Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Microsoft Surface Pro va ajunge pe piaţă din 9 februarie, Surface se extinde în Europa


YoZooM
 Share

Recommended Posts

Mai târziu decât era anticipat şi speculat, Microsoft a anunţat că tableta Surface Pro va fi lansată pe data de 9 februarie, aceasta urmând să fie disponibilă pentru început doar pe teritoriul Statelor Unite şi a Canadei. Aceasta a fost prezentată pentru prima dată în luna iunie a anului trecut, specificaţiile şi preţurile fiind anunţate abia în decembrie.

Pentru cei care au uitat, faţă de deja lansatul Surface, care rulează Windows RT pe o platformă NVIDIA Tegra 3 şi atacă piaţa tabletelor clasice Android sau iOS, Surface Pro este bazat pe o arhitectură x86, rulează Windows 8 Pro şi este un rival pentru modelele Ultrabook care rulează acelaşi sistem de operare.

Platforma aleasă de Microsoft pentru Surface Pro este una Intel Core i5 din generaţia Ivy Bridge, un produs cu un TDP de maximum 17W, care este secondată de o memorie RAM cu o capacitate de 4GB. Acceleratorul grafic încorporat Intel HD Graphics 4000 motorizează un ecran cu diagonală de 10,6, rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli şi suprafaţă capacitivă cu zece puncte de contact, existând şi o ieşire Mini Display Port cu rezoluţie maximă de 2560 x 1440.

3286-surface-pro-575px.jpg?width=640&height=359

Surface Pro va fi disponibilă în două versiuni, cu stocare internă de 64 şi 128GB, preţurile sale urmând să fie de 899, respectiv 999 USD. Pe lista dotărilor mai intră un stilou digital, un port USB 3.0, camere foto cu rezoluţie 720p, slot MicroSDXC, interfeţe Bluetooth 4.0 şi Wi-FI 802.11 a/b/g/n, microfon şi o suită completă de senzori, care include accelerometru, magnetometru, giroscop şi pentru luminozitate. La fel ca în cazul modelului Surface, versiunile cu modem 3G/4G vor fi anunţate ulterior, în prezent fiind disponibile doar versiunile Wi-Fi.

Disponibilitate viitoare a acesteia, în afara celor două ţări menţionate mai sus, este necunoscută.

Odată cu acest anunţ, Microsoft a anunţat şi pieţele noi pe care mai micul Surface va fi disponibil. Acesta a fost lansat iniţial tot pe cele două pieţe majore nord-americane şi în Australia, Marea Britanie, Franţa, Germania, China şi Hong Kong. Pe lista acestor ţări se vor adăuga acum Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania şi Suedia, Microsoft Surface urmând să fie disponibilă si în versiunea de 64 GB fără tastatură. După cum lesne se observă, România nu este luata în seamă, dar achiziţia ar putea fi simplificată de intrarea pe aceste noi pieţe.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.