Sleke Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 Twisted Metal Twisted Metal, din câte puteţi vedea, nu reprezintă un titlu care încearcă să se facă remarcat prin ceva nemaivăzut până acuma. Şi atunci vine întrebarea. De ce atâta bătaie de cap pentru titlul acesta ? Mulţi gameri, au experimentat acest hobby de pe vremea lui PlayStation 1 sau poate chiar mai devreme, dar atunci nu erau tehnologii care să ofere capodopere vizuale şi astfel, dezvoltatorii ne satisfaceau prin feeling şi gameplay. Twisted Metal oferă un gameplay alert, amuzant şi în acelaşi timp tactic. Este cel mai vechi titlu exclusiv Sony, care o să vadă o apariţie şi pe PlayStation 3. Din păcate, se pare că nu ar mai vrea nimeni să îi bată recordul sau măcar să se apropie de acesta, deoarece am vrea să se mai audă încă un Crash Bandicoot, un MedieEvil şi multe altele. În ciuda celorlalte titluri din serie, Twisted Metal prezintă şi o campanie singleplayer. Chiar dacă toată distracţia se va concentra pe multiplayer, nu văd de ce nu am accepta şi această componentă. Acum nu speraţi la o poveste tocmai bună. Din câte am văzut într-unul din trailere campania reprezintă un tutorial al multiplayer-ului cu câteva cutscen-uri pentru a da un scop acestor lupte, care se pare că ar fi dorinţa de răzbunare. Sony a venit cu ideea singleplayer-ului, iar David Jaffe a pus-o în practică, pe presupusa motivaţie ca şi nou veniţii ar fi bine să cunoască universul Twisted Metal înainte ca să înceapă multiplayerul. Ne-a fost prezentat şi un video cu gameplay, comentat chiar de David Jaffe, în care a fost dezvăluit unul din nivelele campaniei. În acest nivel se pare că aveai control asupra lui Sweet Tooth ( clovnul clasic din Twisted Metal ) şi trebuia să te răzbuni asupra lui Doll Face. Singura problemă ar fi fost că tu erai o masinuţă înarmată până în gât, iar ea era un robot imens. Dar nu este singurul tău inamic, şi se pare că are şi câteva maşini pentru a te asalta. În scopul de a o distruge tu va trebui să capturezi liderul echipei sale, apoi să îl duci la un lansator de rachete ce îl va transforma într-o… rachetă. Acest kamikaze îl vei putea controla astfel încât să o direcţionezi spre Doll Face. Nu vă închipuiţi că ea stă nemişcată şi aşteaptă lovitura supremă, ci va face tot posibilul să o detoneze înainte de impact. Sweet Tooth Se pare că o lovitură nu a fost de ajuns, dar nervii ei cu siguranţă s-au înmulţit. Bineînţeles că şi dificultatea a crescut, iar arsenalul ei va fi mult mai mare şi lansatorul de rachete nu va fi acum doar o maşină statică, ci una care se va mişca şi va încerca să te incomodeze. Am fost foarte plăcut surprins de diversitatea care ne-a fost prezentată într-un astfel de Boss Fight. Spre exemplu vei ajunge să te lupţi direct cu ea, fără rachete. În acest moment, tu te vei transforma într-un robot mai mic ( Transformers style ) şi veţi avea o luptă 1 vs 1. Această transformare a ta o poţi face oricând şi să rupi barierele gravitaţiei deoarece acest minirobot ştie să şi zboare. Prin prezentarea acestui gameplay am putut observa şi o bună parte din acel stagiu. Hărţile pe care se desfăsoară aceste lupte sunt imense şi foarte bine structurate. Prezentarea nu a cuprins întreaga harta, dar mini radarul spunea destul de multe. De asemenea, nu există pereţi invizibili, aşa că neatenţia te poate costa o viaţă, dacă vei cădea în afara drumului, în funcţie de dificultatea pe care ai ales-o. În caz că nu aţi observat, mediul înconjurător este destructibil. Arsenalul tău este de asemenea diversificat, dar variază în funcţie de maşina pe care o foloseşti. Muniţia va fi distribuită aleatoriu pe întreaga hartă şi poate varia de la mitraliere până la napalm, rachete şi bombe, astfel încât, plictiseala să fie o stare imposibil de atins cu astfel de alegeri. Maşinile nu sunt singurele vehicule pe care le puteţi manevra, mai aveţi la dispoziţie motociclete şi chiar şi elicoptere, fiecare având minusurile şi plusurile ei într-un stil cu calităţi de tip RPG. Doll Face Acelaşi gameplay este prezent şi în multiplayer, ba chiar mai mult şi acest mod care l-am tot povestit există sub numele de “ Nuke Mode ”. Bineînţeles că de data aceasta inamicii vor fi oameni şi nu AI. Singura diferenţă ar fi că se joacă pe echipe, şi normal că fiecare echipă are câte un robot gigant, astfel încât primii care l-au omorat, aceştia câstigă. De asemenea, sunt împărţite pe facţiuni, iar fiecare echipă va avea caractere de aceeaşi “ etnie ” ( The Clowns, The Dolls, The Skulls, sau The Preachers ). Asta nu înseamnă că nu va exista personalizare, ba din contra Jaffe ne-a promis că personalizarea personajelor este o caracteristică foarte importantă pentru el şi îi place foarte mult această idee. Au fost dezvăluite şi alte moduri pentru multiplayer cum ar fi : Team DeathMatch, Death Match, Last Man Standing, toate acestea vor suporta până la 16 jucatori ( 8 vs. 8 ). În toate aceste moduri veţi câştiga puncte XP, lucru ce mă duce cu gândul la un sistem de leveling care poate să vină cu lucruri deblocabile. De asemenea, ar exista şi modurile cooperative. Jocul va suporta un mod cooperativ atât splitscreen, cât şi online. Partea interesantă este că Jaffe a zis ceva de coop în maşină, adica unul ţinteşte cu arma, iar celălalt conduce. Acest lucru cu siguranţă ar fi o adiţie benefică pentru Twisted Metal şi ar încânta pe multă lume, dar aşteptăm o confirmare mai bine întărită. Pentru neiniţiaţi, acest titlu nu reprezintă prea mult, mai ales ca vine într-o perioadă fertilă pentru gameri : Uncharted 3, Skyrim, Batman : Arkham City şi multe altele. Pe lângă Uncharted 3, este singurul titlu care promite multe pe partea de multiplayer. Alte imagini : Data lansării : Platformă - > PlayStation 3 America de Nord - 14 Februarie, 2012 Sursa : http://gameup.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elite Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Jocul are o grafica excelenta dar nu este asa de realist cum am crezut ca va scoate " Sony Computer " Oricum...Felicitari pentru efort Tibyy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts