Jump to content

[Tutorial] Cum iti poti folosi telefonul cu Android ca MIC pentru PC/Laptop


Moderat
 Share

Recommended Posts

Salutare! Astazi va voi arata cum va puteti folosi telefonul cu Android ca microfon pentru PC sau laptop folosind un cablu USB sau prin wireless.

 

Cititi cu atentie pasii! Voi incerca sa acopar toate detaliile sa nu apara intrebari! Daca totusi apar intrebari, nu ezitati sa le puneti :)

 

 

Pasul 1: Intrati in Google Play/Magazin Play de pe telefonul dumneavoastra (cred ca toti stiu ce e ala), cautati aplicatia WO Mic si descarcati-o.

 

Pasul 2: Descarcati aplicatia pentru PC si driverul:

 

 

2.1 Pentru Windows XP x32 si Windows 7 x32 descarcati si instalati driverul de aici: Driver WINXP/WIN7 x32

2.2 Pentru Windows 7 x64, descarcati mai intai un program de configurare, care permite PC-ului/laptopului sa porneasca in Test Mode, necesar pentru instalarea driverului: Program Configurare

2.2.1 Dupa instalare va trebui sa reporniti PC-ul/laptopul - dupa repornire, jos in coltul din dreapta va aparea mic scris "Test Mode".

2.2.2 Dupa repornire, verificati sa fie acel mesaj aparut jos, si instalati driverul de aici: Driver WIN7 x64

 

2.3 Dupa instalarea driverului, descarcati si instalati aplicatia de aici: WO Mic Client

 

Conectarea telefonului la PC prin Wireless

 

Aceasta este cea mai simpla metoda, nefiind necesara instalarea suplimentara a vreunui driver pentru telefon.

 

Pentru ca aceasta metoda sa functioneze, trebuie ca dispozitivul la care este conectat PC-ul prin cablu sa emita si Wireless! Cel mai adesea numim un astfel de dispozitiv, Router. Trebuie deci, sa va conectati pur si simplu cu telefonul la reteaua Wi-Fi a routerului la care este conectat si PC-ul prin cablu sau laptopul prin Wi-Fi/Cablu (vezi imagine aici) Dupa aceea, urmati pasii din imagini.

 

Pasul 1. Deschideti aplicatia de pe telefon. Dupa ce s-a deschis ar trebui sa arate ca in prima imagine. Apasati butonul "Meniu" al telefonului (de ex. la Samsung este cel din dreapta butonului "Home") si se va deschide un mic meniu, unde selectati "Settings" (vezi a doua imagine).

 

SC20130918_124732.jpg SC20130918_125049.jpg

 

Pasul 2. Odata intrati in meniul "Settings", selectati la "Transport", "Wifi" (vezi prima si a doua imagine)

 

SC20130918_125313.png SC20130918_125321.png

 

Pasul 3. Iesiti din meniul "Settings", si observati un text: "Transport: WiFi - o adresa IP" (vezi imaginea)

 

SC20130918_125901.jpg

 

Tineti minte aceasta adresa IP

 

Pasul 4. Apasati din nou butonul meniu al telefonului, si selectati Start (vezi prima imagine). Dupa ce ati apasat butonul Start, trebuie sa arate ca in a doua imagine.

 

SC20130918_131102.png SC20130918_131107.png

 

Pasul 5. Deschideti aplicatia de pe PC/laptop. Va arata ca in prima imagine. Dati click pe "Connection", iar apoi pe "Connect" (vezi a doua imagine). Selectati apoi butonul "Wifi", si introduceti in casuta adresa IP care apare in aplicatia de pe telefon - apasati apoi OK (vezi imaginea a treia). Daca totul a decurs cum trebuie, ar trebuie ca in aplicatie sa apara jos in stanga mesajul "Connected" (ca in imaginea 4) iar aplicatia de pe telefon ar trebui sa arate ca in a cincea imagine.

 

womic1.png womic2.png womic3.png womic4.jpg SC20130918_131842.jpg

 

Pentru a verifica daca functioneaza corect, dati click pe Options si verificati sa fie bifata optiunea "Play in speaker" - astfel se va auzi la difuzoare sau in casti ce vorbiti.

 

Conectarea telefonului la PC prin USB

 

Pentru folosirea cu succes a aplicatiei in scopul de a folosi telefonul ca microfon, trebuie sa instalati driverele USB ale telefonului! Mai jos gasiti link-uri pentru cateva telefoane - cel mai simplu ar fi sa instalati aplicatia de sincronizare cu PC-ul pentru telefonul dumneavoastra. Linkurile de mai jos trimit catre paginile de suport ale producatorilor unde ar trebui sa va descurcati :)Nu pot garanta decat pentru Samsung deoarece detin un Samsung.

Daca aveti si alte telefoane cu Android, dati-mi PM si le voi adauga la lista.

 

- Dupa ce ati efectuat instalarea aplicatiei sau a driverului respectiv, efectuati pasul 1 de la "Conectarea telefonului la PC prin Wireless".

 

- In loc de a selecta butonul "Wifi" (cum vedeti la pasul 2 de la conectarea prin Wireless), selectati butonul USB, si iesiti din meniul "Settings".

 

- Efectuati pasul 4 de la Conectarea prin Wireless.

 

- Efectuati pasul 5 de la Conectarea prin Wireless, numai ca nu mai selectati butonul "WiFi", ci selectati butonul USB si dati click pe OK.

 

- Daca totul a decurs cum trebuie, aplicatia ar trebuie sa arate mesajul "Connected" in coltul de jos din stanga iar aplicatia de pe telefon ar trebui sa arate acel microfon rosu.

 

 

 

Problemele la conectarea prin USB apar atunci cand driverul telefonului nu este instalat. Nu va pot ajuta, decat daca aveti telefon Samsung (Samsung am si eu), altfel cred ca va trebui sa va descurcati, sau sa folositi Conectarea prin Wireless.

 

Un mic avantaj al conectarii prin Wireless este ca nu trebuie neaparat ca telefonul sa fie langa PC/laptop pentru a functiona, ci doar sa fie in raza retelei Wireless >:)

 

 

Sper sa va fie de folos! O zi buna B-Zone!

Edited by Toni Punct
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.