Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Religia ca materie scolara.

Aylin
 Share

Recommended Posts

Sincer acum daca materia Religie nu ar fi fost tu ai fi avut vreun habar ca exista Dumnezeu sau alte chestii despre Pamant?Nu , iti spun eu , iar daca nu iti convine ca aceasta materie este impusa , poti aduce hartie ca nu esti Crestin Ortodox si esti scutit

Poate daca n-ati mai arunca cuvinte fara a cerceta..a-ti vedea Adevarul.

Cautati-l pe Dumnezeu,si Il veti Gasi.

E usor sa-l iei in brate pe nu cred,nu pot.

Religia ca materie este pentru a te informa,pentru a-ti face anumite idei dupa care pentru a cerceta de unul singurel,daca chiar vrei.

Dumnezeu cu voi !

Edited by Witsel

Mie unul mi se pare folositoare ora de Religie, mai invatam cateva despre Iisus Hristos, Dumnezeu etc. Acum, depinde si de profesorii care ii ai. Eu in generala aveam o "nebuna" ca astfel nu o pot numi, dar acum la liceu profa este super de treaba, ne explica tot ce nu inteleg.

Din pacate, in majoritatea scolilor din Romania, ora de religie este tinuta de profesori care vorbesc si pun note in functie de cat de cuminti stau elevii la scoala. Daca s-ar organiza o ora de religie asa cum trebuie, elevii isi vor da seama ca este o ora frumoasa, cu multe lucruri de invatat si profesorii vor putea discuta impreuna cu elevii despre anumite subiecte, lasand la o parte tactica 'Profesorul vorbeste, elevul asculta si sta cuminte.'.

Eu consider ca religia nu ar trebuie sa fie in scoli, de ce ? pentru ca la scoala invatam alte lucruri, daca vrem religie mergem la biserica, daca vrem si mai multa religie mergem la scoala de calugari..

Parerea mea: CONTRA

La mine la ora de religie se preda, iar proful nostru ne mai da citate din Biblie care sa-le invatam... suntem la profil Real(Mate-Info) mi-se pare cam absurd acest lucru sa stau sa invat citate din Biblie cu acest profil.... Ce pot spune ora este utila, invatam diverse lucruri, mai radem glumim... Eu consider ca daca vrei sa aprofundezi umpic religia ar trebuie personal sa iei Biblia in mana si sa o citesti si sa mergi la Biserica, nu sa vii la scoala unde pe unii nu ii intreseaza ce spui tu si sa le bagi pe gat materia....

E o idiotenie, in primul rand nu toti sunt ortodocsi, in al doilea rand, la scoala am un profesor care intra in clasa, tranteste catalogul cat de tare poate pe catedra si striga "RUGACIUNEA". Sa nu mai vorbesc de inteligenta de care da dovada prin expresii gen "sa nu mai faci prostii cu gura" sau "ai preacurvit?".

E o idiotenie, in primul rand nu toti sunt ortodocsi, in al doilea rand, la scoala am un profesor care intra in clasa, tranteste catalogul cat de tare poate pe catedra si striga "RUGACIUNEA". Sa nu mai vorbesc de inteligenta de care da dovada prin expresii gen "sa nu mai faci prostii cu gura" sau "ai preacurvit?".

:)) ohoo :)) și încă cum / cât.

Eu în clasă am avut o adventistă și mereu era scutită de oră, că vezi doamne ea lua note cu ajutorul unui preot de-al lor (nu-mi vine acum cuvântul). Mi se părea ciudat, eu chiar am avut 8-9 la religie, și aia 10 pe pomană. Vinerea se dădea stingerea la ei. La ora 5 toți în casă până a2-a zi, sau cum e obiceiul la adventiștii ăstia. Duminica era gen luni la noi. Ciudat.

Dar majoritatea profesoarelor de religie se făceau profesoare de engleză. Plictiseală ? Au admis că-și pierd vremea ?

Cui îi pasă ... ?

Intr-un fel nu mi se pare o idee buna, acum sa fim sinceri, mai ales la Liceu...pe care il mai intereseaza ora de Religie...?

DAR...pana la urma stiu ca este OPTIONALA, cica trebuie parintii sa-ti semneze nu stiu ce foaie daca vrei sau nu sa faci religie, deci teoretic nu te obliga nimeni, daca semnezi cum ca accepti sa iei parte si la cursurile alea...asta e altceva.

Ora facuta doar pentru a ne tine la scoala in +, in loc sa mai bage o ora de SPORT, ca ala e cel mai important pentru sanatate, ei ne baga religie.

Romania, nu ai ce-i face.

@ sunt de acord cu aceasta materie 10% pentru marirea mediei pe nimic.

@Iarna ne da note pe colinde, si acum in semestrul 2 ne-a intrebat cine s-a spovedit de craciun si cine zicea ca s-a spovedit ii dadea un 10..

Anul trecut mi-a dat 1 pentru copiat :)), na Dumnezeu.

Edited by JohNNyB

Părerea mea este că Religia, Sportul, Desenul ( care face ) sunt materii care te ajută la mărirea mediei. Singurul motiv pentru care stai acolo este să asculţi ce glume face profesorul/profesoara ta. Aşadar înţeleg părerea celor care sunt contra.

Eu ma rog doar la Batman. Poate intr-o buna zi imi va salva viata.

Dl2LhCM.gif

Religia te tampeste. Un copil de 5 ani este obligat sa creada ca unui tip i s-au bagat cuie in maini si picioare, o coroana de spini pe cap si i s-a dat otet sa bea ( si pe deasupra si-a mai si carat crucea in spate, un fel de "Sapa-ti singur mormantul" )... si cica copii de azi sunt violenti din cauza desenelor.

Mie chiar nu-mi place aceasta materie. Daca vrei sa inveti despre sfinti si toate cele, poti pune mana pe o carte de rugaciuni/acatiste/altele.

Dar desigur, aceasta este pusa cu un scop.

In gimnaziu consider ca nu este de folos, pentru ca mai bine ar face un copil inca 4-5 ore de romana (sa se mai reduca gradul de analfabetism) in loc de religie si alte materii gen sport, desen etc.

In liceu este total aiurea. Cred ca cei ce vor sa faca aceasta materie ar trebui sa se duca la licee cu profil teologic, si acolo sa aprofundeze, nu sa se faca in orice liceu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.