Jump to content

Fallout: New Vegas


Greet
 Share

Recommended Posts

Fallout: New Vegas

 

Privind în trecut cu răsuflarea tăiată, am realizat că al III-lea Război Mondial, cel care aproape a exterminat rasa umană şi a adus haosul, era inevitabil. Nu, nu vă speriaţi. Nu sunt un călător în timp şi nimic din ce am spus nu este real. Sunt doar acaparat de atmosfera din Fallout, mai precis de Fallout: New Vegas, ultima iteraţie a apreciatului RPG cu tematică apocaliptică.

Deşi succedă episodul Fallout 3, scenariul din New Vegas urmează un cu totul alt fir, iar personajele sunt şi ele diferite. Practic, singurul lucru care le leagă este universul post-nuclear, limbajul colorat şi gameplay-ul demenţial ce te bagă în sevraj imediat cum închizi calculatorul.

 

fallout-new-vegas-01.jpg?width=640&height=512

Ascunşi în buncăre aparent dezafectate dar în realitate ultra-tehnologizate, militarii şi cercetătorii din Brotherhood of Steel reprezintă o a treia putere în Fallout: New Vegas. BoS monitorizează tot ce se întâmplă la suprafaţă în aşteptarea unui moment prielnic care să le permită preluarea unor obiective de interes. Deşi au cele mai avansate arme şi armuri, soldaţii sunt nevoiţi să patruleze noaptea şi să spioneze fără a fi detectaţi, căci numărul lor este net inferior faţă de puterile dominante Caesar's Legion şi NCR.

Caracterul tău este un curier împuşcat în cap şi abandonat într-un cimitir de la marginea oraşelului Goodsprings - mai bine zis un sătuc. Jocul propriu-zis începe cu trezirea din inconştienţă şi discuţia cu Doc Mitchell, doctorul de la care afli că ai fost găsit de un robot pe nume Victor şi adus în casa lui pentru a fi tratat.

 

La fel ca în Fallout 3, în urma unei intervievări şi a unui test de aptitudini, îţi defineşti personalitatea şi abilităţile fizice. Dacă nu eşti mulţumit de rezultate, poţi alege după bunul plac aptitudinile dorite, fără să fii limitat de răspunsurile date în cadrul testelor. Firul povestirii urmează elucidarea misterului legat de nefericitul eveniment: cine a vrut să te omoare şi de ce. Dar scenariul este departe de a fi unul liniar.

 

fallout-new-vegas-03.jpg?width=640&height=512

 

Ca să nu mă complic, am preferat să merg pe cont propriu şi să îmi urmăresc interesul personal: bani, arme şi aliaţi mici, dar deosebit de utili (spre deosebire doctori cu abilităţi speciale - capabili de implanturi avansate). Sigur, este destul de dificil până când îţi clădeşti un caracter puternic, greu de ucis. De aceea la început e bine să pari umil şi să execuţi fără să comentezi ordinele comandanţilor. După aceea însă, te poţi întoarce împotriva lor şi ajuta pe cine vrei tu. Sentimentul că nici măcar o armată de legionari furioşi nu te poate opri este pur şi simplu înălţător. Te simţi un fel de Dumnezeu al deşertului, singurele creaturi ce îţi mai pot ridica probleme fiind "Deathclaws", nişte reptile gigantice foarte rapide, rezistente şi care te pot omorî din două, trei lovituri.

 

fallout-new-vegas-04.jpg?width=640&height=512

 

Uşurinţa cu care îţi elimini adversarii şi duci la bun sfârşit quest-urile depinde foarte mult şi de modul în care îţi clădeşti caracterul şi îţi alegi perk-urile (abilităţile speciale).

Eu unul, am ales un caracter ce are ca abilităţi principale "Small Guns", "Repair" şi "Barter", dar pe măsură ce am capătat experienţă am punctat şi la alte capitole pe care le-am considerat importante: Lockpick, Medicine şi Energy Weapons. Fizic, moral şi meta-emoţional, am construit un personaj agil, inteligent şi norocos.

 

fallout-new-vegas-10.jpg?width=640&height=512

 

Link to comment
Share on other sites

Cam slabut la grafica.

 

Post pentru +1. Incearca sa citesti si tu regulamentul :). Lasa comentarii mai ample nu asa seci. Data viitoare vei fi sanctionat.|

Link to comment
Share on other sites

Foarte slaba grafica , si nu are nici cine stie ce istorie ca sa zici ca joci/faci o aventura ceva eu cred ca pentru spatiul care ocupa ar fi trebuit sa fie unpic mai bun ! orcum GJ pentru post

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.