Jump to content

Mac - OS X Lion


BAWZ
 Share

Recommended Posts

OS X Lion

 

Cel mai avansat simstem de operare din lume avanseaza si mai mult .

 

Ce este nou in acest sistem :

 

 

 

whatsnew_icon_fullscreen.png Aplicatii Full screen :

 

 

OS X Lion oferă suport necondiţionat pentru aplicaţii full-screen grozave, care folosesc fiecare inch al ecranului Mac. Poţi avea deschise mai multe aplicaţii full-screen simultan, împreună cu aplicaţii de mărime standard. Şi este simplu să comuţi între vizualizările full-screen şi desktop.

 

whatsnew_icon_missoncontrol.png Mission Control :

 

Mission Control combină aplicaţiile full-screen, Dashboard, Exposé şi Spaces într-o nouă caracteristică ce oferă o privire de ansamblu asupra a tot ce ai pe sistem. Cu un singur gest de alunecare pe trackpad, desktopul se focalizează pe Mission Control. Consideră-l centrul de comandă al sistemului tău: vizualizează şi accesează orice cu un simplu clic.

 

whatsnew_icon_appstore.png Mac App Store :

 

Cel mai bun mod de a descoperi aplicaţii pentru Mac-ul tău este acum pe Mac-ul tău. La fel ca App Store pe iPad, Mac App Store te lasă să navighezi şi să descarci mii de aplicaţii gratuite sau cu plată, pe care le poţi utiliza imediat pe toate computerele tale Mac autorizate pentru uz personal. Noile aplicaţii se instalează într-un singur pas în Launchpad, iar Mac App Store ţine evidenţa aplicaţiilor tale şi te anunţă când sunt disponibile actualizări.

 

whatsnew_icon_launchpad.pngLaunchpad :

 

Launchpad este noul punct de lansare full-screen pentru toate aplicaţiile de pe Mac-ul tău. Doar fă clic pe pictograma Launchpad din Dock. Ferestrele deschise dispar şi sunt înlocuite de un afişaj full-screen a tuturor aplicaţiilor tale. Aranjează-ţi aplicaţiile cum doreşti, grupează-le pe directoare sau şterge-le de pe Mac cu uşurinţă. Iar când descarci o aplicaţie din Mac App Store, aceasta apare automat în Launchpad, gata de utilizare.

 

whatsnew_icon_resume.png Resume :

 

Acum, aplicaţiile pe care le închizi se vor deschide exact acolo unde le-ai oprit, aşa că nu va mai trebui niciodată să o iei de la zero. Iar când instalezi actualizări de software, nu mai e nevoie să-ţi salvezi documentele, să închizi aplicaţiile şi să pierzi timp preţios setând totul din nou. Cu Resume, poţi să reporneşti Mac-ul şi să revii la ceea ce făceai — cu toate aplicaţiile exact cum le-ai lăsat.

 

whatsnew_icon_autosave.png Auto Save :

 

E timpul să nu-ţi mai faci griji că trebuie să salvezi tot ce faci. Fiindcă acum Mac salvează automat tot ca să nu mai trebuiască să o faci tu. Nu este numai o îmbunătăţire pentru OS X, este o îmbunătăţire pentru toţi cei care au pierdut vreodată ore întregi de muncă fiindcă au uitat să apese Command-S.

 

whatsnew_icon_versions.png Versions :

 

Versions este o nouă caracteristică care ţine minte istoria documentelor tale, făcând fotografii în timp şi afişându-le împreună cu ultimele versiuni într-o cronologie uşor de explorat. Poţi să revezi variante din trecut ale compoziţiilor tale, să revii la o versiune anterioară sau să copiezi şi să lipeşti din vechile versiuni în cele noi.

 

whatsnew_icon_airdrop.pngAirDrop :

 

Cauţi o modalitate rapidă de partajare a fişierelor cu persoane din apropiere? Cu AirDrop, poţi să trimiţi fişiere oricui din apropiere prin wireless — fără a fi necesară o reţea Wi-Fi. Fără setări complicate sau speciale. Pur şi simplu faci clic pe pictograma AirDrop de pe bara laterală Finder, iar Mac-ul tău descoperă automat alţi utilizatori AirDrop pe o distanţă de 9 metri. Pentru a partaja un fişier, trage-l pe numele cuiva. Odată ce este acceptat, fişerul complet criptat se transferă direct în directorul Downloads al persoanei respective.

 

whatsnew_icon_mail.png Mail :

 

OS X Lion introduce o nouă abordare a e-mailului. Mail pune la muncă întregul tău ecran cu o vizualizare superbă widescreen a unui mesaj complet şi a unei liste cu fragmente din mesaje. Conversations prezintă mesaje pe aceeaşi temă de discuţie într-o cronologie elegantă, arătând fiecare comunicare aşa cum a fost trimisă, fără text de prisos. Mail prezintă, de asemenea, sugestii şi semne de căutare, care te ajută să găseşti rapid mesajele căutate. Iar o nouă bară de favorite îţi oferă acces uşor la directoarele pe care le foloseşti cel mai des.

 

whatsnew_icon_server.pngLion Server :

 

Serverul OS X Lion include o mulţime de îmbunătăţiri care îţi oferă mai mult control asupra serverului Mac şi a utilizatorilor care îl folosesc. Aplicaţia Server — o noutate în Lion Server — prezintă asistenţă de setare care te ajută să treci prin configurarea serverului pas cu pas. Astfel că acum oricine poate transforma aproape orice Mac în server. Profile Manager îţi permite să gestionezi computere de la distanţă cu Lion şi dispozitive iOS, precum iPad şi iPhone. Poţi chiar şi să trimiţi wireless actualizări utilizatorilor tăi prin notificări push. Lion Server adaugă, de asemenea, capacităţi de partajare a fişierelor pentru iPad; include îmbunătăţiri la Wiki Server, iCal Server şi Mail Server şi are Xsan încorporat.

 

 

 

 

 

Edited by WeeLd
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.