Jump to content

Sp3cTeR-Problema FPS

Recommended Posts

Nume: Alex

Ce problema ai?: FPS prea mic in jocuri.

O scurta descriere a situatiei: In GTA4, cu grafica la HIGH mi se misca undeva cu 30-50fps. Nu conteaza de zona, dar cand fac burn-out (uneori) scade foarte rapid de la 30-50 la 10 fps. Alte faze ar mai fi ca imi scade deodata FPS la 1-2 (in curbe). Nu este problema numai la jocul acesta, ci la mai multe.

Screenshot: Nu este nevoie...

Alte precizari: Operating System: Windows 7 Ultimate 64 bit (6.1, Build 7601)

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd

System Model: GA-770T-D3L

Bios: Award Modular Bios v6.00PG

Procesor: AMD Athlon II x3 445 processor (3CPUs), ~3,1GHz

Memory: 6144MB RAM DDR3 1333MHz

Graphic Card: Nvidia 9800GT Green Edition 1024MB, 256 bit GDDR3

DirectX version: DirectX 11

Sa fie de la PC? Nu mai duce jocurile cu grafica placuta? Mi-ar trebui in PC nou? Folosesc un SAMSUNG SyncMaster 720N (1280x1024)

Cred ca este de la temperatura placii video.. Descarca Furmark si ruleaza un test si vezi ce se intampla. Daca se stinge ecranul, daca apar artefacte(niste chestii pe ecran, dungi colorate, etc) inseamna ca este de la temperatura. De performanta nu poate fi vorba, 9800GT-ul trebuie sa ruleze bine gta iv pe rezolutia monitorului tau.

Nume: Alex

Ce problema ai?: FPS prea mic in jocuri.

O scurta descriere a situatiei: In GTA4, cu grafica la HIGH mi se misca undeva cu 30-50fps. Nu conteaza de zona, dar cand fac burn-out (uneori) scade foarte rapid de la 30-50 la 10 fps. Alte faze ar mai fi ca imi scade deodata FPS la 1-2 (in curbe). Nu este problema numai la jocul acesta, ci la mai multe.

Screenshot: Nu este nevoie...

Alte precizari: Operating System: Windows 7 Ultimate 64 bit (6.1, Build 7601)

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd

System Model: GA-770T-D3L

Bios: Award Modular Bios v6.00PG

Procesor: AMD Athlon II x3 445 processor (3CPUs), ~3,1GHz

Memory: 6144MB RAM DDR3 1333MHz

Graphic Card: Nvidia 9800GT Green Edition 1024MB, 256 bit GDDR3

DirectX version: DirectX 11

Sa fie de la PC? Nu mai duce jocurile cu grafica placuta? Mi-ar trebui in PC nou? Folosesc un SAMSUNG SyncMaster 720N (1280x1024)

cumva inainte sa iti scada fps ti se face ecranul negru si revine? iar la curbe incearca sa pui in loc de a-d stanga dreapta alte taste ( stiu ca pare stupid da la mine a mers) am si eu un 9800 gt dar am varianta de 512mb

Cred ca este de la temperatura placii video.. Descarca Furmark si ruleaza un test si vezi ce se intampla. Daca se stinge ecranul, daca apar artefacte(niste chestii pe ecran, dungi colorate, etc) inseamna ca este de la temperatura. De performanta nu poate fi vorba, 9800GT-ul trebuie sa ruleze bine gta iv pe rezolutia monitorului tau.

Am rulat acel Furmark si nu se intampla nimic neobisnuit. Doar scorul e cam mic ~550. Temperatura o duce pana la 80 grd C. Poate chiar mai mult, nu vreau sa stresez placa video.

cumva inainte sa iti scada fps ti se face ecranul negru si revine? iar la curbe incearca sa pui in loc de a-d stanga dreapta alte taste ( stiu ca pare stupid da la mine a mers) am si eu un 9800 gt dar am varianta de 512mb

Nu se face ecranul negru. La curbe (A-D) mi se misca in poze inainte, dar am bagat un patch mai nou si merge bine acum (40-50 FPS). Dar vreau sa obtin mai multe FPS.

@CBN Chuck: Imi poti face o configuratie cu o unitate noua te rog? Pana in 2.000 lei. Daca pot pastra de aici ceva e ok, daca nu nu.

Edited by Sp3cTeR

Am rulat acel Furmark si nu se intampla nimic neobisnuit. Doar scorul e cam mic ~550. Temperatura o duce pana la 80 grd C. Poate chiar mai mult, nu vreau sa stresez placa video.

Nu se face ecranul negru. La curbe (A-D) mi se misca in poze inainte, dar am bagat un patch mai nou si merge bine acum (40-50 FPS). Dar vreau sa obtin mai multe FPS.

Cam greu sa obti mai multe fps in gta iv cu placa aceea. Gta IV este un joc FOARTE pretentios, am vazut cazuri cand rula la 40 fps pe 580GTX, o placa de 10 ori mai buna ca a ta, deci sa ai un minim de 27-30 de perfect.

ca sa scoti mai multe poti seta placa din nvidia control panel

uite aici setari:

Ambient Occlusion – Off

Anisotropic Filtering – Off

Antialiasing FXAA – Off

Antialiasing Gamma Correction – Off

Antialiasing Mode – Off

CUDA GPUs – All

Extension Limit – Off

Maximum Pre-rendered Frames – Use the 3D Application Setting

Multy-Display/Mixed-GPU Acceleration – Multiple Display Performance Mode

Preferred Refresh Rate () – Application – Controlled

Texture Filtering – Anisotropic Sample Optimization – On

Texture Filtering – Negative LOD Bias – Allow

Texture Filtering Quality – High Performance

Texture Filtering – Trilinear Optimization – Off

Threaded Optimization – Off

Triple Buffering – Off

Vertical Sync – OFF

creste cu ceva fps dar nu cu mult

Ai niste componente foarte bune fata de ale mele Athlon II 3.0 ghz si 1 gb placa video, si totusi eu nu intampin nici o problema.

Sfatul meu e sa incerci si un Booster care iti va opri majoritatea proceselor si iti va curata din rami si sa vezi daca problema e ceva la "muchie de cutit" sau e mai grava.

Cauta pe interent Game Booster.

Razer game booster este cel mai bun, daca nu merge nici asa incearca sa verifici updaturile ca toate acestea sa fie la zi. Daca nu merge nici asa refa-ti windows-ul !

Mi-am instalat Razer Game Booster si chiar il consider bun. Mi-a crescut FPS-urile la GTA 4 cu cel putin 10. + am scapat de blocarile alea nasoale (1-2 FPS pt cateva secunde).

Acum imi fac update la windows si vad ce se mai intampla... Mi-am refacut windows-ul acum cateva zile.

Ce iti mai pot recomanda este "Malwarebytes Anti-Malware" in caz ca, crezi ca ai diverse probleme cu virusi de acest tip si poti sa mai incerci si un program de curatat eroriile din registrii ( nu stiu sa iti recomand care este cel mai bun, este o gama foarte variata )

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.