Odin Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 (edited) Primul automobil electric produs de BMW a fost MINI E, model care a fost oferit mai mult sub formă experimentală mai multor pasionaţi de MINI care doreau să încerce şi al tip de propulsie. La Detroit însă, germanii vor migra din nişa MINI şi prezintă un automobil electric mai mare şi primul model care asociază direct produsele de serie BMW cu energia electrică. Este vorba de un prototip care are ca bază BMW Seria 1 Coupe, denumit ActiveE şi care introduce anumite elemente estetice de pe conceptul BMW Vision Efficient Dynamics. Ideea cu acest concept a fost să se facă foarte puţine compromisuri în ceea ce priveşte practicabilitatea. Astfel ActiveE păstrează configuraţia cu patru locuri, spre deosebire de MINI E care avea doar două, având o dispunere mult mai inteligentă a sistemului de propulsie. Motorul electric este dispus chiar deasupra punţii posterioare, iar bateriile, dezvoltate de cei de la SB LiMotive (Bosch + Samsung), sunt amplasate sub bancheta din spate, acolo unde stătea rezervorul, în tunelul central şi în compartimentul din faţă, unde rezida motorul cu combustie internă. În acest fel se obţine o dispunere a maselor de 50/50, comportamentul sportiv nefiind alterat. Puterea dezvoltată de acest agregat este de 170 CP, suficienţi pentru a face din Active E un model comparabil dinamic cu BMW 118d, fiind capabil să atingă 100 km/h în mai puţin de 9 secunde. Autonomia nu va fi însă similară, cu bateriile pline Active E poate parcurge doar 160 km, dar perioada de încărcare de la o sursă de curent 50A 230/240V va dura în jur de 3 ore. Pe lângă acest impediment, conceptul electric mai prezintă două bile negre, respectiv spaţiul portbagajului redus la 200 de litri şi o masă totală care urcă spre două tone! Este mai mult decât un concept însă, fiind la fel ca MINI E un vehicul experimental, care va fi oferit spre testare într-o serie chiar mai largă decât lotul de 500 de unităţi testat de MINI. Lansarea oficială se va face la Salonul de la Detroit. Sursa:www.promotor.ro Edited April 19, 2011 by Royce Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShlomY Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Ai omis sa postezi sursa de unde ai copiat articolul. Posteaza sursa sau "Topic Closed" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odin Posted April 19, 2011 Author Share Posted April 19, 2011 Vroiam sa o pun dar m`am facut cu altceva si cand m`am uitat la topic am vazut ca totul ii ok asa ca l`am postat. Am dat edit cu sursa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts