Jump to content

Toshiba Satellite U920T – un altfel de ultrabook convertibil în tabletă

Recommended Posts

În toamna anului trecut, în cadrul târgului de tehnologie IFA 2012, am avut ocazia să interacţionez cu noile portabile Toshiba ce aveau să ajungă pe piaţă. Unul dintre acestea a fost ultrabook-ul convertibil în tabletă Toshiba Satellite U920T, un slider cu un alt sistem de culisare faţă de cel cu care am fost obişnuiţi la ASUS Slider şi Sony Vaio Duo 11. În prezent, Toshiba Satellite U920T a ajuns pe piaţa din România şi se găseşte în oferta tuturor magazinelor partenere SKIN Media, iar noi am avut ocazia să-l testăm şi să-l butonăm mai bine.

Toshiba_Satellite_U920T_31.jpg

Eram familiarizat de la IFA cu modul de transformare şi cu aspectul exterior. Am apreciat şi mi-a plăcut sistemul de culisare, care mi-a oferit o mai mare încredere în portabil. Însă, nu de puţine ori, am avut tendinţa de a-l închide ca pe un laptop normal şi mereu am forţat balamalele. Vă ia ceva timp să vă obişnuiţi cu modul de utilizare şi deschidere al ultrabook-ului Toshiba Satellite U920T. Sistemul de pliere nu este perfect şi menţionez că trebuie să aveţi puţină forţă pentru a împinge ecranul de deasupra tastaturii. Aveţi nevoie de spaţiu pentru o mai bună manevrabilitate. Sper să fie şi fiabil în timp. De multe ori, nu putem garanta fiabilitatea unor produse folosite doar câteva zile.

Toshiba_Satellite_U920T_22.jpg

Satellite U920T este primul hibrid din portofoliu Toshiba care vine echipat cu Windows 8. Am avut surpriza să văd că Toshiba nu a mai exagerat cu aplicaţiile şi nici cu personalizările asupra noului sistem de operare. Ca la orice hibrid existent pe piaţă, poţi folosi sistemul în mod tabletă sau în mod laptop. Display-ul este de tip IPS, are diagonala de 12.5 inch şi rezoluţia clasică de 1366 x 768 pixeli. Am sperat ca Windows 8 să aducă şi noi standarde la rezoluţie, dar din păcate nu s-a întâmplat acest lucru şi va mai trece probabil ceva timp până când o să vedem rezoluţia 1920 x 1080 pixeli standardizată pe mai toate ecranele de portabile.

Toshiba a căutat să combine avantajele unei tablete cu performanţele unui ultrabook. În linii mari au şi reuşit, făcând din Toshiba Satellite U920T un hibrid ce aparţine celor două lumi, dar şi cu ceva compromisuri. Cântăreşte 1.52Kg şi are o grosime de 19.9 mm, ceea ce-l face să fie mai greu ca o tabletă obişnuită şi destul de gros, dar ascunde sub carcasă o configuraţie echilibrată şi suficient de puternică pentru a face faţă activităţilor cotidiene.

Puncte forte Toshiba Satellite U920T:

+ Construcţie bună

+ Configuraţie echilibrată şi suficient de puternică pentru un ultrabook

+ Sistemul de culisare rezistent

Puncte slabe Toshiba Satellite U920T:

- Sistemul de culisare necesită ceva spaţiu de manevră şi forţă

- Lipsa suportului pentru stylus poate fi un minus

SURSA:laptopnews.ro

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.