Jump to content

[SOLVED]Cooler laptop.

Recommended Posts

Salut. De curand am achizitionat un laptop Acer de 15.6 inch. Cand sunt in desktop temperatura la procesor este in medie de 55-60 grade pe fiecare core, la placa video de 50 maxim. Cand sunt intr-un joc, temperatura creste la procesor intre 80-85 grade, placa video 60-65 de grade, nu stiu daca e mult sau putin insa sunt sigur de un lucru; nu prea as vrea sa am probleme cu temperatura asa ca m-am decis sa-mi cumpar un stand cu coolere pentru laptop. Eu nu prea ma pricep asa ca astept sa-mi recomandati voi unul bun care sa se simta diferenta, pana in 100RON.

EDITED: totusi, spuneti-mi daca ar trebui sa-mi fac grijii la temperatura care o are intr-un joc?!

Edited by Gat

Procesorul 55-60 grade pe desktop ? Nu are voie sa se intample asa ceva.. este o problema cu Fan Controller din BIOS.. e din fabrica problema, aceeasi problema a avut-o si modelul meu de laptop .. Sony Vaio numai ca cei de la Sony au anuntat fiecare utilizator sa-si upgradeze biosul pt a rezolva problema.

La mine procesorul sta in 25 grade , iar in jocuri maxim 35.. placa video cam 50 grade iar in jocuri 55

Totusi ar trebui sa iei legatura cu cei de la Acer ca nu-i de bine..

Si ma rog.. ca sa-ti raspund la topic ,uite si un cooler bun.. : http://www.pcgarage.ro/standuri-coolere-notebook/logitech/lapdesk-n315/

Logitech-ul de logitech.. au fost buni dintotdeauna iar dimensiunea coolerului e pt laptopul tau.. 15.6 inch

Procesorul 55-60 grade pe desktop ? Nu are voie sa se intample asa ceva.. este o problema cu Fan Controller din BIOS.. e din fabrica problema, aceeasi problema a avut-o si modelul meu de laptop .. Sony Vaio numai ca cei de la Sony au anuntat fiecare utilizator sa-si upgradeze biosul pt a rezolva problema.

La mine procesorul sta in 25 grade , iar in jocuri maxim 35.. placa video cam 50 grade iar in jocuri 55

Totusi ar trebui sa iei legatura cu cei de la Acer ca nu-i de bine..

Si ma rog.. ca sa-ti raspund la topic ,uite si un cooler bun.. : http://www.pcgarage.ro/standuri-coolere-notebook/logitech/lapdesk-n315/

Logitech-ul de logitech.. au fost buni dintotdeauna iar dimensiunea coolerului e pt laptopul tau.. 15.6 inch

Multumesc. Da, sub 50 nu scade in desktop... "este o problema cu Fan Controller din BIOS.. e din fabrica problema" cum as putea sa rezolv asta? sau sa intreb altfel, se poate sa rezolv asta?

EDITED: "aceeasi problema a avut-o si modelul meu de laptop..." ar trebui sa upgradez si eu biosul?

Am incercat ceva acum... i-am dat "blana", (un full load) film 1080p deschis, winamp, mozilla in multe taburi si joc, si toate nebuniile, procesoru' a urcat pana la 90, placa video 70... Pentru placa video nu prea imi fac griji, mi se pare ok temperatura. La mine in camera sunt 26 grade.

Edited by Gat

Pt un laptop nu ar trebui sa ti se para ok temperatura 70 grade.. chiar si 50 grade la placa video , cum am eu , mi se pare prea mult.

Ar trebui ca pe site-ul Acer sa ai informatii , update-uri pt laptop-ul tau.. ( la bios + aplicatii windows ) ; pe internet vezi daca mai au si alti oameni problema asta cu supraincalzirea.

Pt un laptop nu ar trebui sa ti se para ok temperatura 70 grade.. chiar si 50 grade la placa video , cum am eu , mi se pare prea mult.

Ar trebui ca pe site-ul Acer sa ai informatii , update-uri pt laptop-ul tau.. ( la bios + aplicatii windows ) ; pe internet vezi daca mai au si alti oameni problema asta cu supraincalzirea.

Am mai vazut pe cineva cu aceeasi problema... dar nu a gasit inca un raspuns sigur. Ma duc acum sa dau o geana pe site-ul lor, revin cu edit.

Totusi, cum se face upgrade-ul asta de bios? si cam cat dureaza?

Am luat de pe site un update la bios... dar nimic special, altceva de acolo n-am ce sa iau.. sunt drivere pe care le am. Tu ai spus intr-un post anterior ca ai avut aceeasi problema, cum ai rezolvat-o? Ce update de bios ai luat?

Edited by Gat

Am mai vazut pe cineva cu aceeasi problema... dar nu a gasit inca un raspuns sigur. Ma duc acum sa dau o geana pe site-ul lor, revin cu edit.

Totusi, cum se face upgrade-ul asta de bios? si cam cat dureaza?

Se descarca un soft dedicat pentru updatarea bios-ului de pe site-ul producatorului si il rulezi. Nu dureaza foarte mult.

Oricum, problema este destul de ingrijoratoare, daca reusesti sa-i faci update la BIOS si nu sunt schimbari, un cooler stand n-o sa te ajute foarte mult, eu am si nu-mi scade mai mult de cateva grade, mai bine mergi cu el la un service sau reprezentanta, or sa te ajute sigur sa rezolvi problema :)

Succes. Anunta-ne daca mai descoperi ceva.

Se descarca un soft dedicat pentru updatarea bios-ului de pe site-ul producatorului si il rulezi. Nu dureaza foarte mult.

Oricum, problema este destul de ingrijoratoare, daca reusesti sa-i faci update la BIOS si nu sunt schimbari, un cooler stand n-o sa te ajute foarte mult, eu am si nu-mi scade mai mult de cateva grade, mai bine mergi cu el la un service sau reprezentanta, or sa te ajute sigur sa rezolvi problema :)

Succes. Anunta-ne daca mai descoperi ceva.

Maine cred ca ma duc cu el, oricum acum chiar am descoperit ceva... Am bagat putin cei 1500W din aspiratoru' lu' maicamea prin gaurile de la aerisire a laptopului si vad ca temperatura a mai scazut umpic... oare sa fie de la praf? Dar totusi, nu l-am tinut decat pe birou si cateodata pe pat (foarte rar).

Maine cred ca ma duc cu el, oricum acum chiar am descoperit ceva... Am bagat putin cei 1500W din aspiratoru' lu' maicamea prin gaurile de la aerisire a laptopului si vad ca temperatura a mai scazut umpic... oare sa fie de la praf? Dar totusi, nu l-am tinut decat pe birou si cateodata pe pat (foarte rar).

Ma indoiesc. Eu il tin pe birou de vreun an, si l-am dus si prin excursii/calatorii, si n-am avut probleme cu praful.

Edited by Smith

Dupa instalarea a cateva drivere de pe site-ul oficial Acer, dupa ce-i 1500 wati din aspirator, dupa un update de BIOS... sa zicem ca am rezolvat problema PARTIAL.

In desktop cam astea sunt temperaturile componentelor: http://img.b-zone.ro/images/61471013134022984282.png , in full load procesorul nu sare de 60, placa video 55... dar totusi, dupa ce mi-a spus Gabb ce temperatura are in desktop (25 grade, fridgider) nu sunt multumit total de al meu, asa ca maine ma voi duce cu el la un service. Rog moderatorii sa lase topicul deschis, voi posta maine dupa ce ma intorc, totusi daca aveti alte idei/ sfaturi, postati-le. Multumesc.

EDITED: Mda, azi am fost cu el... si i-am spus tipului de acolo ca am o problema cu temperatura la procesor, initial i-am spus ca am garantie la el, cand a auzit nu prea a vrut sa-l desfaca. Dupaia ma intrebat care-s temperaturile... i-am spus si mi-a zis ca nu am de ce sa-mi fac griji, e Acer... la majoritatea Acer temperaturile sunt umpic mai mari intr-adevar dar nu am de ce sa-mi fac griji, nu exista nicio sansa sa se arda, placa video merge pana la 105 * C si procesorul la fel, (daca sa zicem ca ajunge la acea temperatura, laptopul se va bloca/ inchide, dar nu prea sunt sanse sa se arda vre-o piesa). Cica daca tot vreau sa-i mai scad temperatura, mi-a spus sa-i cumpar un stand cu cooler. Chiar nu stiu ce sa mai cred...

Edited by Gat

La laptop nu apar probleme cu prafu.

1.Du-te la service cu el.

2.Poa' sa apara probleme ingrijoratoare cum ar fi:Arderea de sursa,insuficienta cooler pentru placa video etc.

3.Daca apare ce s-a intamplat mai sus....sunt cazuri speciale cand se pot repara placile video si sursele arse...poate daca ai garantie in rest...v-a trebuii sa iti cumperi altele noi.

De inceput SERVICE!

Problema rezolvata, mai mult de atat nu se poate face. Am comandat un stand cooler. Multumesc frumos pentru sfaturi/ pareri.

EDITED: Totusi, inainte de a da topic closed, unu dintre moderatori se poate sa-mi spuna si mie daca pot oprii aplicatia "Intel Turbo Boost Technology", se activeaza automat, eu nu vreau asta... se poate sa opresc chestia asta?

EDITED: wtf? ce sa mai cred? http://img.b-zone.ro/images/72757631063288377851.png as fii recunoscator daca mi-ati raspunde la toate intrebarile puse :))

Edited by Gat

Problema rezolvata, mai mult de atat nu se poate face. Am comandat un stand cooler. Multumesc frumos pentru sfaturi/ pareri.

EDITED: Totusi, inainte de a da topic closed, unu dintre moderatori se poate sa-mi spuna si mie daca pot oprii aplicatia "Intel Turbo Boost Technology", se activeaza automat, eu nu vreau asta... se poate sa opresc chestia asta?

EDITED: wtf? ce sa mai cred? http://img.b-zone.ro/images/72757631063288377851.png as fii recunoscator daca mi-ati raspunde la toate intrebarile puse :))

E bine asa. Cred ca astea sunt temperaturile normale pentru laptop-ul tau :-??

Cat despre Intel Turbo Boost, cred ca se activeaza automat, la un moment dat.

http://lmgtfy.com/?q=intel+turbo+boost+technology

Topic inchis.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.