Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Problema PC

Recommended Posts

Mi se blocheaza calcualtorul dupa un anumit timp in samp,cs...chiar si cand sunt pe messenger.

Am 1,50 Gb RAM si procesor de 3600+ deci nu cred ca ar fi de la rami , eu cred ca este de la placa

video .

Ma puteti sfatui/ajuta?

Va multumesc!

de obicei cand dupa un timp ti se blocheaza e de la placa video, sau procesor, ( cel mai rar placa video ) ... incearca sa iti cureti bine bine coolerele, si sa asigur o ventilatie buna in carcasa ( sa dai jos o parte a carcasei sau sa pui un cooler sau 2 care sa scoata aeru cald din carcasa :)

Guest Anduu

Deci eu am patit lafel ca tine doar ca la mine problema a fost laptop-ul. Eu am desfacut 'capacul' , am luat aspiratorul si mi-am 'curatat' coolerul, de atunci merge "brici" :) Incearca o aerisire mai buna ..

schimba frate pcu

Baiatu' te-a intrebat ce face cu PC-u' asta, cred ca daca era sa-si schimbe, nu te intreba :)

Pai, nu cred sa fie de la Windows...daca zici ca l-ai pus :-?? Probabil, ai prea multe programe rulate.

Incearca sa pui Windows-u' si imediat dupa instalare, sa formatezi Pc-u' . Daca-ti face la fel, e de la placa video :)

Depinde , poate pentru ca ti-a expirat windowsu daca aveai de acela de expira . Asa m-i sa intamplat mie , m-i se bloca si imi zicea ca a expirat windowsu si am instalat altul apoi a mers . So , asta e solutia mea ;) , dar te sfatuiesc sa nu instalezi Vista !! Ca nu prea e bun . Oricum , treba ta

Depinde , poate pentru ca ti-a expirat windowsu daca aveai de acela de expira . Asa m-i sa intamplat mie , m-i se bloca si imi zicea ca a expirat windowsu si am instalat altul apoi a mers . So , asta e solutia mea ;) , dar te sfatuiesc sa nu instalezi Vista !! Ca nu prea e bun . Oricum , treba ta

Cappy are dreptate :-?? incearca alt windows, o fii expirat :-<

Deci placa video o sa vezi ca nu merge doar in jocuri dar tu ai sp ca si in messenger se blocheaza...eu te sfatui ca cel mai bine sati reinstalezi windowsul

Deci placa video o sa vezi ca nu merge doar in jocuri dar tu ai sp ca si in messenger se blocheaza...eu te sfatui ca cel mai bine sati reinstalezi windowsul

ma omule tu esti turc?! NU VEZI CA A ZIS CA A INStALAT ALT WINDOWS?CHIAR ATAT +1 TRE SA FACETI?

*scorillo:verifica sloturile ram si daca ai mai multe spatii de ram,inverseaza-le pozitiile ramilor,dupa da reply si zii daca s-a rezolvat

Sa incerc sa te ajut cu niste sfaturi...:

1.Deschide carcasa PC-ului si da jos procesorul si curata-l de praf.

2.La fal faci si cu placa video (daca nu este onboard).

3.Ia-ti un antivirus bun(Nod 32/Kaspersky/Norton/Avira) si scaneaza PC-ul si curata-l de virusi.

4.Cauta un Registry Cleaner si curata registrele (nu e chiar asa de greu).

5.Mai cumpara niste RAM-i.

Sper ca ti-am fost de folos.

Chestia cu curatatul e buna. mi-am curatat si eu azi pc-u' :))

Edited by nick15
Nu ti-a cerut nimeni parerea, daca vrei sa ajuti bine daca nu, nu mai posta aiurea!Next warn!!

Desfa toate componentele,sterge-le de praf,eventual daca ai da si cu ,,Endust'' (e impotriva prafului) peste ele,scoate si procesorul tot,nu cred ca ar fi nevoie sa iti mai cumperi ram,ai destul.Daca tot nu merge inseamna ca ori e de la procesor ori de placa de baza,si daca e asa du-te la cineva si probeaza-le nu fa greseala sa te duci la un service din-asta de Pc-uri ca o sa iti bage toate chestiile pe gat.

Daca ai windows 7 cred ca e de la microsoft...

Si mie imi face aceasi chestie de cateva zile...si unui prieten lafel...amandoi aveam win 7...cred ca cei de la microsoft fac cumva...ca si mie mi se blocheaza tot asa...cand sunt in cs, samp

Si mie si prietenului meu a inceput sa faca saptamana asta...eu inca nu mi-am reinstalat windows-ul pt ca inca caut driverele...cand o sa il resintalez am sa iti zic daca merge

Edited by BladeTrinity

Incearca sa izolezi problema. Trebuie sa iti dai seama daca e problema software sau hardware. Prima varianta e mai putin costisitoare.

Dupa ce te-ai asigurat ca componentele sunt sterse de praf, uitate intre radiator si procesor sa vezi starea pastei termoconductoare (=vaselinei siliconice). Aceasta arata ca o pasta de dinti si are rolul de a transfera caldura de la procesor la radiator. Deobicei ar trebui sa fie sub forma foarte vascoasa si de culoare alba, dar daca s-a intarit si culoarea tinde spre un gri inseamna ca s-a amestecat cu praf si nu isi mai face bine treaba. In acest caz curat-o atat de pe radiator, cat si de pe procesor si cumpara-ti un flacon de la un magazin de componente PC. O seringa/flacon cu vaselina siliconica ar trebui sa-ti ajunga pentru cel putin 3 aplicatii. Acoperi cu pasta termoconductoare partea din centru a procesurului si a radiatorului, te poti ghida foarte usor dupa urmele lasate de ultima aplicare.

Nu uita sa stergi de praf si sloturile de pe placa de baza (RAM, AGP, PCI, PCI-E, IDE etc.). Cu o radiera moale poti sa stergi usor partea de contact de la placutele de RAM, astfel poti sa elimini orice urma de oxidare de pe acestea.

O posibila cauza a problemei tale ar putea fi un eventual conflict intre doua componenet incompatibile din PC-ul tau. Mi s-a intamplat ca calculatorul meu sa isi dea restart in continu din cauza CD-ROM-ului. Dupa ce l-am scos a mers perfect. Deasemenea ai putea sa incerci sa schimbi fisele IDE (cele care fac legatura dintre placa de baza si HDD, CD-ROM, Floppy etc.). Recomandabil e ca placutele de RAM sa fie de aceeasi firma, tip, memorie.

La capitolul software, dupa ce ti-ai reinstalat windowsul, asigurate ca ai cele mai noi drivere pt componente, mai ales pt placa video. Instaleaza un antivirus decent si scaneaza intreg sistemul. Ia-ti un program de monitorziare a temperaturii componentelor si vezi daca una din ele se incalzeste in excess si care e aceea(MotherBoard, GPU, CPU).

Ai incercat sa cauti pe net solutii la problema ta? Poate nu ai fost singurul cu aceasta problema si cineva a gasit o solutie. Sper ca ti-am fost de folos.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.