Jump to content

Hai sa luam in calcul si lucrurile care au cu adevarat nevoie de prioritate.

6vinedax
 Share

Recommended Posts

Deschid acest topic pentru ca pe Discord sugestiile sunt inchise de foarte mult timp, iar multe dintre cele acceptate sunt implementate extrem de greu. Am vazut sugestii care ar necesita o ora de scripting si totusi stau de luni intregi fara sa fie implementate. Din acest motiv am decis sa scriu acest mesaj, poate ajunge sa fie luat in calcul de @ Kelton .

In decursul anilor, serverul a evoluat in multe parti bune, dar sunt si unele lucruri care au ramas in urma. Sunt joburi si sisteme identice de ani de zile, fara nicio regandire a scripturilor vechi (CP to CP, Bus Driver, Cariera etc.). De exemplu, la Bus Driver plata a ramas extrem, extrem de mica, iar jobul exista mai mult de dragul sa fie acolo. La fel ca multe alte joburi pe care lumea nu le mai face deloc. De exemplu, la cariera, in loc de sistemul clasic CP to CP, s-ar putea implementa ceva diferit: sa spargem minereurile, sa le incarcam intr-un vehicul, apoi sa mergem cu ele la procesare intr-o locatie dedicata. Ar putea exista un inventar separat pentru minereuri, asemanator cu cel de la Mester, mai multe tipuri de minereu. In plus, plata si raritatea minereurilor gasite ar putea fi mai bine diferentiata in functie de skill, pentru ca in momentul de fata intre skill 5 si skill 10 nu exista un avantaj real, diferenta de 50–100$ fiind nesemnificativa.

Sistemul de VIP pe vehicule este si el discutabil. Exista masini la care jucatorii asteapta VIP de 3/4 ani, in timp ce pe anumite vehicule inutile se poate pune VIP fara probleme. In schimb, masini folosite zilnic precum Elegy, Comet, Jester etc. nu permit acest upgrade, si lista de vehicule este mult mai lunga.

Questurile anuale sunt repetitive, nimic nou. Aduc in subiect si getgiftul, care este doar la aniversari sau sarbatori, iar dupa aceea serverul ramane cu questurile basic de care lumea s-a plictisit de multi ani.

Preturile vehiculelor mai premium ar trebui ajustate sau, cel putin, stocurile sa fie limitate la 0 pentru o perioada mai lunga. Sunt constient ca economia serverului nu mai poate fi corectata complet, insa in momentul de fata detinerea unor vehicule precum Infernus, Bullet sau NRG nu mai are aproape niciun farmec. Din cauza numarului foarte mare de astfel de vehicule existente pe server, acestea nu mai sunt cautate ca inainte. Consider ca una dintre cauzele principale a fost faptul ca aceste vehicule au fost mereu disponibile in DS, iar multi jucatori au strans sute de stockuri din evenimente precum /maraton, lucru care, parerea mea, nu a fost luat suficient in calcul.

O alta perspectiva, strict personala: timpul petrecut in jail sau durata wantedului a ramas prea mare. Majoritatea dintre noi muncim, avem familie si nu mai avem atat de mult timp liber. Sa dai un rob si sa iei fail, ca apoi sa stai 3000 de secunde in jail nu mai este deloc atragator. De asemenea, unele reguli server/factiuni ar trebui revazute, scoase sau modificate. Suntem in 2026, iar unele reguli par ramase in 2014, un pic prea rigide. ("comuniste").

Nu imi mai vine nimic in cap acum, dar sunt sigur ca mai sunt multe lucruri care se pot observa usor la o simpla analiza. Serverul acesta a fost mereu unul matur si calculat si cred ca ar fi bine sa mentinem aceasta linie.

Salut,

Prioritățile pot să difere de la o persoană la alta, așadar ce e prioritar pentru tine poate să nu fie pentru altul sau poate să nu fie pentru noi.

Nu prea înțeleg logica deschiderii unui astfel de topic. Dacă secțiunea de sugestii e închisă, dacă observi că scripterii au timp limitat și propunerile „stau luni întregi fără să fie implementate”, cu ce crezi că un astfel de topic ar schimba lucrurile? Motivul pentru care sugestiile sunt închise e că nu are sens să lăsăm să tot apară sugestii noi până când nu ne facem timp să le implementăm pe cele vechi. Motivul pentru care sugestiile sunt făcute pe discord și nu prin multiple locuri diferite, individual de către fiecare jucător în parte, e ca să avem un loc centralizat, cu un sistem de reacții (votare dacă ți-e mai ușor de înțeles) pentru a vedea care sunt sugestiile apreciate de mai mulți jucători și nu doar de cel care deschide sugestia. Că poate ție ți se pare bun un lucru, dar poate altora nu.

Așadar degeaba deschizi un astfel de topic cu lucruri care ți se par ție prioritare pentru că nu ne ajută cu nimic. Dacă toate ar fi perfecte în lumea asta, dacă n-ar apărea buguri, dacă n-ar apărea flooduri, dacă n-ar apărea probleme de conexiune, dacă n-am avea de făcut 1001 lucruri diferite mereu, atunci am avea timp să implementăm fiecare sugestie apreciată pe care o considerăm și noi ca fiind bună. Din păcate lucrurile nu sunt perfecte, scripterii au școală, au examene, din păcate apar diverse buguri care trebuie reparate și care uneori e foarte greu să fie reparate pentru că repari un lucru și se strică altul (bun venit în lumea programării), pentru că jucătorii descoperă noi metode de a abuza ce necesită blocate mai repede, pentru că apare lagul, pentru că apar crashuri ale serverului și lista poate continua mult și bine.

Nu e ca și cum update-urile nu vin, pentru că dacă privim lista de updates https://www.rpg.b-zone.ro/updates/server vedem că lucrul ăsta e fals. Mai vedem și că update-urile care vin, mai ales la modificări majore de sisteme, pot să dureze destul de mult până când sunt implementate tocmai pentru că sunt sisteme complexe, care de multe ori necesită modificări suplimentare după ce au fost implementate pentru că se mai descoperă anumite scenarii sau probleme care nu au putut fi descoperite în testare. Eu știu că fiecare ar vrea questuri noi, misiuni noi, joburi noi, lucruri legate de facțiuni noi, lucruri legate de clanuri noi, waruri noi, sisteme noi, funcționalități noi și câte și mai câte, dar orice lucru nou necesită timp și nu putem adăuga doar lucruri noi pentru că trebuie să și reparăm din lucrurile vechi care de multe ori durează mai mult timp decât adăugarea de lucruri noi.

Îți voi închide topicul pentru că nu-și are rostul, explicând mai sus de ce.

• Kelton locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.