DaniSteptu Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 Salut. Am o placa de baza N68C-S UCC Am un procesor AMD Athlon II x2 3.0 Ghz, placa video nVidia GT220 1 gb si 2 gb rami. (DDR2) Jocurile gen: Battlefield 3 si NFS MW 2012,GTA IV, imi merg asa, la discretie pe minim, adica imi merg pe minim de tot si cateodata se mai blocheaza 1-2 secunde cand intru in oras sau acolo unde trebuie sa proceseze mai mult. Am 2 GB DDR2 rami si m-am gandit sa ma duc sa-mi cumpar acum inca 2 GB rami care sunt pe DDR2. Intrebarile sunt: 1.Daca vreau sa-mi schimb procesorul intr-unul QUAD CORE...tot AMD, tot ATHLON, TOT II, doar ca in loc de Dual e Quad, trebuie sa-mi schimb DDR-ul de la rami ? Adica ramii si placa care ii am, se potrivesc cu Quadu ? 2. Se poate baga memorie DDR3 pe placa mea de baza unde am si DDR2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Dee Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 (edited) Salut. Aceeasi placa de baza am si eu. Memoriile DDR2 merg doar cu procesoare pe socket AM2, iar DDR3 doar cu procesoarele pe AM3. Daca iti cumperi un Quad Core probabil va fii pe AM3. Nu poti folosi si DDR2 si DDR3 in acelasi timp. Daca ai procesor pe AM2 folosesti DDR2, si asa mai departe. Later: Aici gasesti toate procesoarele AMD Athlon II, toate sunt pe AM3+(pana la FM1), deci te sfatuiesc sa investesti in DDR3. Edited November 9, 2012 by Jackie Dee Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaniSteptu Posted November 9, 2012 Author Share Posted November 9, 2012 Salut. Aceeasi placa de baza am si eu. Memoriile DDR2 merg doar cu procesoare pe socket AM2, iar DDR3 doar cu procesoarele pe AM3. Daca iti cumperi un Quad Core probabil va fii pe AM3. Nu poti folosi si DDR2 si DDR3 in acelasi timp. Daca ai procesor pe AM2 folosesti DDR2, si asa mai departe. Later: Aici gasesti toate procesoarele AMD Athlon II, toate sunt pe AM3+(pana la FM1), deci te sfatuiesc sa investesti in DDR3. Sarumana, cam asta mi-au spus si cei de la firma. Meriti sa fii moderator, in locu lui Dani ti-as da moderator de ai continua sa fi activ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Posted November 9, 2012 Share Posted November 9, 2012 (edited) jackie chan culca-te boss de taceai zeu erai dani fii atent din cate am gasit pe net,tu ai o placa de baza asrock [ varza oarecum ] http://www.asrock.co...DIA/N68C-S UCC/ pe aceasta placa de baza poti pune pana la amd phenom II x6 ca sa iti raspund pe scurt la a2a intrebare [ e mai putin de scris ] , nu nu poti trebuie sa iti cumperi o alta placa de baza cu DDR3 pt prima intrebare cam asa sta treaba ramii nu au nici o treaba/problema cu procesorul iti poti pune si 64 MB ram + amd phenom II x6 4 ghz,tot merge daca mai ai intrebari ma poti cauta la mradu_bzone [ e id-ul pt cei cu probleme la PC ] ps : observ ca suporta ddr3 dar cu o singura conditie, sa fie in dual channel si pe frecventa de lucru : 1600 mhz mhm,cam ciudat Edited November 9, 2012 by Radu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts