Jump to content

HTC ChaCha

MaSe ViP
 Share

Recommended Posts

HTC ChaCha este cel mai nou smartphone de la HTC dotat cu ecran tactil si tastatura QWERTY combinand experienta business cu cea multimedia intr-un singur loc. HTC Cha-Cha s-ar putea sa fie un smartphone foarte apreciat printre utilizatorii de telefoane business care nu au dorit sa faca trecerea la sistemul de operare Android datorita modelelor limitate cu tastatura QWERTY care sa arate precum HTC-ul din fotografiile acestui articol GSMRo.ro.

Chiar daca, oficial vorbind, telefonul isi asteapta lansarea oficiala din moment in moment, va pot spune din surse proprii ca in luna iunie 2011 vom auzi de el pe piata din Romania si de ce nu … poate la preturi chiar foarte bune oferite de operatorii de telefonie mobila. Momentan nu se cunoaste un pret de liber si nici nu se vehiculeaza vreunul, dar sunt convins ca va fi un smartphone de talie medie, destul de accesibil la “oferte”. In plus, la finalul acestui articol va voi oferi si solutiile de instalare a unui soft GPS (standalone) cu adevarat bun pe HTC Cha-Cha, precum si solutii de prelungire a autonomiei acumulatorului. Dar … mai intai hai sa vedem cu ce vine in dotare.

HTC ChaCha cantareste binisor … vreo 120 de grame si masoara 114.4 x 64.6 x 10.7 mm. Ecranul ocupa 2.6 inchi din dimensiunile totale, iar rezolutia si adancimea de culoare pe care acesta o reda este de 480 x 320 pixeli, respectiv 256 de mii de culori. Ecranul este un touchscreen protejat de sticla deja vestita numita Gorilla Glass.

Iata cat costa deja HTC Cha Cha in Germania, la "liber".

Trebuie neaparat sa va cumparati un card de memorie microSD cu capacitati de stocare de macar 2 sau 4 GB. HTC ChaCha nu vine cu card “la pachet” conform informatiilor de la o prima vedere, dar un card de memorie acum nu mai costa ca pe vremuri si uneori poate fi mai ieftin chiar si decat o husa sau un toc de protectie pentru telefon. Bine … acum daca aveti neaparat nevoie il puteti dota cu un card de pana la 32 GB, deci capitolul memorie de stocare nu ar trebui sa fie o problema atata timp cat sunteti dispusi sa investiti intr-un card microSD superior. Din punct de vedere RAM si ROM, HTC ChaCha vine cu cate 512 MB in dotare la fiecare capitol.

Avand in vedere ca avem tastatura QWERTY e clar ca telefonul este facut pentru navigarea si comunicarea pe intenernet, nu numai pentru scris SMSuri foarte rapid. Chatul pe Messenger, Facebook si scrierea de e-mail-uri sau chiar articole pe blog nu ar trebui sa fie o problema pentru ca HTC ChaCha se descurca la viteze bune pe internet. Discutam despre viteze 3G potentiale bune (nu foarte bune) de pana la 7.2 Mbps prin HSDPA pentru download si de 384 kbps pentru upload, iar asta inseamna ca navigarea pe internet se face la o viteza rezonabila, dar incarcarea de poze pe Facebook sau de videoclipuri pe YouTUBE se va realiza ceva mai anevoios. Si daca tot am mentionat de Facebook tin sa preciez ca HTC ChaCha are un buton special destinat publicarii automate pe aceasta retea de socializare.

Iata cum arata un HTC Cha Cha tinut in mana langa un HTC Salsa.

Camera foto de 5 MP cu care este dotat HTC ChaCha este acompaniata de LED flash, autofocus, Geo-tagging, face detection si alte tehnologii absolut utile acesteia. Smartphone-ul stie sa realizeze si videoclipuri, dar cu siguranta aceasta functie nu reprezinta punctul sau forte. In plus, HTC ChaCha este dotat si cu o camera foto/video VGA secundara care poate fi folosita pentru apeluri video sau autoportrete numai bune de publicat pe retele de socializare .

Cel mai nou sistem de operare de la Google, respectiv Android 2.3 Gingerbread este deja preinstalat pe HTC ChaCha si optimizat cu interfata HTC Sense pentru acesta. Procesorul de 800 MHz se dovedeste a fi destul de stabil si pe alte modele asemanatoare, deci ar trebui sa-si faca bine treaba si pe HTC Cha-Cha. Ideea de baza cu un procesor ce are o frecventa de lucru ceva mai mica decat smartphone-urile de top este sa economiseasca energia acumulatorului prelungind astfel autonomia de functionare a telefonului. La aceste specificatii adaugam si cele doua variante de culoare pe care se zvoneste a fi disponibil HTC ChaCha: argintiu sau negru. Problema este ca eu n-am vazut pana acum nici o fotografie cu acest model de telefon pe culoare neagra si probabil va fi disponibil (cel putin la inceput) doar pe culoarea argintie.

HTC Cha Cha pare sa fie atat un smartphone multimedia cat si unul business. Bonus: cea mai noua versiune de Android - 2.3 Gingerbread.

Am ajuns la functia de GPS si la “cat tine bateria”. Pai … HTC Cha Che are un modul GPS incorporat ce permite conectarea la stelitii GPS pentru a determina pozitionarea smartphone-ului pe harta si pentru navigatie GPS efectiva. Si cum ultima versiune de Google Maps “nu stie” inca decat sa ne ajute cu navigatia prin Romania, va invit sa citit acest tutorial de instalare iGo pe Android unde Teo prezinta in cativa pasi extrem de simpli cum puteti instala aceasta aplicatie pe orice smartphone cu sistem de operare Android (totul depinde de rezolutia smartphone-ului, adica sa aiba continutul download-ului rezolutia potrivita). La capitolul acumulator, HTC Cha-Cha este dotat cu un Li-Ion de 1250 mAh care conform testelor de laborator ne ofera o autonomie de vreo 400 de ore in stand-by (neatins) si de vreo 7 ore de convorbire continua. Doar viitorii utilizatori de HTC Cha Cha ne vor putea spune cu adevarat cat tine acumulatorul in conditii umane de utilizare pentru ca noi deocamdata putem doar sa le recomandam aplicatia NetQin Android Booster pentru a prelungi autonomia de functionare a telefonului. Despre aplicatia NetQin Android Booster care poate fi descarcata gratuit de pe Android Market puteti citi mai multe in acest articol GSMRo.ro.

Concluzia mea este ca HTC Cha Cha nu va fi cu siguranta un smartphone comparabil vreun smartphone de top si nici nu pretinde macar acest lucru. Va fi un smartphone bun, stabil, sanatos si practic. Asa as descrie eu HTC Cha Cha in cateva cuvinte. Voi ce pareri imi puteti lasa prin comentarii?

Imi cer scuze , dar nu am gasit niste poze clare pentru HTC ChaCha

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.