Jump to content

Stiri din/despre Lumea Politica

Warlord
 Share

Recommended Posts

In acest topic se vor posta stiri din lumea politica atat pe plan national cat si pe plan international!

Certuri / Gafe / dispute etc. In limita bunului simt

-----------------------------

Edited by Addyn
Modificare asupra regulamentului

Mitrea: Voi candida la preşedinţia PSD. Nu mă interesează altă funcţie

16731528704940106628.jpg

Lupta pentru şefia PSD devine tot mai intensă, pe măsură ce se apropie congresul social-democraţilor. Miron Mitrea va candida la şefia partidului. Anunţul a fost făcut astăzi, la o dezbatere organizată de Institutul "Ovidiu Şincai" despre "Perspective ideologice pentru stânga românească". Alte nume vehiculate sunt ale lui Mircea Geoană, Cristian Diaconescu şi Adrian Năstase.

Miron Mitrea a declarat că intenţiona să-l susţină pe Cristian Diaconescu, dar acesta nu s-a decis, nu are altă soluţie decât să candideze el.

"Cristian Diaconescu, cu multă vreme în urmă, m-a întrebat dacă aş fi dispus, în cazul în care candidează, să-l sprijin şi am spus că da. Se pare însă că nu a luat această decizie aşa că am să candidez eu. Nu există altă soluţie. Voi candida în niciun caz pentru altă funcţie decât pentru cea de preşedinte. Nu mă înteresează nicio altă funcţie", a declarat Mitrea. Întrebat dacă s-a gândit deja la o echipă, Mitrea a răspuns că vrea să colaboreze cu Adrian Severin, Marian Sârbu şi Sorin Oprescu, care ar putea reveni în PSD.

Nu mă interesează funcţia de preşedinte a Senatului

El a dezminţit zvonurile potrivit cărora ar fi negociat cu Adrian Năstase funcţia de preşedinte al Senatului, "n-am de gând să ies la pensie".

Mitrea a negat că ar avea vreo legătură cu Traian Băsescu

"Spre deosebire de alţi politicieni, nu am obsesia Băsescu. Nu mă culc seara numărând de câte ori l-am înjurat. Nu cred că politica se face cu obsesii. Mai mult, cred că obsesia unora pentru el l-a adus pe Traian Băsescu unde este", spune Mitrea.

Legat de relaţia lui cu Adrian Năstase, Mitrea a spus "Năstase este colegul meu şi am o relaţia foarte bună, dar nu face partea astăzi din aceeaşi echipă". La nici o săptămână după ce publica o analiză devastatoare la adresa liderului PSD Mircea Geoană, considerat principal vinovat pentru pierderea alegerilor prezidenţiale, Institutul Ovidiu Şincai organizează astăzi o dezbatere în Capitală care îi reuneşte la aceeaşi masă pe mai toţi contestarii grei ai actualului preşedinte al partidului.

Adrian Năstase, Adrian Severin – liderii Institutului, Ion Iliescu, Victor Ponta – cel care şi-a anunţat susţinerea pentru o eventuală candidatură a primului sau a lui Cristian Diaconescu – sunt prezenţi alături de Cristian Diaconescu şi Miron Mitrea la eveniment.

În acelaşi timp, pesediştii din aripa Geoană, ar urma să se întâlnească, potrivit unor surse din partid, citate de presa centrală, la Bran.

"Fiecare are dreptul să-şi organizeze viaţa şi lupta politică aşa cum crede, chiar şi aşa cu întâlniri pe bucăţi, prin ţară. Nu sunt anormale şi ne aşteptăm ca ele să continue", a declarat Miron Mitrea despre întâlnirea de la Bran.

Sursa : Realitatea.net

Mircea Geoană: Vom trece criza doar dacă suntem uniţi

"Avem o obligaţie neachitată în contractul de la baza Unirii de acum 151 de ani - de a trata Moldova pe picior de egalitate ca cunoaştere, resurse, dezvoltare şi prosperitate (...) O mână de oameni, patrioţi şi luminaţi, acum 151 de ani au avut curajul şi patriotismul să spună că România merită un loc de naţiune modernă, influentă şi respectată pe continentul european", a spus Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a declarat că a trecut un an de zile de la ultimul discurs, an în care s-au întâmplat o mulţime de lucruri. "În primul rând această profundă criză, o criză de o complexitate şi o duritate pe care abia acum le resimţim. S-a mai întâmplat ceva, mai pozitiv: s-a încheiat un lung ciclu electoral în România. De 3 ani de zile stăm cu ochii pe sondaje şi nu pe problemele adevărate ale ieşenilor, moldovenilor, românilor de pretutindeni (...) Nu vom avea alegeri pentru următorii 3 ani de zile şi vom putea construi ceva mai liniştiţi", a precizat Geoană.

Acesta s-a întrebat dacă în clipa în care reprezentanţii poporului se dau jos de pe scenă, se întorc la cârcoteală, dezbinare, corupţie sau "la unitate,unitate, unitate" .

"Nu vom putea trece această criză decât dacă suntem uniţi, nu putem să contruim decât dacă sunt uniţi", a mai spus preşedintele PSD.

"Mesajul meu: haideţi să punem acest sentiment de unire în practică, să lăsăm discursurile festiviste, e treabă grea de făcut, ţara e într-un moment dificil, să facem măcar acum unitate în acţiune şi nu doar în vorbe", a îndemnat Geoană.

Acesta a mai spus că îşi doreşte ca ziua de 24 ianuarie, alături de 1 decembrie să devină sărbătoare legală a întregii naţiuni române.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană sunt prezenţi astăzi la manifestările dedicate Zilei Unirii, de la Iaşi.

Băsescu a găsit procentul de manelişti: 99% dintre români

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca românii nu resping ceea ce provine de la romi, exemplificându-şi afirmaţia prin faptul că la 99% dintre români le plac manelele, cifră asupra căreia a revenit ulterior.Şeful statului a pledat, luni, la

Parlament, în cadrul unei conferinţe legate de îmbunătăţirea situaţiei romilor, pentru renunţarea la obiceiurile romilor care sunt dincolo de legalitate, referindu-se la obiceiul ca fetele să se mărite de la vârste fragede, chiar la zece ani, informează NewsIn: "Nu pledez pentru asimilare, pledez pentru păstrarea obiceiurilor şi cred că la 99% dintre românii care nu sunt etnici romi le plac cântecele romilor, nunţile făcute de romi, le place să audă... poate nu 99%, dar sunt atâţia solişti, cântăreţi, dacă o luăm de la Adi Minune până la oricine.. le plac manelele şi nu este o respingere în societate pentru ceea ce provine de la romi", a spus Traian Băsescu, citat de NewsIN.

Preşedintele a fost anul trecut în campania prezidenţială subiectul unei manele electorale cântate de Nicolae Guţă şi Roxana, prinţesa Ardealului.

Edited by cLaU_bV

Vreti sa vedeti gafe sau insiruiri de cuvinte fara vreun sens logic al politicienilor? Simplu! Realitatea TV. Uitati-va 10 minute si veti intelege:))

*** Acest program se recomanda doar cu avizul medicului psiholog. Daca apar maniferstari neplacute, precum: febra, uscaciunea portofelului, ochi iesiti din orbite, NU va speriati va fi mai rau! ***

Trei milioane şi jumătate de euro, cheltuielile parlamentarilor pentru deplasările în străinătate în 2009

Cele mai mari costuri pentru astfel de deplasări decontate de Cameră, peste 70.000 de lei (aproximativ 17.000 de euro) au fost pentru deputatul PD-L pentru diaspora, William Brânză.

Cheltuieli enorme în plină criză doar pentru deplasări externe. Vorbim de sumele cheltuite din 2009 şi până acum de parlamentarii care au mai uitat de criza din România graţie plimbărilor dese prin alte ţări.

Anul trecut senatorii au făcut plimbări în ţară şi străinătate de aproape 3 milioane de euro. Deputaţii au îngroşat nota de plată a deplasărilor externe cu încă 400.000 de euro. Din cei 333 de deputaţi, anul trecut au ales să călătorească în străinătate 120.

Cele mai mari costuri pentru astfel de deplasări decontate de Cameră au fost pentru deputatul PD-L pentru diaspora, William Brânză - aproape 30.000 de lei transportul, peste 7.600 de lei diurna şi peste 13.600 de lei cazarea.

Tot anul trecut, senatorul PNL, Minerva Boitan, a vizitat, între alte ţări, şi Burkina Faso, iar doi deputaţi s-au deplasat în Kenya.

Nici anul acesta, aleşii n-au vrut să renunţe deplasările externe. Şi nu oriunde, ci tot în locuri cât mai exotice. O deplasare de peste 20.000 euro pe care 10 senatori şi deputaţi intenţionau s-o facă în Thailanda a fost anulată în ultima clipă. Cu toate acestea senatorii nu stau deloc bine cu bugetul pe 2010. Până la jumătatea anului, ar putea rămâne fără bani de deplasări externe întrucât peste 60% din fondurile alocate au fost deja cheltuite.

Senatorii îşi pun speranţele în Guvern că nu-i va lăsa fără fonduri.

Sursa : realitatea.net

Sa va spun ce am vazut azi pe prima pagina la ziar:

"S-a sinucis din cauza lui BoC" :)), este vorba despre o femeia care sinucis pentru ca Boc nu vrea sa mareasca pensile :))

Edited by KeNv

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.