Jump to content

Interviu #6 - Mastertrap21 - Scripter

Blade
 Share

Recommended Posts

După cum am promis, avem interviul alături de @Mastertrap21. "Vizionare" plăcută.

Blade: Salut. Iţi mulţumesc pentru că mi-ai acceptat invitaţia! În primul rând vreau să ne spui numele tău şi cu ce te ocupi?

Mastertrap21: Iti multumesc si eu pentru initiativa de a realiza acest interviu. Numele meu este Madalin si sunt student la Computer Science in Danemarca. Pe B-Zone ma ocup de programarea din spatele serverelor RPG (scripting), de baza de date asociata serverelor, de site-urile RPG si cam tot ce e nevoie pentru ca aceste servere sa functioneze cat mai bine.

Blade: Ce planuri ai după terminarea facultăţii?

Mastertrap21: Deobicei nu imi fac planuri pentru ca viata e imprevizibila si nu se stie ce se va intampla dar ca si dorinte dupa terminarea facultatii mi-ar placea sa ma angajez ca programator aici si in general sa imbin utilul cu placutul, munca cu distractia.

Blade: Ce hobby-uri ai?

Mastertrap21: Imi place sa joc fotbal, sa ascult muzica, am si cantat un pic la chitara dar timpul nu imi permite mai multe.

Blade: Cum îţi împarţi timpul între SA:MP şi facultate?

Mastertrap21: Pai cred ca destul de eficient din moment ce le fac pe ambele cu succes. Dimineata sunt la facultate iar o parte din timpul liber mi-l dedic jocului, defapt comunitatii in general, ca de jucat nu prea mai joc asa activ.

Blade: Legat de comunitate, când te-ai alăturat şi cum ai dat de ea?

Mastertrap21: Pe B-Zone m-am alaturat in 2008 in toamna, cred ca era prin octombrie-noiembrie. Eu am jucat vreun an pe primul si singurul server de SA:MP de la acea vreme din Romania dar in urma unor divergente avute cu stafful acelui server m-am lasat (nu am luat ban sau alte sanctiuni doar ca am fost nemultumit de atitudinea lor in general). Dupa o pauza de cateva luni mi-am lansat propriul server care a functionat in vara anului 2008 dar datorita plecarii mele la mare totul s-a dus pe apa sambetei. In toamna mi-a revenit cheful de SA:MP si dupa o cautare scurta am dat de B-Zone care avea pe atunci nu mai putin de 10 playeri la ora de varf. L-am intrebat pe Bobo daca are nevoie de ajutorul meu si dupa o cursa ca in filme prin SF l-am prins, am vorbit cu el si am decis sa raman.

Blade: De la ce vine numele tău?

Mastertrap21: Asta e o foarte buna intrebare. Nici eu nu stiu exact, nu vine de la ceva anume desi in traducere libera ar inseamna "Capcana maiastra" sau "Maestrul capcanei". Cert este ca am ales acest nume cand am intrat prima oara pe un server (era de CS) iar eu aveam 10 ani. A fost ceva de moment, nu m-am gandit niciodata foarte serios la ce nume ar trebui sa imi pun, am scris prima chestie care mi-a venit in minte atunci si care sa nu fi fost deja folosita. Nu este un nume care sa ma caracterizeze neaparat dar nu am vrut sa il schimb deoarece toata lumea ma cunoaste asa dupa acest pseudonim si nici nu sunt adeptul schimbarilor de nume si identitate.

Blade: Din câte ştiu ai avut admin de la deschiderea serverului. Ce level de admin aveai şi cu ce te ocupai?

Mastertrap21: Da, asa este, am avut admin inca de la deschiderea serverului. Cum spuneam mai devreme, dupa cursa nebuna prin SF, am vorbit cu Bobo si i-am propus sa il ajut cu serverul. Pe atunci gamemode-ul era la inceput si serverul avea niste probleme legate de flood si alte buguri cu care eu ma confruntasem deja si le rezolvasem pentru serverul meu. Am primit atunci admin 5 pentru ca am scapat serverul de acele probleme, fapt ce ne-a permis continuarea pana in zilele noastre a proiectului.

Blade: Ce părere ai despre Stal1n şi cum te înţelegeai cu el?

Mastertrap21: Consider ca Stal1n impreuna cu tot stafful pe care B-Zone l-a avut in primele luni de activitate a fost unul dintre cei mai importanti oameni pentru B-Zone. Chiar daca atitudinea lui era una cu care daca am fi continuat nu am fi ajuns unde suntem astazi, sa nu uitam ca fara un om care sa hosteze serverul in acele vremuri in care nu gaseai hosting la orice colt, B-Zone poate nici nu ar fi existat. De inteles cu el ma intelegeam asa cum se intelegeau toti, uneori da, alteori ba, dar nu am avut cine stie ce certuri sau tensiuni.

Blade: Ce prieteni ţi-ai făcut înainte şi după wipe-ul total din august 2009?

Mastertrap21: Inainte de wipe a fost o perioada frumoasa, perioada in care s-au pus bazele serverului si ale comunitatii. A trecut foarte mult timp de atunci si multe chestii le-am uitat dar as putea enumera asa succint: Bobo, RazR (Andrei), Alin.Maest (Alexander), Loloz, Costytzu, t0xic, Nok1a, xType, MrrN si Gator360 au fost printre oamenii cu care ma distram in fiecare zi in acele vremuri. Dupa wipe a urmat o creste a numarului de jucatori si bineinteles noi prietenii, cred ca majoritatea celor considerati vechi joaca inca de la acel wipe. Pentru mine si august 2009 mi se pare o data foarte indepartata si in decurs de 4 ani am intalnit foarte multe persoane de calitate cu care am avut ce discuta si cu care m-am putut distra. O sa ii enumar doar pe cei cu care mi-am petrecul cel mai mult timp online chiar daca de inteles m-am inteles bine cu zeci de persoane: Moartea, Kaiac, Kelton, edusca00, Robotiquis, Anna, Gabb, Ionuc, Regenesis, Meghy, Nicu, Machiavelli (Anthony.), Liquid (ady_torres), Rizi, Ciupanezul, Diesel si lista poate continua asa pana maine dimineata.

Blade: Au fost moment de la început până acum în care te-ai gândit să te laşi?

Mastertrap21: Au fost cateva momente in care am fost inactiv o luna sau doua datorita scolii sau a altor probleme din viata personala. Dar singura data cand m-am gandit serios ca este posibil ma las a fost in august 2012 cand am plecat din Romania. Am decis atunci ca daca nu voi avea timp de B-Zone ma voi lasa, din fericire nu a fost cazul, dupa o luna de acomodare aici m-am intors in forta.

Blade: La ce facţiuni ai avut lider? Îţi mai aminteşti subliderii?

Mastertrap21: Am avut lider la un numar destul de mare de factiuni, abia le mai tin minte, am inceput prin a fi lider School Instructor, apoi a urmat Hitman, FBI, LCN (Tattaglia, Verdant Family), Yakuza (Barzini, Red Dragon Triad) si Taxi. In majoritatea dintre ele am fost de mai multe ori lider. Am avut multi oameni care m-au ajutat, uneori chiar au facut mai multe decat faceam eu pentru factiuni, nu ii voi enumera pe toti dar printre cei pe care i-am remarcat au fost cei din taxi: Diesel, Meghy, Dienutza si Gang_Mihai.

Blade: Cât timp RazR a fost principalul scripter, vă consultaţi legat de script?

Mastertrap21: Da, mereu am fost implicat intr-un fel in chestiunile legate de scriptul serverului. Se iveau mereu diferite probleme pe care eu le rezolvam mai rapid si imi dadea mie scriptul sa lucrez, sau ii propuneam tot felul de idei si ii spuneam cam cum ar veni implementat. Consider ca a fost intotdeauna o relatie productiva intre noi din acest punct de vedere.

Blade: Te mai atrage jocul propiu-zis în momentul de faţă?

Mastertrap21: Jocul propriu-zis inca ma atrage pentru ca deja am dezvoltat un gamemode foarte interesant zic eu, care te poate tine ani buni in priza si am si foarte multe idei ce vor fi puse in practica in viitor si pe care cu siguranta mi-ar placea sa le experimentez impreuna cu ceilalti jucatori. Problema este ca nu mai am timpul necesar sa joc atat de mult pe cat mi-ar placea.

Blade: Din ce motive ai decis să preiei funcţia de lider Taxi, în urma cu ~ 1 an?

Mastertrap21: Deoarece am considerat ca am ceva timp liber in perioada aia dar nu suficient pentru o mafie sau un departament iar Taxi este factiunea mea de suflet fiind prima factiune in care am fost membru cand m-am apucat de SA:MP (pe alt server).

Blade: Dintre toţi administratorii cu care ai lucrat, cu cine ai cooperat cel mai bine şi aveaţi idei comune?

Mastertrap21: Cu toti administratorii am cooperat bine, dar cel mai bine consider ca am cooperat cu Kelton. Este un om de toata calitatea care tot timpul a avut idei bune si a apreciat ideile mele daca ele erau bune. Cred ca relatia dintre noi a fost foarte productiva, mai ales in ultimul an.

Blade: Cât ai muncit pentru adăugarea SF-ului?

Mastertrap21: Am muncit aproximativ o luna, dar trebuie sa stiti ca nu am fost singurul care a muncit, Kelton a fost cel care m-a ajutat pe tot parcursul cu denumirile gangurilor, cu locatiile, masinile, skinuri, absolut tot ce nu are legatura cu programarea.

Blade: Ne poţi spune ceva din viitoarele update-uri?

Mastertrap21: Dupa cum spuneam si mai devreme, idei sunt foarte multe si toate sunt aranjate intr-o lista care acum are vreo 4 pagini. Deci update-uri de calitate zic eu sunt programate pentru tot anul ce urmeaza. Nu vreau sa dezvalui exact ce va fi deoarece noi am fost intotdeauna pionieri in acest domeniu si imediat cum au fost dezvaluite alte comunitati le-au copiat. Dar va pot spune ca multe din procesele care acum se desfasoara pe forum se vor putea realiza direct din joc, vor exista diferite concursuri oficiale, va fi creat usor-usor un mediu mult mai placut in care sa iti petreci timpul liber.

Blade: Când vei implementa /tow SF pentru ca TTC sa poată lucra şi acolo?

Mastertrap21: Acest update va veni la pachet cu o serie de update-uri care vor imbunatati putin factiunile si joburile secundare, nu stiu exact cand anume, dar cred ca ori in viitorul update, ori in cel ce va urma dupa el.

Blade: Ce update-uri consideri că mai trebuie făcute pentru gang-uri?

Mastertrap21: Sistemul de war trebuie imbunatatit si alte sisteme trebuie adaugate mafiotilor.

Blade: Cei din TAXI sunt curioşi ce urmează nou pentru ei, ne poţi spune?

Mastertrap21: Am idei si pentru a imbunatati eficienta, confortul si placerea taximetristilor. Vor fi schimbari la modul cum va fi taxat clientul, cum va chema un taxi, etc.

Blade: Care a fost cel mai greu sistem de adăugat?

Mastertrap21: Probabil ca dealershipul datorita multiplelor buguri aparute. Am vrut sa fie un sistem foarte bine pus la punct si de aceea inca mai sunt imbunatatiri pe care vreau sa le aduc acestui sistem.

Blade: Legat de RPG2, consideri că trebuie făcut ceva diferit de RPG1 pentru a atrage jucători? Dacă da, spune-ne ce.

Mastertrap21: Nu stiu, idea unui server secundar nu mi-a apartinut. Eu nu vad lucrurile pe B-Zone sa fie diferite, nu vad ce ar putea fi in acelasi timp si diferit si bine de implementat doar pe unul din servere. Daca e o idee buna o implementam pe ambele, asa mi se apre corect.

Blade: În momentul actual, te implici în alegerea adminilor / helperilor?

Mastertrap21: Pot sa ma implic sau nu, depinde si de cel in cauza, depinde si de timpul meu liber. Nu i-am interzis lui Kelton sa ia o decizie fara sa ma consulte tocmai pentru ca a demonstrat pana acum ca isi face treaba foarte bine. Dar de cele mai multe ori aleg sa ma implic in aceste decizii nu din lipsa de incredere ci din dorinta de a avea un staff cat mai bun. De cele mai multe ori am exact aceleasi pareri ca si restul staffului.

Blade: Dacă te-ai lăsa, cui i-ai încredinţa GM-ul?

Mastertrap21: Nu cunosc nicio persoana caruia i-as lasa GM-ul, nu am niciun ucenic si ce-i drept nici nu imi doresc, imi place sa imi fac treaba singur. Ma sperie gandul ca ma voi lasa GM-ul la care am lucrat atatia ani in mainile altcuiva dar daca vor fi maini bune, va fi placerea mea.

Blade: Cum s-a descurcat Gabb cât a fost scripter?

Mastertrap21: Cred ca s-a descurcat destul de bine, problema pentru el e ca era si managerul serverului in acea perioada si timpul nu ii permitea sa le duca spre perfectiune pe niciuna dintre responsabilitati.

Blade: Când vom vedea un nou site RPG?

Mastertrap21: O sa vedem si o sa folosim un site RPG foarte curand. Cred ca a anuntat si Bobo ca site-ul RPG se va schimba total in bine, va fi mult mai primitor si va fi folosit zilnic de catre jucatori.

Blade: Se vor adăga misiuni pentru cei de level mic, pentru ai ţine pe server?

Mastertrap21: Se vor adauga multe imbunatatiri, nu neaparat pentru jucatorii de level mic ci pentru toti jucatorii. Nu stiu la ce te referi prin misiuni dar va garantez ca se vor adauga facilitati noi atat pe site cat si in joc care vor aduce un plus la capitolul placere de a juca.

Blade: Câţi playeri crezi că o să atingem în această vară?

Mastertrap21: Nu cred, sper ca o sa atingem 1000 de jucatori cat de curand. Am spus acum cateva luni ca vom atinge 800 jucatori si asa a fost, sper sa am dreptate si de aceasta data.

Blade: Pe parcusul evoluţei serverului, din perioada în perioadă, cât îţi imaginai că va creşte numarul de playeri?

Mastertrap21: Cand am inceput prin 2008 nu imi imaginam nici prin vis ca va trece de 300. Dupa wipe nu imi imaginam ca va trece de 500. Dupa ce am trecut de 500 am realizat potentialul pe care il avem si acum imi imaginez ca vom umple serverul.

Blade: Ce ai să le transmiti tuturor jucătorilor?

Mastertrap21: Jucatorilor vreau in primul rand sa le multumesc ca joaca pe serverele noastre si sa le spun ca fara ei nu am fi ajuns unde suntem La urma urmei B-Zone e o comunitate, un loc in care toti trebuie sa se distreze impreuna. Ii rog de asemenea sa fie mai intelegatori cu ceilalti jucatori si cu staff-ul, sa gandeasca la rece situatiile pentru ca jumatate din plangeri sunt ori retrase ori facute aiurea in acest moment si se pierde atat din timp cat si din distractie. Sa auzim numai de bine si sa ne distram pe serverele B-Zone ani buni de acum incolo.

Acest este interviul alături de Mastertrap21. Vă mulţumesc pentru timpul acordat.

Felicitari [F4L]Blade si Mastertrap21. Mi`a placut foarte mult felul prin care a raspuns Mastertrap, chiar se vede ca este o persoana foarte inteligenta. Succes la facultate si in ce iti doresti

Edited by HaiyN

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.