jos.

Ceea ce spuneau și leak-urile se adeverește și mă refer la faptul că iPhone 16e este un iPhone 14 regândit, minus o cameră care dispare din spate. Avem același breton ce găzduiește mecanismul Face ID, corp cu ramă metalică și spate din sticlă, plus protecție Ceramic Shield pentru ecran. Curios, doar două variante de culoare sunt disponibile, alb și gri-negru.

Ecranul folosit aici este un Super Retina XDR de 6.1 inch, un OLED cu suport HDR, perfect pentru vizionat materiale video, cât și gaming. Muchiile nu sunt tocmai înguste pentru trendurile actuale, iar tot la design mai bifăm butonul Action care înlocuiește slider-ul mute și aici. Nu avem buton de captură foto.

Primim certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf, iar pentru autentificare avem Face ID la posturi. 

Hardware și cameră

La interiorul lui iPhone 16e apare un procesor Apple A18 de 3nm, același regăsit și pe iPhone 16, soluție hexa-core care asigură performanță și eficiență energetică superioară. Procesorul este cu 80% mai rapid decât un A13 Bionic de pe iPhone 11, iar GPU-ul este unul 4-core, versus 5-core pe iPhone 16, 6-core pe iPhone 16 Pro. Avem totuși ray tracing accelerat hardware și un Neural Engine 16-core.

Telefonul oferă și suport Apple Intelligence cu acest hardware, iar o noutate mare este C1 - primul modem dezvoltat in-house de către Apple ce asigură conexiuni 5G. Cât despre cameră, Apple spune că avem aici un sistem 2 în 1 perfect pentru captura momentelor din fiecare zi, inclusiv în Night sau Portrait Mode.

Avem o cameră de 48 mpx Fusion Camera, cu mod telephoto 2x integrat, astfel că e ca și cum avea două camere într-una singură. Primim cameră frontală TrueDepth cu autofocus, plus suport HDR. Revenind însă la camera din spate, aceasta poate filma 4K Dolby Vision până la 60fps, cât și captura Spatial Audio și avem algoritmi speciali ML pentru reducerea zgomotului produs de vânt.

Sursa