Jump to content

Toshiba renunta la productia de telefoane mobile in Japonia

Guest Anduu
 Share

Recommended Posts

Guest Anduu

toshiba.jpg

Toshiba renunta la productia de telefoane mobile in Japonia:

Producătorul japonez de electronice Toshiba Corp a anunţat astazi că nu va mai produce telefoane mobile în Japonia începând cu octombrie şi va externaliza afacerea pe plan internaţional, pentru a reduce costurile în contextul scăderii cererii, relatează NewsIn.

Vânzările de telefoane mobile în Japonia au scăzut cu aproximativ 30% în ultimul an financiar, în contextul în care noile modele de afaceri care au fost lansate au dus la creşterea preţului aparatelor, ceea ce a dus la scăderea clientelei.  Vânzările diviziei de telefoane mobile a companiei au scăzut cu 50% în ultimul an fiscal, cauzând primele pierderi operaţionale din ultimii cinci ani..

Externalizarea plănuită va ajuta compania să reducă costurile fixe anuale cu 4,5 miliarde yeni (47 milioane dolari), a declarat un purtător de cuvânt al Toshiba.  Decizia companiei vine în contextul în care economia Japoniei s-a comprimat în primele trei luni din 2009 cu un ritm anual record de 15,2%, în contextul scăderii exporturilor şi cheltuielilor consumatorilor şi companiilor, marcând, cel mai probabil, cea mai severă perioadă a recesiunii nipone.

Cheltuielile consumatorilor au scăzut cu 1,1%, în timp ce investiţiile în afacero au scăzut cu un record de 10,4%.

Economiştii sunt de părere că grupurile vor continua să reducă cheltuielile din cauză că scăderea activităţii a dus la o diminuare a capacităţii fabricilor şi munictorilor.

Hmm...inainte nici nu stiam ca exista telefon Toshiba ... in afara de baterii nu stiam ... dar am vazut un model si pot spune ca mi-a placut tare mult .... acum nu stiu ce sa zic daca ar afecta renuntarea de productie in Japonia

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.