Jump to content

Samsung Galaxi

MaSe ViP
 Share

Recommended Posts

Tableta sau smartphone? Samsung ne uimeste pe zi ce trece cu modelele anuntate, iar Samsung Galaxy Note ne face sa ne uitam bine la ce anume ne dorim: smartphonotableta . Samsung Galaxy Note se alatura tuturor noutatilor anuntate de Samsung in ultima perioada si din punctul meu de vedere reprezinta cireasa de pe tort pe langa Samsung Galaxy Tab 7.7.

Hai sa vedem … Samsung Galaxy Note poate fi privit in primul rand ca un smartphone urias (este totusi in limitele in care il putem tine la ureche) sau o ca o tableta PC mica. Avand in vedere ca ruleaza cea mai noua versiunea de Android pentru smartphoneuri, respectiv Android 2.3 Gingerbread, eu personal il voi clasa la categoria smartphone si nu la categoria tablete PC. In plus, atat vreme cat are in componenta numelui “Galaxy” pentru mine tot smartphone este, nu tableta. Este doar parea mea mea si nu ma voi grabi sa contrazic deloc alte pareri. Vorbim de un ecran capacitiv Super AMOLED de 5.3 inchi ce reda pana la 16 milioane de culori intr-o rezolutie de 800 x 1280 pixeli. Totul este protejat de renumita sticla Gorilla ce se remarca prin deosebita ei rezistenta la zgarieturi sau chiar la socuri directe.

Galaxy Note se remarca in primul rand printr-un procesor Dual Core mai puternic decat cel intalnit pe Samsung Galaxy S2. Avem de-a face cu un procesor Dual Core de 1.4 GHz, mai exact un Dual-core de 1.4GHz ARM Cortex-A9, Mali-400MP GPU si chipset Exynos. Impresionant, nu ? In continuare putem mentiona memoria interna de 16GB sau 32GB si posibilitatea de marire a acesteia printr-un card microSD (vine cu 2GB in pachet) cu capacitati de stocare de pana la 32GB. Daca tot vorbim de memorie cred ca merita sa mai specificam ca Samsung Galaxy Note va fi dotat cu 1GB de memorie RAM.

Note se va putea conecta la internet prin reteaua operatorului GSM cu viteze de pana la 21 Mbps pentru download si cu viteze de pana la 5.76 Mbps pentru upload. Asta inseamna ca daca operatorul de telefonie mobila ofera un serviciu de date bun, Samsung Galaxy Note va sti sa profite extrem de bine de acesta. In plus, mai adaugam capacitatea de conectare la internet prin intermediul unei retele wireless ce ofera internet. Camera foto de 8 MP poate realiza fotografii de buna calitate in rezolutii de pana la 3264 x 2448 pixeli si este insotita de tehnologii si facilitati precum autofocus, LED flash, geo-tagging, touch focus, detectare a fetei, a zambetului si stabilizator de imagine. La toate astea se adauga si o camera foto/video secundara cu rezolutia de 2 MP si capacitatea camerei foto/video primare de a realiza videoclipuri in format Full HD (1080p la 30 de cadre pe secunda).

Spre deosebire de alte smartphoneuri actuale, Samsung Galaxy Note vine in pachet cu un S Pen stylus si cu un parteneriat bine inchegat cu Juniper Networks. Asta inseamna ca s-au orientat destul de mult cu Galaxy Note atat catre pasionatii de tehnologie care isi doresc sa aiba mereu “ultimul racnet” in domeniu, dar si catre corporatistii care au nevoie de SSL VPN pentru a desfasura activitatile obisnuite din absolut orice loc. Pariez ca daca Samsung va negocia bine cu marile corporatii organizate pe astfel de sisteme, vom vedea in scurta vreme angajatii acestora care vor avea cate un Samsung Galaxy Note in loc de laptop, telefon si tableta (3 in 1).

In incheiere, mai putem adauga despre Samsung Galaxy Note ca are suport full flash, ca are un GPS care sa ne ajute sa navigam fara probleme pe drumuri necunoscute si ca acumulatorul Li-Ion pare sa fie suficient de bun pentru a sustine un ecran atat de mare si un sistem de lucru atat de puternic. La toate astea se adauga suportul NFC (Near Field Communicaton) si capacitatea de redare a continutului HD.

Mie imi place destul de mult Samsung Galaxy Note, dar pariez ca parerile voastre pot fi mult mai entuziaste sau mult mai diferite! Indiferent care ar fi acestea, eu le astept prin comentarii la acest articol!

Galeria foto de mai jos culeasa de pe internet merita privita ca sa va faceti o idee ceva mai completa.

29889151165314920192_thumb.jpg68203118285563546958_thumb.jpg53044922220143278107_thumb.jpg54754542306467124470_thumb.jpg14726719303526433676_thumb.jpg

In ceea ce priveste telefonul: am mai avut smartphonuri pana acum de la Blackberry pana la Htc, dar Galaxy S le-a cam dat clasa; in primul rand are un sistem de operare de generatie noua; este usor de folosit si se misca cu mare usurinta; ecranul este absoult bestial si am sscos o durata de viata de aproximativ 3 zile, asta cu tot cu telefoane, mail si alte mici aplicatii; filmeaza si face poze decent aproape spre foarte bine,pacat ca nu are blitz; are multe multe aplicatii care iti pot usura viata: gen calendarul, scanarea, auto-suggest, poti edita doc, xls, poti edita voice/video-mailuri şi transmite cui vrei, poţi nota scris/voice/video oricând ţi se năzare şi le poţi nota/arhiva/transmite prin mail, poţi lua muzica ta peste tot, cu softuri plătite poţi traduce/scrie prin serviciu online note verbale, poţi găsi cele mai apropiate restaurante/hoteluri/taxiuri/jocuri/ţip e/etc,etc, ect- doar ca trebuie sa iti descarci softurile de care ai nevoie; pentru mine este un tool foarte folositor si usor de adaptat si de personalizat in functie de nevoile tale si de ocupatia ta! Iti usureaza viata si nu cari dupa tine un laptop de 3 kg, porti un gadget de doar 118 g.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.