Jump to content

Oscarul dăunează grav carierei: cazul Melissa Leo

DanieI
 Share

Recommended Posts

3900.jpg?width=1200&height=900&quality=85&auto=format&fit=crop&s=4ea259eb2c48f632a5fa384e940acbaf

Actriţa laureată cu Oscar pentru The Fighter are o perspectivă inedită asupra câştigării trofeului

A apărut în mai bine de 100 de filme şi a filmat în România, la studiourile Media Pro, Charlie Countryman, ocazie cu care a fost invitată de onoare a ediţiei din 2012 a festivalului Transilvania. Iată că Melissa Leo, premiată cu Oscar pentru rolul secundar din The Fighter, şi-a uimit fanii cu o declaraţie dată publicaţiei britanice The Guardian. Leo spune că avea o carieră mai înfloritoare înainte de a câştiga Oscarul.

"Să câştig Oscarul nu mi-a adus niciun beneficiu, nici mie şi nici carierei mele. Nu am visat să câştig, nu mi-am dorit niciodată un Oscar şi îmi mergea mult mai bine în carieră înainte de a câştiga", a spus actriţa, citată de Variety. Dacă revezi momentul de la gala din 2011, este evident şocul resimţit de Leo la primirea premiului. Reacţia ei şi faptul că a pronunţat cuvântul "fucking" pe scenă au făcut ca acest moment să fie des citat printre cele mai spectaculoase "faze" din istoria galei Oscar. Dacă te întrebi cum de sunt cenzurate sonor astfel de momente, iată explicaţia: gala este transmisă în direct pe postul ABC (şi, din 2029, pe YouTube), dar cu un decalaj de zece secunde, tocmai pentru ca cineva să poată interveni în situaţii similare, altfel postul TV primeşte amendă de la echivalentul american al CNA-ului.

Melissa Leo nu a explicat pentru The Guardian ce anume vrea să spună prin faptul că Oscarul i-a dăunat carierei, dar este de ajuns să te uiţi în filmografia actriţei pentru a vedea că aceasta a fost clădită cu proiecte independente, cu buget mic. Este posibil ca Oscarul să fi speriat creatorii de noi astfel de proiecte, care să o considere pe Leo, după câştigarea Oscarului, prea scumpă sau prea "importantă" ca să-i mai ofere roluri. Actriţa a apărut în trei-patru filme pe an de la câştigarea Oscarului, dar rolurile au fost mai degrabă episodice şi nu a mai primit nicio nominalizare de atunci încoace.

Sursă: https://m.cinemagia.ro/stiri/oscarul-dauneaza-grav-carierei-cazul-melissa-leo-54177/

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.