Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Religia ca materie scolara.

Aylin
 Share

Recommended Posts

Religia este o disciplina (pe langa multe altele) care nu isi are rostul in invatamantul Romanesc !

Sunt total contra....sau..sa o luam si pe cealalta

Scoala te pregateste pentru viata...

La un liceu de Electro-Automatizari..dau un exemplu....ce rol are Ora de Religie?

Daca vrei religie..dute frate la Teologie..si invata religie !

Bun, deci am vazut ca multi sunteti revoltati ca sunteti obligati sa participati la ora de religie si vreau sa va contrazic cu Legea nr. 84 din 24 iulie 1995 – Legea învăţământului– Art. 9 aliniatul 2, care spune urmatorul lucru, citez: "La solicitarea scrisă a părinţilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate să nu frecventeze orele de religie. În acest caz situaţia şcolară se încheie fără această disciplină. În mod similar se procedează şi pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat c ondiţiile pentru frecventarea orelor la această disciplină." Eu de cand sunt la scoala, atat in clasele 1-4, 5-8, si pana in prezent, in clasa a 11-a nu am frecventat absolut nici o ora de religie, iar asta nu mi-a influentat situatia scolara! Si DA, cred in Dumnezeu, nu sunt ateu, dar NU cred in lucrurile spuse de asa zisii conducatori ai biserici si clericii, care spre deosebire de faptul ca "slujesc" in biserici pentru ca asta e meseria lor, nu sustin decat idei eronate. In concluzie, nu sunt de acord cu caceasta disciplina, pentru ca fiecare parinte ar putea sa-i dea unele informatii despre religie fiului/ficei lui si acesta, cand va putea rationa indeajuns, sa isi aleaga singur religia de care sa apartina sau sa ramana ateu. Este o prostie faptul ca la multe religii copii se boteaza la cateva saptamani, sau la cat timp o fi, nu stiu. Trebuie sa iti alegi singur credinta si religia, iar la cateva saptamani/luni cand ei te numesc ortodox/catolic s.a.m.d. tu nu poti nici macar sa te abti sa nu faci pipi pe tine.

Edited by RoxoR

Mda religia este mai mult sa ne ingreuneze cel putin asa e la mine ... Avem religie de geabea de obicei citim ceva din carte sau ne uitam la un film cu "jesus"

si apoi facem Rezumatul filmului [toti il luam de pe net] Nu invatam nimic din materia asta Posibil ca "good" sa nici nu existe

Daca tot nu citim despre RELIGIE , macar sa o facem la scoala

-Este interzisă postarea în mai mult de 3 topic'uri/categorie pe zi(exemplu: postez în 3 sau mai puține topic'uri de la "Școală/Liceu/Facultate")

O sa cer warn up pentru tine

La clasele 1-4 mi se pare normal sa fie, pentru ca indiferent ce religie sustii, nu inseamna ca trebuie sa o renegi pe alta.Asa ca, putine informatii despre Crestinism nu mi se pare big deal.

La noi la scoala..profesoara in ora de religie ne permite sa facem ce vrem, e o panarama totala..nu invatam nimic..mai bine am face o ora de sport sau altceva in plus..

Sau sa iesim mai devreme de la scoala, nu zic ca sunt impotriva..dar daca nimeni nu este atent si e o panarama totala..pentru ce stam 1 ora in banca?

Lafel, 100% contra. Este o mare prostie, eu de exemplu nu sunt 100% sigur de existenta lui Dumnezeu.

Toti de aici sunteti niste copii corditi cu veleitati de ateu... religia nu mai e obligatorie in scoli de cel putin doi ani, de cand nu mai fac eu. Asa ca pana una alta cititi si voi ceva carti din domeniu pana sa sariti ca nu credeti in Dumnezeu. Nu zic ca exista dar nici nu ma prefac ca inteleg ce inseamna Dumnezeu si sa-l neg cu asa patos. La scoala cu voi, cu sau fara religie!

La ora de religie toti stam degeaba, nu invatam nimic si la sfarsit ne trece la toti 10. Mai bine ar fi scoasa de tot. Crede si nu cauta deja este ceva comunist ce vor sa ne invete uni in ora de religie

Edited by Mikee

Cândva când făceam religia în școală, obișnuiam să-i citez profei din câteva versuri personale :

Îngerul de dincolo stă într-un loc atipic,

Vrea să-mi pună sufletul într-un sertar mirific,

Dar diavolul îl ceartă, spune că-s ateu,

Nu aleg niciunul - eu sunt Dumnezeul meu.

Nici eu nu neg existenta Divinitatii, dar ideea este ca, cine este interesat de asa ceva poate sa urmeze un liceu/o facultate de profil, deci in mare parte este o materie putin in plus (ca si desenul si muzica, nu le vad rostul la un profil REAL ca si al meu), in loc de religie as putea face o ora de profil care imi va fi de folos mai departe (biologie sau chimie).

Din câte ştiu (cel puţin la mine în liceu) poţi cere conducerii şcolii/liceului să nu faci religie, trebuie completat un simplu formular.

Eu zic că mai bine e să crezi în Dumnezeu decât în teoriile ştiinţifice, pâna la urmă nu avem nimic de pierdut. După cum spunea si Blaise Pascal:

"Dacă mă încred în Dumnezeu şi El există, câştig infinit. Dacă mă încred în Dumnezeu şi El nu există, nu pierd nimic. Dacă nu am încredere în Dumnezeu şi El există, pierd infinit"

Totuşi, mie religia ortodoxă în comparaţie cu a mea (Penticostală) mi se pare cam aberantă, în Biblie nu se menţionează nicăieri obligaţia creştinilor de a-şi face cruce, şi în + e cam plictisitor să mergi la o biserică ortodoxă... La noi la biserică, cântăm, ne rugăm, ascultăm predici , întâmplări din viaţa fiecăruia. Mă rog, fiecare îşi alege propriul drum, nu sunt în masură să critic.

Edited by RichardX

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.